העברת עץ שסק

omri85

New member
העברת עץ שסק

חג שמח לכל הפורום! אני יודע שזאת לא כ"כ התקופה אבל בשל שינויים שאני מבצע בגינה יש לי צורך להעביר עץ שסק. העץ בין 8-10 שנים אך לא גדול מידי מכיוון שהיה בין שני עצים שלא איפשרו לא לגדול השאלה האם בתקופה זאת עדיין ניתן להעבירו למקום אחר בגינה ושהוא ייקלט. במידה וכן מה מומלץ לבצע לפני ואחרי העברה על מנת שיטיב להיקלט. כמו כן יש פרי על העץ ולצערי כנראה אאלץ לקטוף את הפרי טרם זמנו. שאלה נוספת, לפני חודשיים העברתי עץ לימון,הורדתי את רוב העלים החולים השארתי 4-5 עלים כדי לראות האם יש חוסר במים. אומנם לא יצאו עוד עלים חדשים,אך עושה רושם שהעץ לקראת הוצאת העלים. העלים שהשארתי עדיין ירוקים לגמרי, האם זה אומר שמצבו של העץ התייצב ושהוא עבר בשלום את המעבר?? תודה וחג שמח עמרי

omri85

New member
אולי בכל זאת יש למישהו עצה

בקשר להעברת עץ השסק? האם בתקופה כזאת יש סיכוי הישרדות? ומה מומלץ לבצע לפני ואחרי ההעברה? כ המלצה תעזור תודה

טסונמי1

New member
עץ שסק רצוי להעביר בתחילת החורף

לקצר את הענפים ולכסות ברשת חצי צל עד לקליטה-במקרה והגזע חשוף מעלים כדאי ליצבוע בלובן-השקיה מסיבית לאחר ההעברה- לגבי סיכוי היקלטות? פיפטי פיפטי

שקדי

New member
אל תעביר....תזרע עץ חדש

קח פרי שסק משובח אכול את ציפתו בתענוג רב אם מצא הטעם בעיניך זרע שלושה ארבעה גרעינים במקום אותו איוותה נפשך השקה בהתמדה ובמסירות ותקבל בקלות וללא יסורים עץ שסק לתפארת

omri85

New member
אז לא כדאי להעביר את העץ?

בעיקרון יש לנו בת מצווה של אחותי השנה אז אנחנו מסדרים את הגינה השסק במקום לא טוב אבל השאלה לא כדאי להעביר אותו במקום לשתול חדש? יש לו סיכוי להיקלט בכזאת תקופה?

שקדי

New member
כמו שכבר כתבו כאן לפני

העיתוי ממש גרוע אתה נכנס לכל החמסינים ורוב הסיכוים הם שתשקיע הרבה מאמץ....וכסף ולא תרווה נחת מעמלך

omri85

New member
אני מבין וגם אני נגד העיתוי הזה

אבל עד שהוחלט נעשה מאוחר מידי, בגלל שאני מעדיף להשאיר את העץ ולא לכרות אותו השאלה אם אני אשקה הרבה ואכסה ברשת האם יש לו סיכוי להיקלט העץ יהיה באמצע הדשא כך שבימים חמים יקבל מספיק מים

r66

New member
אוי, לא ישאר לכם דשא. העלים של השסק

נושרים בלי סוף. אצלנו יצרו חיפוי מעולה לאדמה. חיפוי שהגיע לכל העצים. העלים מאוד גדולים. הם יכסו שטח גדול מהדשא וטיפונת חוסר תשומת-לב תגרום לדשא להתאבד בחושך שמתחת העלים. לא ממליצה עץ שסק בדשא.

מייקלה1

New member
העלים ממש מכה.נשירה אין סופית,

לעץ ירוק עד!! וזה מגיע לכל פינה בגינה.

omri85

New member
העץ ימוקם לצד הדשא

כך שלא כ"כ יפריע האם העץ מגיע לגובה גבוהה? האם ניתן לשמורו לאורך השנים בגובה 2-3 מטר?

shlumbergera

New member
אחרי שהבהרת מה הסיבה להעתקה,יש

לי רעיון: במקום להכניס את העץ לצרות ואתכם להוצאות, אולי אפשר וכדאי להפוך את העץ למסמר המסיבה. עיטור בנוריות בשרשרות, בדגלים מתנפנפים, בשפע עציצים פורחים, בתאורת קרקע צבעונית וכי"ב. אם אתם מכירים את השסק ויודעים כמה קל לגזום אותו ואח"כ לקבל צימוח מהיר ובריא, אתם יכולים להשקיע בגיזום כזה שיאפשר בנית שולחן סביב הגזע ושם יהיו משקאות או קינוחים או פרסים או...

omri85

New member
תודה על הרעיון, אך החלטנו לשנות

את האיזור של העץ לטוף וג'ארות זאת רצועה ארוכה שהעץ קוטע אותה. אני אשקול שוב את האפשרויות ובמידה והעץ ישאר במקומו אאמץ את הרעיון שלך

omri85

New member
לא זה לא רקבשביל זה

המיקום שלו לא טוב הוא לא מתפתח שם, ממש ממש קטן וכבר בין 10 חוץ מזה יש שטח גינה די גדול וחלקים מסויימים הפכתי לאיזורים עם אבנים ופרחים גם בגלל חיסכון במים והעץ הזה לא משתלב בשינוי שעשיתי. השאלה מה אני יכול לעשות כדי להגיע למקסימום סיכוי קליטה של העץ במקומו החדש?

למעלה