העברת מטען לחול

purple3

New member
העברת מטען לחול

שלום,
בעלי מתחיל משרת פוסט.דוק' בלונדון לשנתיים.
איזה אמצעים עולים על דעתכם לצורך העברת מטען אישי?
מדובר בבגדים, ספרים, כלי אוכל וכלי מיטה (לא נדרש להעביר ריהוט ומוצרי חשמל).
תודה לעונים

purple3

New member
מעבר ללונדון

אגב,
אשמח לשמוע מי בפורום מתעתד לשהות בלונדון או כבר מתגורר בלונדון לשאול מספר שאלות בסיסיות לגבי החוקים לפיחת חשבון בנק, אזור מגורים מומלץ, רישום לביטוח לאומי של אנגליה ותיאום מס עם ישראל.
שבוע טוב לכולם

Franz Biberkopf

New member
כמה תשובות -

פתיחת חשבון בנק היא עניין מאד מתסכל כאן, בגלל מלכוד 22 מובנה בשיטה. כדי לפתוח חשבון צריך הוכחה של כתובת מקומית. מאד קשה לשכור דירה בלי חשבון בנק. ייתכן שתוכלו לקבל איזשהו אישור מהאוניברסיטה של בעלך ובעזרתו לפתוח חשבון. לי היה מזל שלבנק שבו היה לי חשבון בארה"ב יש סניפים בבריטניה.

ביטוח לאומי הרבה יותר פשוט. ברגע שיש אישור עבודה, מתקשרים למספר, עונים לגברת הנחמדה עם המבטא הכבד (גלזגו אני חושב) על כמה שאלות, היא שולחת טפסים, ומקבלים את המספר מהר. עוד פרטים בקישור. בכל מקרה, כדאי להתרגל לאיטיות של הבירוקרטיה הבריטית.

מקום מגורים זו שאלה רצינית. הכל תלוי בכסף (וזה עולה הון), מרחק מהעבודה, מרחק מהתחתית וכו'. כדאי להמנע לגור בצד השני של העיר, ובמיוחד להמנע מהצורך לחצות את מרכז לונדון בבוקר. בלי לדעת באיזו אוניברסיטה בעלך (לפחות באיזה איזור בעיר) קשה מאד לענות על זה.

בנוגע לתיאום מס, אני כבר לא תושב הארץ אז אין לי מושג.

purple3

New member
פרטים נוספים

תודה על התשובה,
מוסיפה קצת פרטים, מדובר בלונדון, אימפיריאל קלוג'.
מתלבטים בין סטודיו ממש קטן ומחיה יקר באזור 1, אבל קרוב לכל מרכז ההתרחשויות והתרבות, או להתרחק עד אזור 3 ליד תחנת מטרו קרובה יחסית, לשלם את עלות המטרו ולהנות ממחיה קצת יותר זול ודירה עם שני חדרים, כראה בשכונה מנומנמת.

Franz Biberkopf

New member
זו אכן שאלה שרק אתם יכולים לענות עליה

לונדון היא ענקית והשכונות נבדלות מאד אחת מהשניה. בלי שאני מכיר אתכם קשה לי לדעת על מה להמליץ. הרעיון של סטודיו אפילו לאדם אחד עושה לי צמרמורת, לשניים זה נשמע לי זוועתי ממש. עדיף אולי מבחינה זאת להתרחק קצת. קחו בחשבון שכרטיס חדשי בתחתית עולה סביב £120 (אזורים 1-2) לאוטובוס זה סביב 80 (כל העיר ללא הגבלת איזורים), אבל זה גם הרבה יותר אטי ורועש (אנשים, לא האוטובוס). כדאי לכלול את אורך ונוחות ה-commute בשיקולים לבחירת שכונה.

אני לא מכיר את מערב לונדון (גר בצפ' מז'), אבל אולי כמה רעיונות.
לדעתי Kensington (השכונה של אימפריאל, בהנחה שבעלך בקמפוס המרכזי) היא משמימה בנוסף על מאד יקרה, אלא אם יש לך תכניות לבקר במוזיאון המדע/ויקטוריה אנד אלברט על בסיס יומי. אני לא הייתי רוצה לגור שם.

יש כמה שכונות יותר מרכזיות ששווה לשקול - שוב, אני אישית לא מכיר, אבל מה שנחשב כ-up and coming:
במערב - Shepherd's Bush או Hammersmith, או אם רוצים להשקיע יותר כסף - Holland Park (זכורה למעריצי Absolutely Fabulous).
בדר' מערב - Chelsea יקרה להחריד. לא יודע מה המצב ב-Fulham, אבל Putney ו-Battersea נחשבות כדבר הבא בדר' מע' העיר.
צפ' מערב - פחות נגיש, אבל יש כמה שכונות מוצלחות מאד, כמו West Hampstead ורוב מה שלאורך Finchley Road (מ-Swiss Cottage היקרה ומעלה).
אני ממליץ לך להתחיל לגגל את השכונות ולראות מה את מוצאת באינטרנט. כדי שיהיה לך מושג על מחירים, את יכולה לחפש ב-gumtree, אבל בגלל הרבה רמאויות שם, לא הייתי ממליץ על לשכור ישירות.

BigMatilda

New member
יש לי קולגות מאימפריאל,

אני יכולה לשאול אותם ספציפית אם תשלחו לי מסר עם פרטים

Philip Jr

New member
אני מאמין שרובנו פשוט לא העברנו

חלק מהדברים שאת מציינת, במיוחד בגלל שבארה"ב למשל הגדלים של המיטות שונים מאשר בארץ. ביגוד אפשר לקחת איתכם בטיסה, וכנ"ל כמה ספרים. אם חשקה נפשכם בכמות גדולה של ספרים / כלי אוכל / חפצים אחרים, תצטרכו לשלוח בדואר, ואני לא בטוח שזה ישתלם לכם..

GeJuFan

New member
מלבד בגדים וספרים

כל השאר אפשר באמת לקנות. גם בגדים- וזה אני אומרת לא מידע אישי אלא מהסתכלות על התחזית- יכול מאד להשתנות כי המזג אוויר באנגליה שונה מזה בארץ (יותר קריר) ככה שאתם תמצאו שאתם תצטרכו לקנות בגדי חורף שלא קיימים בארץ. ככה שלדעתי אלא אם אתם מתכננים להישאר בסיום הפוסט ולחפש משרה קבועה אין סיבה להעביר את הכל הבגדים. אתם תמצאו שמהר מאד אתם קונים בגדים חדשים שיחליפו את הישנים (זה ת'כלס מה שקרה לי בשלוש שנים מאז שהגעתי לארה"ב המלתחה שלי התמלאה בבגדים חדשים ולא מעט מהבגדים הישנים שלי יושבים בארון או שהועברו לצדקה).

d a p h n a

New member
קודם כל, לקנות ולא להעביר את הרוב

מעבר לזה, מה שממש חייבים להעביר, פשוט בדואר, בארגזים.

אור302

New member
קחו את המינימום ההכרחי, ואם נשאר מקום

במזוודה תכניסו עוד. הכי חשוב זה ספרים, בעיקר בעברית. באנגלית תמיד תוכלו להשיג שם אלא אם מדובר בספר מיוחד או יקר במיוחד.

למעלה