העידו החמישי - ספויילרים

strahd

New member
העידו החמישי - ספויילרים ../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

בגלל רצון של האנשים בפורום אני מפרסם את המידע הידוע עד כה על העידן החמישי כולל מידע מ"דרקונים של ירח נעלם", אז יש פה ספויילרים באמת, מי שלא רוצה שלא יקרא, אני מזהיר שוב, יש פה מידע שמי שלא קרא את הספרים ומתעתד לעשות כך שלא יקרא, מי שרוצה לדעת הכול כולל הכול, אתם מוזמנים, ואלוהים ירחם על נשמתכם הזכה... העידן החמישי - עידן בני התמותה: לאחר מלחמת הכאוס האלים עוזבים את העולם ונותנים אותו לבני התמותה. אך כאשר האלים עוזבים אויבים חדשים מגיעים. דרקוני ענק מעולמות אחרים מגיעים לקרין ומתחילים להשתלט עליה. מכיוון שאין יותר שליטה על הקסם המקורי של קרין, כל דרקון שמת מותיר אחריו מצבור קסם ענק שהיה שלהם עוד מהבריאה. כאשר דרקוני הענק מגלים את זה, הם מתחילים לשחוט את כל הדרקונים של העולם, הופכים להיות יותר ויותר עצומים וענקיים. תקופה זו ידועה בשם "טבח הדרקונים". אלפי סילבנסטי מפחדים ממלחמות הדרקונים ומקימים מגן שחוסם את סילבנסטי משאר העולם. בינתיים הקסם דועך בעולם, וכל המכשפים מרגישים זאת. שלושת המכשפים הגדולים ביותר בעולם נפגשים: פאלין, דאלאמאר ומכשף הצללים, אשר בא מן המדבר. הם מחליטים ביחד לפרק את מסדרי הקסם וללמוד את הקסם החדש הטבוע בעולם עצמו, קסם הלב, אותו גילה מכשף הצללים. סהר-פז מייסדת את מצודת הלב, אשר מלמדת אנשים מכל העולם את קסם הלב. לאחר טבח הדרקונים נותרו חמשה דרקונים ענקיים בעולם: מאליס, הדרקונית האדומה אשר משמידה את קנדרמור ומשתלטת על האיזור של איסטר עד פאלאנתאס. מאליס גם הורגת את מי-נהר ואחת מבנותיו. חלנדרוס, לשעבר שחק, דרקונה הכחול של קיטיארה, אשר עדיין מאוהב בה ומחפש לשמר את נשמתה בגוף של דראגון. הוא משתלט על האיזור של פאלאנתאס והצפון עד קאלינסטי וגורם למגדל הכישוף הנעלה בפאלאנתאס להיעלם כאשר הוא מנסה להשתלט עליו. בריל, הדרקונית הירוקה, אשר שולטת על קאלינסטי והדרום, בת דודתה של מאליס. אוניבלאסט, הדרקונית השחורה, אשר הופכת את רוב אדמות חור והמדבר לביצה את גדולה. וסחף, הדרקון הלבן המשתלט על הקטוב הדרומי. כל הגזעים נכנעים למרותם של הדרקונים. מפה מלחמת הנשמות: ספוליירים עוד יותר!!!!! בליל סערה מופיעה נערה בשם מינה אשר מודיעה שהאלים לא עזבו את העולם, יותר נכון האל האחד עדיין קיים ומשגיח על כולם. היא מצטרפת לאבירי נראקה (אבירי טאקיזיס לשעבר) וביחד הם מתחילים להשתלט על העולם ולאסוף מאמינים אשר חוזים ביכולות הריפוי המדהימות של מינה. בינתיים פאלין מקבל ביקור מפתיע ביותר מ....גדילן קוץ-רגל אשר מגיע מהעבר אל הלוויתו של קאראמון מכיוון שבפעם הראשונה שהוא הגיע, הוא פספס אותה ומגלה שהעתיד שהוא היה בו פעם השתנה והעולם הפך להיות הרבה יותר אפל והאלים לא קיימים בו יותר. מכיוון שכולם משוכנעים שגדילן מת, לא מאמינים לו, אך פאלין מבין שזהו גדילן האמיתי, במיוחד כאשר דרקוני הענק מתחילים לרדוף אחריו בגלל המכשיר נסיעה בזמן ונשמות המתים מתחילות לקום ולאכול את הקסם מכולם. גדילן ומינה מביאים את הדף השינוי ונותנים לבני התמותה תקווה במאבקם נגד דרקוני הענק. אלפי סילבנסטי מגלים שהמגן שחוסם אותם הורג אותם בעצם ומשמידים אותו בעזרת מינה, אלפי קאלינסטי מגלים שסופם קרוב ומחליטים לצאת למלחמה נגד בריל. הם אמנם הורגים את הדרקונית הרעה, אבל במהלך הקרב, לאורנה נהרגת וקאלינסטי עצמה מושמדת לחלוטין ובמקומה נוצר אגם שנקרא "אגם המוות". פאלין פוגש את דאלאמאר ומגלה שמכשף הצללים לימד את שניהם וכל אחד סוג שונה של קסם. את פאלין הוא לימד את קסם הלב, אך את דאלאמאר הוא לימד את קסם התאובה והוא משתמש במתים כדי להשיג את הקסם היקר. הם מגלים יחדיו שתי תגליות מאוד חשובות, שהאל האחד הוא לא אחר מאשר טאקיזיס, ושהאלים לא עזבו את העולם כלל, אלא שטאקיזיס גנבה אותו למקום אחר ביקום. לפני שהם מצליחים לעשות משהו בנידון, דאלאמאר נרצח על ידי מינה. הגורל של החזרת העולם נופל בידי גדילן, פאלין וכל בני התמותה של העולם. זה הכול בינתיים, יותר מידע על גורל העולם, האם יצליחו בני התמותה לחזור אל מקומם מתחת לשלושת הירחים, בספר שיצא בעוד שבוע "דרקונים של ירח נעלם". מקווה שעזרתי למי שרצה לדעת עוד על העידן החמישי, לשאלות נוספות, ניתן לשרשר.

Ophel McNeil

New member
אוף. ../images/Emo58.gif

זה נשמע ממש רע..... זה נשמע כאילו היקמן ווייס הרסו לחלוטין את הספר.... אגב, כמה דברים - א. אמרת שאלפי סלבינסטי משמידים את מינה. אח"כ אמרתה שמינה הורגת את דאלמר. אז היא חיה או לא? ב. מה ז"א האלים לא הלכו, אלא טאקיזיס גנבה אותם למקום אחר?? מה קורה פה?? ג. זה בכלל ספר יפה? ד. מה קרה לבן של לאורנה ותניס? אני הולכת להשתכר מעט, לא יזיק לי.

strahd

New member
לא רע ברובו ../images/Emo58.gif

א. האלפים בסילבנסטי משמידים את המגן בעזרת מינה, לא את מינה עצמה. עד כמה שאני יודע מינה עדיין חיה, אבל מי יודע מה יקרה לה בספר הבא. ב. בזמן שכאוס השתולל בעולם, טאקיזיס גנבה את העולם כולו, את כל הפלנטה. ככה לפחות הבנתי מכמה דפים מהספר החדש ששלחו לי. ג. כל סדרת מלחמת הנשמות היא מדהימה. אמנם, חלק יגידו שהיא כתובה באופן קצת איטי ומגושם, אבל אומרים שהספר האחרון הוא הספר הטוב ביותר שנכתב עד כה ברומח הדרקון. אז יש למה לצפות. שאר הספרים בעידן החמישי הם ממש לא משהו, לא הייתי קורא את כולם, אולי חמשה שישה מתוך העשרים שיצאו. ד. הבן של לאורנה ותאניס - גילתאס. בהתחלה גילתאס הוא בחור צעיר אבל חולמני קצת אשר נותן לסנטורים להשתלט עליו ועל קאלינסטי, מכיוון שאין לו אב שידריך אותו. הוא גורם בעקיפין לכך שפניו של פותריוס ישרפו. לאחר מכן, לאורנה מחנכת את גילתאס בסתר באמנות הפוליטיקה ולאחר השתלטות אבירי נראקה על קאלינסטי, הוא מתנהג כמו אלף צעיר ומפונק אשר חושב רק שירים וחלומות בהקיץ, אבל בעצם הוא מנהיג את המחתרת האלפית נגד האבירים עד השמדת קאלינסטי. הוא עצמו מבריח את כל האלפים במנהרות תת קרקעיות שנחצבו על ידי גמדים לכיוון סילבנסטי ואיחוד אומות האלפים. ולא לחשוב שהסדרה הרוסה, היא מקבלת תפנית אחרת ומאוד מעניינת.

La Gamba

New member
הי סטרהאד, רוב המידע הזה שקיבלת

לקוח מדרקונים של שמש נפולה, ושל כוכב אבוד, אבל מתי דאלאמר מכשף הצללים ופאלין נפגשים ביחד? וכל שאר הדברים בקשר למותו של דאלאמר וגניבת קרין ע"י טקיסיס קיבלת מהפרק לדוגמה ששוחרר לעולם ע"י וויזרדז? אתה יכול לפרסם אותו פה? או לפחות את הלינק?

La Gamba

New member
לפני שיתנפלו עלי:

סטרהאד, תשלח לי את הפרק, ואל תפרסם אותו. (ותוסיף עברית למחשב שלך)

La Gamba

New member
רגע אחד, מצאתי חור באיזור.

מותר לך לפרסם לינק של הפרק מכיוון שהוא בא מהאתר הרשמי.

strahd

New member
הנה הלינק

זה הלינק לפרק הראשון של "דרקונים של ירח נעלם". הוא כמובן באנגלית והוא מפורסם באתר הרשמי, אז הנה הוא.

night mistress

New member
ואוו..../images/Emo12.gif..קודם כל חדשה כאן..

אז נעים מאוד.ודבר שני זה וואוו...אפילו לא ידעתי שיש המשך לספר הרביעי ואני מוקסמת , מסוקרנת ומחכה לרוץ ולקרוא.. היה כ"כ כיף לעלעל בעבר ולראות שאני זוכרת את כולם עדיין.. מדהים..

night mistress

New member
ועוד דבר..

אני לא חושבת שהם הרסו כלום..להיפך הם רק משלהבים אותי יותר..מפעילים את הדימיון ונותנים לתמונות להתרוצץ אצלי בראש... אני יכולה ממש לעצום את עיניי ולהריח את ריח המלחמה הקרבה..והכי חשוב, את הניצחון.. מאיפה אתם משיגים את האינפורמציה הזאת, דרך אגב, אם הספר עוד לא יצא?

Magma99

New member
חה חה נורא מצחיק (לא!!)

הנה
באנגלית של דרקוני ירח נעלם קריאה נעימה! מאגמה

Ophel McNeil

New member
האני, לא התכוונתי להצחיק אותך,

התכוונתי שתלמד לשים ספוילרים.

למעלה