העברת RAID

mapleleaf

New member
העברת RAID

האם מישהו יודע אם זה אפשרי להעביר RAID קיים מבקר אחד לבקר אחר? יש לי RAID 1 שרץ על בקר ON-BOARD RAID, ברצוני לרכוש בקר RAID PCI ולהעביר לשם את הRAID, האם הדבר אפשרי מבלי ל"שבור" את הRAID הקיים ? ואם כן האם זה נכון גם לגבי RAID 5? תודה

ezaton

New member
סביר שלא

וגם אם כן, זה יעבוד, בכל רייד למעט רייד מבוסס תוכנה, רק על סוג דומה של בקר. לעיתים אותו הדגם בדיוק, ולעיתים אפילו כדי אותה משפחה. בין משפחות בקרים - סיכוי קלוש עד אפס.

rattlehead

New member
כל בקר משתמש בקונפיגורציה שלו.

להעביר נתונים כאלה מבקר לבקר הם על גדר בלתי אפשרי. למעשה, גם כשמדובר באותו דגם יש בעיה. אצלי לדוגמה הקונפיגורציה של הבקר נשמרת על זכרון פנימי (אני מניח שבכל בקר למען האמת...) אם אני אעביר את הדיסקים לבקר זהה אני עדיין צריך לקנפג אותו. עקב העובדה שבקינפוג הבקר הוא גם עושה על הדרך איתחול (initialize) לדיסקים הוא בעצם מפרמט אותם על הדרך.

טופי

New member
מה עם בקרים של IBM

דוגמת ServeRAID שיכולים לקרוא מהדיסקים את ההגדרות?

antidot

New member
תלוי

לא מעט בקרי חומרה יודעים לבצע scan בעליה, לזהות דיסקים ולהגדיר את המערכים כמו שצריך. כמובן שזה צריך להיות אותו דגם של הבקר.

rattlehead

New member
האם על הדיסקים עצמם

לא שמורה הקונפיגורציה בשום מקום? האם הוא מבצע את הזיהוי ע"י קריאת הנתונים בלבד?אצלי המקסימום שהבקר יעשה זה קינפוג אוטומטי לפי כמות הדיסקים. לא מזהיר במיוחד

למעלה