העברת שכירות

gallyr1

New member
העברת שכירות

יש לי דייר משנה שמעוניין לעזוב לפני תום החוזה. אני מעוניינת שימצא לו דייר מחליף אך לא מישהו שלא ימצא חן בעיניי. כאן כתבת בעניין זה: השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה - (1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר; (2) בכל שכירות - רשאי בית המשפט להרשות את העסקה בתנאים שייראו לו; ובשכירות של מקרקעין רשאי בית המשפט לעשות כן על אף האמור בחוזה השכירות שאלה שלי : מהם טעמים בלתי סבירים על פי החוק? האם השוכר יכול לפעול לפי סעיפים 1,2 ללא תהליך משפטי?

טעם בלתי סביר

הוא למשל אי הסכמה על רקע אפליה ותנאי בלתי סביר הוא למשל דרישה להעלאה מופרשת בשכר הדירה. כפי שכתוב בחוק, בסעיף 1 אין צורך בפניה לבית המשפט ואילו בסעיף 2 , כמו שכתוב, בית המשפט מתערב מכוח פניית אחד הצדדים אליו.

gallyr1

New member
המשך השאלה לגבי סביר\בלתי סביר

האם סירוב להכנסת דייר כיוון שהוא לא מתאים לאורך החיים המנוהל ע"י שאר הדיירים זו סיבה סבירה? למשל: א. כל הדיירים מקפידים על נקיון וסדר והמועמד עושה רושם כללי של בן אדם מוזנח ובלגניסט ב. המועמד מצהיר שהוא נוהג להביא הביתה חברים למטרת לימודים על בסיס קבוע (סטודנטים, מעל 2 אנשים) והם מבלים בבית שעות רבות, כאשר שאר הדיירים נמנעים מלעשות זאת וגם רוצים פרטיות ושקט. תודה

למעלה