העוצמה שבה

r o n35a

New member
העוצמה שבה

כל יום שעובר היא נלחמת .היא חייבת לשרוד רוצה שילך ,יעזוב למקום אחר. רוצה שיסיר את העול הרובץ על כתפיה העייפות היא רוצה רואה אותה נלחמת איתו ביום ואוספת כוחות בלילה. מחייכת תמיד, צוחקת , מתעלמת ממנו כאילו הוא לא קיים. אבל הוא ברקע ,תמיד הוא שם .גם כשהיא מאושרת ונדמה לה שהוא הלך,עזב ,הניח לה סוף סוף לנפשה. הוא צץ תופח על כפתיה מציג עצמו לראווה –אני פה במלוא עוצמתו נוחת על גופה ,נפשה אשר נאלץ לקבל אותו כל פעם מחדש –הקושי. רואה אותה יושבת עם בעלת הדירה .רגליה משלובות ,גופה מתוח ,דרוך. היא מחייכת חיוך מאולץ. מציאה קפה,תה . משתדלת לשדר עסקים כרגיל .להיות נחמדה ,נעימה. היא מנסה להתעלם ממנו אבל הוא שם . ככה מקפץ על כתפה מצד שמאל לצד ימין . אני רואה אותו,מבחין בו . הוא לא עושה לה חשבון. וככל שמתקדמת השיחה כך מתגברות הקפיצות .הוא רוצה להכניע אותה –הקושי. בלילה יושבת במיטה. חובקת את ילדה .ילדה היחיד אותו היא מגדלת לבדה היא מסתירה ממנו את הקושי כאילו הוא לא קיים . בונה סביבו חומות בצורות ועומדת על המשמר .מבטיחה שהוא לא יכנס למבצרה המוגן למקום אשר נמצא בו האוצר. סוד החיים שלה. הילד שלה. היא מגדלת אותו לבדה. ללא עזרה . יש ביולוגי אך נוכחותו וירטואלית בעולמם ועדיף לה שכך. הרי איך אפשר לקבל ביולוגי שמעדיף קופסת "קנט" על מזונות לילדיו. היא יודעת -הביולוגי שותף עם הקושי . שני הורים לה שיחיו. עוזרת תומכת ומקיימת בהם את הפסוק "אל תשליכני לעת זקנה". היא דואגת להם . תומכת בהם . בשעת צרה ,בחולי ובשעת משבר. לפעמים מסתכל ותוהה כיצד משתנה העולם. כיצד מבוגר הופך לילד וילד הופך ל"הורה". הם רוצים ממנה מצפים ממנה והיא לא תאכזב . אני מסתכל עליה ולא מצליח להבין איך בחורה כל כך צעירה מתמודדת עם הקושי. בעזרת ידיה הקטנות מזיזה אותו מדרכה. הוא חזק .הוא עקשן הוא לא מוותר לה. היא לא תתייאש ותמשיך להלחם בו . לפעמים בלילה הוא מכניע אותה. היא מתכווצת לתוך עצמה ובוכה. נכנסת לחדר הילדים לתוך מיטתו של הילד .מלטפת את שערו. שואבת את ריחו אשר נותן לה כוחות ועוצמות להתמודד איתו- הקושי.

לא מכירה אותה

אבל מזדהה-איתה בכל מילה שכתבת.(באמת שכאילו כתבת-עליי). צל"ש לכל החזקות שצוחקות "לקושי" בעיניים.

עוצמה של אמא

השעה הייתה קצת אחרי חצות, אמא משחקת אותה חזקה! יושבת בחושך על הרצפה מדליקה סיגריה בחשכה, בוהה בשחור על הקיר ומנסה להגיד הכל כרגיל. טפטופי צעדים נשמעים על הרצפה וקול חצי ישן.. אמא אני רוצה אותך. בא ילדי המתוק אמא תשב קצת איתך ליד המיטה. אמא תשימי ראש לידי, ראשה של אמא כבד ורגליה כבדות אף יותר, היא יושבת על הרצפה מניחה את ראשה ליד ראש בנה. המגע צורב, כואב, זה מזכיר לה פתאום ראש אחר. ראש אחר שהונח ליד ראשה, ראש אחר שנצרב בעורה, בדיוק באותו המקום הכואב הילד הניח את ראשו ומתכרבל. אמא חזקה, אין דאגה, אמא יושבת מחזיקה מעמד. הוא מושיט יד קטנה, טהורה, זכה, מתחיל ללטף את שערה. היד מרגישה יותר גדולה מידה של בנה הקטן, היד מרגישה כמו היד ההיא שליטפה .. אמא נחנקת, אמא נחבטת, אמא כואבת, כנגד הטוהר הזה אמא נשברת. אמא מפסיקה לנשום, עם הנשימה הראשונה יפרוץ הבכי מהגרון. אמא משתדלת ולא ממצמצת, כי עם סגירת העיניים הראשונה הדמעות יפרצו כמו סכר פתוח, אמא בוהה בנקודה בקיר משתדלת לא לזוז, לא לנשום, לא לראות, אמא מרגישה את הלטיפות שלאט לאט שוברות את כל החוזק שבה. אמא יושבת רגליה רועדות, אמא יושבת גרונה מתפלל לנשימה, אמא נושמת לאט ועמוק נשימה עמוקה ושוב עוצרת את האויר בתוכה. אמא מסתכלת בנקודה השחורה אמא רוצה לעצום עיניים ולתת להכל לצאת, אמא משתדלת אבל הגוף בוגד בה, הידיים רועדות והעיניים כבר צורבות, אמא בוכה בדממה מחרישה, הדמעות מתחילות ליפול על הכרית של בנה, אמא משתדלת לסדר נשימה, אמא לא מצליחה. היא לא מצליחה. אמא בוכה ובנה הקטן רואה.. אמא למה את בוכה? הוא שואל גם לגדולים לפעמים עצוב בני הקטן. אמא נשברת והוא מלטף להיות אמא בים של כאב

ל י M ו ר

New member
../images/Emo25.gif

תישן ילדי הקט, אמא פה לצידך. מביטה בעיניים הקטנות , מחייכות מתוך שינה על מה אתה חולם ילדי הקט? תישן ילדי, אמא פה לצידך. מלטפת שערך נושקת למצחך, מבקשת רק רגעים של אושר עבורך. תישן ילדי הקט, כי אהבה לימדת אותי. אהבה שכל יום מרחיבה את הלב, אהבה שכל יום משמחת מחדש. אמא פה ילדי שלי, איתך לאורך כל הדרך. מבקשת רק את הטוב עבורך. אל תבכה ילדי שלי, אמא מנשקת. נשיקה שלוקחת את הדמעות הקטנות, נשיקה של אהבה אמיתית ללא זמן ומקום.

destiny36

New member
../images/Emo140.gif כאילו לקחת לי את המילים

מתוך הלילות האחרונים בהם בני השובב (טוב שובב זו מחמאה) ישן לצידי בין זרועותיי. מחבק ואוחז כאילו אין מחר. יודע שאני תמיד כאן מנגבת את הדמעות.

לא מכירה אותה

אבל יכולה להעיד שהקושי נעלם ביום שמפסיקים להלחם ומתחילים להתמודד.אותך לעומת זאת קצת מכירה ולכן חושבת שהיא מתמודדת,זה רק אתה שנלחם.

למעלה