העברת מקום

ff6aa

New member
העברת מקום

המורה של בתי דוגלת בשיטה של להעביר מקום בתכיפות. כל יום א היא מעבירה מקום את רוב הילדים. הסיבות שנתנה: # ישנם מקומות פיזית טובים יותר ופחות. # שהילדים יכירו את כולם לי המעברים לא משדר יציבות. מה דעתכם?
 

מחשבות

New member
טפשות שאין כדוגמתה. דווקא הקטנים צריכים

הרגלים ויציבות ולכן העברה תכופה משגעת אותם ויוצרת חוסר ביטחון. להעביר טוב כשיש חוסר התאמה בין ילדים שכנים ומגוון סיבות כמו אי אפשרות לראות בגלל גובה. סתם להעביר בשם האידיאה פסול לגמרי.
 
דיעה קצת שונה...

גם אצל הגדולה שלי העבירו מקומות בתחילת כיתה א' ודווקא הילדים קיבלו את זה טוב מאוד. וכן שמתי לב שזה עוזר להם להכיר אחד את השני. דבר נוסף הוא שבאמת יש מקומות פחות טובים (בעיקר אם יושבים בקבוצות) וכמו כן לוקח למורה זמן להכיר את הילדים ולדעת את מי היא צריכה יותר קרוב אליה... איך הבת שלך מגיבה לזה? זה מפריע לה? אם כן, תנסי לדבר עם המורה שתעביר אותה פחות פעמים.
 

ff6aa

New member
היא לא מתלוננת על כלום בבית-ספר. מתרגלת

בקלות לכל מסגרת
 

חני ב

New member
לא מסכימה איתך

אני לא חושבת שהעברת מקומות ישיבה משדר משהו, סביר להניח שיש מטרה מאחורי העברות. אבל אם את שואלת אותי? כמורה אני לא נוהגת ככה בכלל. אני משתדלת לא להעביר מקום אלא אם אין בררה. זה כמו מגדל קלפים, לעתים את צריכה להעביר ילד אחד ולא משנה הסיבה, ואז מעבירים גם את יוסי וגם את דני. אני שנה שניה עם הכתה שלי, ביום הראשון אמרתי להם לשבת כרצונם והוספתי שאין לי בעיה שהם ישארו לשבת באותם מקומות גם עד היום האחרון של השנה. כמובןןןןןןןןןן שאחרי יום נאלצתי להעביר
.
 

זואי11

New member
גם אצלנו כל הזמן מעבירים מקומות

מודה שאני כבר מתקשה לעקוב. המורה טוענת שזה על מנת שכולם יכירו אחד את השני. למרות שאני אישית מעדיפה שתהיה להם קצת יותר יציבות, התרשמתי שלילדים זה לא באמת מפריע.
 

ד פ נ א

New member
בכיתה של הבת שלי

גם מעבירים את התלמידים כל הזמן. עוד לא הבנתי למה יש כל כך הרבה החלפות, אבל זה שיקול של המורה ואני לא מתערבת, אלא אם הבת שלי מועברת לשבת ליד ילד שמרביץ לה/ מקלל אותה ומפריע לה ללמוד.
 
למעלה