העבר קיים?

L i z a r d

New member
מהי המהות המהות של זכרון זה?

וכשהוא נשכח, הולך ומתמסמס, מה השתנה?

הוא נשכח, אם ניתן לו להשכח

וכשהוא מתמוסס מפנה מקום להווה, העבר לא ניתן לשנוי (לא קיים) רק את היחס שלנו אליו ניתן לשנות, מה שמשתנה זה העכשיו

IC4

New member
לעבר כעבר או לכל ארוע בנפרד שבעבר?

אני חושב שאפשרי ביותר שיש "מהות" (תגידו "מהות" עשר פעמים, והמילה תהיה חסרת מהות) לעבר הבעיה בלנסות להבין אותה היא שהרבה פעמים אנחנו עדיין באותו "עבר" ורק בעתיד נבין מה שעבר עלינו בעבר

IC4

New member
עוד עשרים שנה כשתסתכל על העבר

אם תמצא מהות, אתה מוזמן לספר לי
אתה יכול להתעלם מהעובדה שהיה עבר אבל אתה לא יכול להתעלם- מהעובדה- שהיה עבר (קשה להבין אבל מי שכבר הבין, מבין)

r e s t

New member
גם

עכשיו לא קיים,אנחנו רק נזכרים ברגע האחרון שחלף.כל החיים - אנחנו רק נזכרים בעבר...

Kavana

New member
לגבי הזמן ...

אתה יודע ש ... היום הוא המחר שאתמול כל כך דאגת לו

r e s t

New member
זיכרון

זה מסלול של כל התזוזות של נקודת מאסף עד כה.IMHO

קווארק

New member
בלבול מושגים

נקודת המאסף היא זאת שנותנת לנו את תבנית העולם. אין לה דבר עם הזכרון.

deep ocean

New member
קרלוס עשה שחזור

של האירועים שהוא חווה עם דון חואן, בזמן הוראתו לצד שמאל. בשחזור הוא גם הסיט את נקודת המאסף שלו להיכן שהיא היתה בזמן שהוא חווה את האירועים. ואז הוא נזכר בכל מה שהוא עבר וכו´... לזה התכוונת כשכתבת על הזיכרון?

r e s t

New member
גם לזה

נקודת מאסף זזה כל הזמן,בתזוזות קטנות מאוד,כל מצב רגעי שלה היא נמצאת במקום מסויים ויוצרת בו תמונת עולם רגעית.אוסף של כל התמונות עולם שהיא יצרה (כלומר הסכום של כל התזוזות,מסלול הסכום) זה מה שאנחנו קוראים לו זכרון. בשיחזור כמו שאמרת,מזיזים נ"ם למצב שהיא הייתה בו באירוע המשוחזר.

KEiN

New member
יש נק שונות בזמן

המהירות של מה שאתה מכנה ´זמן´ היא אין סופית, כלומר כלכך מהר, שבעצם הכל קורה בו זמנית, פיזית אין עבר הווה עתיד, הקליטה האיטית (שמע יחסית לאין סוף הכל איטי) של המח שלנו יוצרת אשליה של הווה עבר עתיד, אם העתיד תמיד יקרה מתיי שהוא ויהפוך לעבר (או לפחות למה שאנו קוראים לו עבר..)- ההווה לא קיים כלכך...

deep ocean

New member
העבר לא קיים

אנו מקיימים אותו בתוכנו. מעניקים לו מין ישות מסוימת שמתקיימת רק על ידי המחשבות שלנו.

tahel

New member
על אותו בסיס שהעבר לא קיים-

גם העתיד לא. רק עכשיו קיים. זה נותן מפתח להרבה אושר. מצד שני, קצת קשה ליישום...

KEiN

New member
אני חושב, שזה דווקא

ההווה הוא זה שהכי פחות קיים...

למעלה