העונה החדשה

a y e l e t 7 8

New member
העונה החדשה

היי לכולם.. אני מאוהדי בטיפול המושבעים , אני חושבת שזו סידרה משובחת!! פשוט כתיבה נפלא עם שחקנים מצויינים פרט לשני דברים שמפריעים לי שרציתי לחלוק עמכם: 1 . איזה מן טיפול זה אם ראובן דגן בקושי מטפל/מביע את דעתו וכל 450 ש"ח שהמטופל משלם לו הולכים על וידויים נפשיים ותו לא ? 2 .זו רק אני או שמהעונה הקודמת אני לא מסוגלת לסבול את המשחק של רמי הויברגר ? ח"ח לאסי דיין האבהי החם והמתוק , אסי לוי מדהימה, עלמה זק , הילד ניב, מוני מושונוב ושאפו ענק לגדולה מכולן שמביאה לנו שוב משחק אותנטי ויודעת להציג תמיד את כל קשת הרגשות שיידרשו ממנה - הלא היא טלי שרון האחת והיחידה.

דהאמא

New member
אני דווקא חשבתי שראובן מדבר יותר מדי

אנו חושבים על טיפול נפשי כמו על טיפולים אחרים שאנו מקבלים - טיפול שיניים, בדיקה אצל רופא וכו'. אבל בשונה מטיפולים אלה, בהם באמת על המטפל 'לעשות דברים', בטיפול נפשי שנחשב לטוב, המטפל נמצא שם כמכוון לכל היותר, ותו לא. בסופו של יום, הפתרון לכל בעיותינו נמצאים אצלנו, ולא אצל אדם זר שאנו משלמים לו. הבעיה היא שרוב האנשים לא יודעים כיצד לדובב את עצמם בכדי להגיע לפתרון ולריפוי, ולכן הם זקוקים להכוונתו של מטפל. אך טיפול, במקרה כזה, לא חייב להתבטא בדיבורים רבים מצד המטפל, אלא בעיקר בהקשבה ולעתים בהכוונה, כאשר נראה שהמטופל קצת סטה מהדרך לריפוי.

a y e l e t 7 8

New member
אולי באמת יש כמה סוגים של טיפול

כי אני מכירה טיפולים בהם הפסיכולוג מעורב יותר ודומיננטי יותר..

uzisch

New member
תגובה

תשובות 1) אני מבין אותך מצויין, אני מת שרובן יגיד משהו כמו "ההורים שלך לא בסדר" או "תראי איך פגעת בעצמך, מפגרת!". אבל זה טיפול מקצועי! ממתי לפסיכולוג מותר להתערב ולשפוט? הלקוח מכתיב את הקצב וצריך להסיק מה שטוב לו, תוך הדרכה והתחשבות במה שטוב לפציינט. 2) רמי משחק מעולה, הכל שאלה של טעם וריח. אם הוא מעצבן אותך אז שאלת השאלות היא "למה". שמתי לב שגם את אוהבת את השחקנים אך אל תייחסי, חלילה, את תכונות הדמויות לאנשים שמגלמים אותן... אסי דיין לדוגמא הוא ממש לא האבא הכי חם ומתוק.

תגובה

איילת, תדעי לך שהיכולת להקשיב היא אומנות. לקח לי זמן עד שהבנתי את זה, אבל זה כשרון לא פשוט בכלל. כשמישהו מדבר איתך ואת מרגישה שאת חייבת להגיב, נסי להחזיק את עצמך עוד שנייה, עוד שתי שניות. אולי בדיוק בזמן הזה הוא יגיד את המשהו החשוב שיבהיר בבת אחת הכל. ואגב, את צודקת שרמי הויברגר שחקן מעצבן. בכלל, נראה לי שכל פעם שמפיק בארץ קורא תסריט שיש בו דמות של גבר מעצבן, אנטיפט, מר נפש או סתם חרא של בנאדם, הוא אומר "היי, זה תפקיד בשביל רמי הויברגר!". ואם אפשר לשאול משהו: אחד הפרקים הטעונים ביותר בעונה הראשונה היה כמובן הביקור של אבא של ידין, ניצול השואה. איך יעשו את הפרק הזה בגירסה האמריקנית? (שם מגלם את ידין השחקן השחור בלייר אנדרווד)

a y e l e t 7 8

New member
היי עומרי

בגלל זה אני אומרת שאולי יש כמה סוגי טיפול בהם או שהמטפל פחות מעורב או כאלו שהוא יותר מכוון ומדריך... אבל הסידהר מעולה לגבי שאלתך אני מניחה שפשוט ימצאו איזו הקבלה לשואה .. ולהתאבדות ולצבא האמריקאי סמוך עליהם

למעלה