העוגן המושלם...

pre sario

New member
יתרונות וחסרונות

העוגן בנוי בצורה שונה מאחרים, קצה הכף חדה, משקל קצה העוגן גדול יחסית לגוף כך שלא יכול להתהפך. יכולת חדירת קרקע טובה, לפי ניסוי היצרן חדירה מלאה תוך מטר אחר. העוגן חודר עמוק ואולי אכן קשה לשלוף. אני לא יודע אם זה יתרון או חסרון. אם יש מצב שמתעקם זה בהחלט חסרון. יש למישהו נסיון? http://www.youtube.com/rocnaworld דני

איה01

New member
יש ניסיון. מוצלח מאד!

לא יודעת לגבי מושלם. בהחלט עוגן אופטימלי שהוכיח את עצמו במגוון סוגי קרקע, כולל צמחיה בעייתית. לא נתקלתי בשום בעיה בשליפת העוגן ובוודאי שלא בהתעקמות. (במידה ומופעל לחץ רב מידי, הכננת שובקת הרבה לפני שתצליח לעקם איזשהו עוגן ) כמובן ,גם שימוש בעוגן "סלחני" שנוטה לנחות בצורה אופטימלית (בזכות הקשת) אינו תחליף לביצוע תהליך עגינה מסודר כולל בדיקת נעיצה... אגב, קיימות מספר גרסאות לעוגן בשמות מסחריים/ מקומיים שונים. הביצועים דומים.

zina71955

New member
אינני יודע אם זה העוגן המושלם. אני גם לא סבור

שההגדרה "מושלם" תופסת בכלל. אני הייתי מסתפק בהגדרה "אופטימלי", לאו דוקא לגבי העוגן הזה אלא בכללי. אין לי ניסיון אישי איתו, אבל החלפתי רשמים עם שייטים רבים בסירות פרטיות (לעולם לא חכורות) מלאומים שונים. הוא מצויין בקרקע ים חולית/צמחייה ומי שהפליג הרבה במפרצי תורכיה והאיים היווניים יודע עד כמה בעייתית העגינה במקומות כאלה. חילוץ עוגן מהקרקע, כל עוד הוא לא תפוש בסלע אף פעם לא צריך להוות בעייה, נעזרים בתימרון מנוע קל. ממה ששמעתי משייטים מנוסים - הוא טוב עד טוב מאוד. עוגן, כל עוגן אינו מקבל עקמומיות סתם ככה. זה קורה כאשר מופעל עליו לחץ גדול מאוד מכיוון שלא אמור להיות, בדרך כלל שימוש מופרז בכוח מכיוון לא נכון בעת הרמתו.

עוגן שהועתק משלשה עוגנים טובים

עגן זה מורכב מיצול של "DELTA" הקשת נלקחה מה-"BUGEL" (הראשון שהמציא את הרעיון) והשן (או כף המחרשה) הועתקה מה-"SPADE". שני הראשונים נחשבים בעיני רבים כעוגנים הרב תכליתיים הטובים ביותר. חברת AMEL מציידת היום את ספינות ה- 54 רגל שלה עם שני העוכנים האלו. ה-"SPADE" הוא גם רב תכליתי אך מצטיין יותר בבוץ. לכל העוגנים יש העתקים עם שמות רבים (ל-"DELTA" מצאתי כבר 5 העתקים שונים) עם שינוי קל למקור או עוגנים שמעתיקים משכמה דגמים את יתרונותהם. הניו זילנדים בנו את ה-NEW ROCNA בארהב יש משהו דומה הנקרא SUPIRIOR MANSON באוסטרליה SARCA בצרפת FOB ROCK. אל דגמים המפורסמים (את כולם זכיתי לראות ולקבל חוות דעת ממשמשיהם). מה שחשוב זה האם העוגן מתאים לקרקעית הים בו נזרק, והצרכן רוצה עוגן קל יותר עם אחיזה טובה יותר. לכן יש היום נטיה נכונה לפתח עוגנים משופרים עבור אלו שמרבים להשתמש בעוגן בכל מיני סוגי קרקע. ממליץ למי שרוצה להבין יותר איך להשתמש נכון ובאיזה עוגן (לא רק במתכון אחיד) לעיין באתר זה: http://cruisenews.net/db/pagetemplate.php?cat_id=17

למעלה