העברת כסף ל-ameritrade

chbarnea

New member
העברת כסף ל-ameritrade

קראתי כאן שכדי להעביר כסף מומלץ לפתוח חשבון ב-ameritrade. בשאני מנסה לפתוח הם מבקשים הפקדה ראשונית של 2000$. האם גם את ההפקדה הנ"ל ניתן לעשות עם eurogiro או שיש פרוצדורה אחרת? משהוא פתח שם חשבון לאחרונה ויכול להסביר קצת איך עושים את זה? ושאלה אחרת, נניח שפתחתי חשבון ויש לי שם 15K$, איך אני מוציא את הכסף? ואיפה?

ilanvag

New member
הסברים:

1. אין הפקדה ראשונית של 2000$, אלא אם הכללים השתנו לאחרונה, ואני לא מכיר אותם. הפקדה בסכום שכזה היא המינימום הנדרש, בתנאי שאתה רוצה לסחור עם margin (לא יודע מה התרגום לעברית; הרעיון הוא שאתה יכול להיות במעין "אוברדראפט", כלומר לרכוש מניות ביותר מהסכום שהפקדת). עם זאת, למיטב ידיעתי, אפשר לפתוח חשבון גם עם 500$ או אפילו 100$. ביררתי לפני כמה שבועות, והם אמרו לי שאפשר להעביר את סכום הכסף גם לאחר כמה חודשים - לא חייבים לעשות זאת בתוך כמה ימים לאחר פתיחת החשבון. 2. לגבי Eurogiro - כן. אפשר גם דרך הבנק. איך שיותר נוח לך. 3. פתיחת חשבון - נכנסים לאתר שלהם (www.tdameritrade.com), מקישים על Apply Now (או משהו דומה), ומתחילים למלא את הפרטים. זה מאוד פשוט ונוח, ויש המון הסברים לאורך הדרך. בסוף מקבלים טפסים מלאים, שאותם צריך להדפיס, לחתום עליהם, ולשלוח אליהם בדואר רגיל (אי אפשר בפקס). 4. איך אני מוציא את הכסף: באמצעות צ'קים (אתה יכול לקבל פנקס צ'קים), או באמצעות העברה בנקאית, או בכל דרך אחרת שהם מספקים. למה אתה מתכוון בשאלה "ואיפה"?

chbarnea

New member
זה מה שהם שלחו לי

קודם כל תודה על התגובה המהירה. עדיין יש כמה שאלות לא ברורות: 1. נרשמתי באתר ואכן קיבלתי את הטפסים שצריך לשלוח. אבל. בטופס W8BEN יש מספר דברים למלא שאין לי, כמו למשל מספר ITIN (אני מניח שיהיה לי כשאני אגיע לארה"ב ואתחיל את הפוסטדוקטורט). 2. לגבי ההעברה, הנה חלק (מה שרלוונטי) מתוך מה שהם כתבו לי כששאלתי אותם את אותן שאלות. לא כל כך ברור לי אם כך איך אני עושה זאת. A minimum initial deposit of $1,000 in United States currency is required to open an Individual or Joint cash account. For margin and option accounts, the minimum is $2,000 in United States currency, and a valid e-mail address. All checks or money orders must be made payable in U.S. dollars and payable through a U.S. bank. If you do not have immediate access to a U.S. bank, you may wire money to fund the account. You cannot use services such as Western Union to fund your account. There is no charge by TD AMERITRADE for incoming wires. You must wait until your TD AMERITRADE account has been opened before initiating the wire or the wired funds will be returned to your bank. Once TD AMERITRADE receives the wire, the funds are normally available for trading within one business day. ובעיקר: Wire transfers that involve a bank outside of the United States are classified as a foreign wire. Since banks outside of the U.S. are not part of the Federal Reserve System, an intermediary U.S. bank is needed. Along with the name and address of the intermediary bank, their swift code or a sort code must be included. Please contact your local bank to obtain this information. The following are instructions for wiring funds into the account. First National Bank of Omaha 16th and Dodge Streets Omaha, NE 68102 ABA # 104000016 A/C of TD AMERITRADE, Inc. A/C# 16424641 For Further Credit To: Client Account Title and Account Number To fund your TD AMERITRADE account via wire transfer, the account title of your bank account must match the title of your TD AMERITRADE account exactly. Wire transfers that are initiated from an account that is titled differently than your TD AMERITRADE account may be rejected immediately שאלה נוספת שלא הצלחתי למצוא לה תשובה היא מה קורה אם אני רוצה לסגור את החשבון (נניח לאחר שהעברתי את הכסף לחשבון בנק אחר בארה"ב. האם זה עולה לי כסף?

ilanvag

New member
אוקיי, בוא נעשה סדר:

מהן בדיוק השאלות שלך? * לגבי הפקדה מינימלית, כנראה שהשתנו הכללים. אני הגעתי לאמריטרייד דרך חברה שהם רכשו (נקראה DATEK), והכללים שם היו שונים. בכל אופן, פתחתי חשבון נוסף לפני כחודשיים (למטרה ספציפית, שעבורה רציתי חשבון נפרד), עדיין לא העברתי אליו כסף, ונאמר לי במפורש שאני יכול להעביר את הכסף גם אחרי כמה חודשים. * סגירת חשבון: למיטב ידיעתי אין עמלות או עלויות. תיכנס ל-FAQ באתר שלהם ותבדוק, בטוח יש לזה התייחסות. * ביצוע WIRE של כסף: אלה הנחיות סטנדרטיות. לכל בנק ישראלי יש בנק אמריקני שהוא עובד דרכו. אל תתעסק עם זה, זה לא צריך לעניין אותך. אתה צריך לתת לבנק את כל הפרטים שמופיעים פה (כל השורות הקצרות, כולל כתובת, מס' ABA, מספר חשבון שלך לאחר שתפתח, וכולי), והם כבר "ישברו ת'ראש", והכסף יעבור. בדוק. * הכסף חייב לעבור מחשבון שנמצא בבעלותך. חוקים אמריקניים כנגד הלבנת הון. אם אתה מעביר כסף מחשבון של ההורים שלך, לדוגמה, ה-WIRE לא יצליח, והוא יידחה בצד השני. רק לידיעה. * שירות Eurogiro מתפקד כמו שירות העברות בנקאי רגיל. אין סיבה שזה לא יתקבל אצלם, בדיוק כמו WIRE המתבצע מבנק. כיסיתי הכל?

chbarnea

New member
כמעט הכל, רק עוד כמה שאלות קטנות

שוב, תודה רבה. 1. לגבי eurogiro, זה אומר שאני צריך לפתוח חשבון בבנק הדואר ואז לעשות את ה- wire ממנו? או שדרך הדואר מחשבון שלי בבנק לאומי? 2. מה לגבי מספר ITIN בטופס של IRS שצריך למלא? 3. אולי זה לא קשור, אבל ביחד עם טפסי j-1 שקיבלתי מהאוניברסיטה (לקראת הפוסטדוק והצאת הויזה) היה גם דף (נראה לי כמו דף רישום פרטים אישיים במערכת של האוניברסיטה) ובו מצויין מספר SSN (בסגנון של 999xxx-xxx). האם אני יכול להשתמש במספר הזה

ilanvag

New member
תשובות:

1. אני לא יודע כמה כסף אתה רוצה להעביר. בכל מקרה, אתה צריך לרכוש דולרים. אם מדובר בסכום קטן, אתה יכול לבוא עם ערימה של שקלים, לרכוש במקום, ולשלוח דרך יורו-ג'ירו. אם זה סכום גדול, בוודאי לא תרצה להיסחב עם המון שקלים, אז אתה יכול לפתוח חשבון בבנק הדואר, להפקיד לשם צ'ק מהחשבון שלך בבנק לאומי, לאחר מכן לרכוש דולרים בבנק הדואר, לשלוח אותם לחו"ל, ולסגור את החשבון בבנק הדואר (או אפילו להשאיר אותו פתוח - אין שם עלויות ניהול חשבון, אז זה לא ממש משנה). 2. אתה לא צריך למלא ITIN, כי עוד אין לך. כל עוד אתה תושב ישראל, ועדיין לא בסטטוס של תושב ארה"ב, אתה מצהיר שאתה משלם מסים בישראל. אי אפשר אחרת. לאחר מכן, כשתגיע לארה"ב, תצטרך מתישהו לשנות את הסטטוס מולם. אם תהיה פוסט, מאוד סביר שתקבל SSN, ואז תדווח אותו (נדמה לי ש-ITIN זה רק למי שלא מקבל SSN; אין צורך ב-ITIN אם יש SSN). 3. לא יודע מה זה. קיבלת SSN עוד לפני שהגעת בכלל לארה"ב ?... שאל לגבי זה את הפוסטדוקים האחרים שיש פה בפורום, כגון Ani.

Ani15

New member
לא סביר

לא סביר שהאוניברסיטה הוציאה לך מספר SSN (אלא אם זה נוהל חדש שעוד לא שמעתי עליו). תגיע, תיגש למשרדי הSS, תגיש בקשה ותקבל SSN. וכמו שכתבו אחרים, לSSN יש 8 ספרות. אני לא יודעת על איזה טופס מדובר אבל זה נראה כמו מספר העובד שלך באוניברסיטה (או מספר כרטיס הזיהוי האוניברסיטאי). הכי בטוח - לשאול באוניברסיטה.

ilanvag

New member
איך מסתדרים עם 9 ספרות בלבד?

זה הרי מיליארד קומבינציות, ומן הסתם חלק גדול לא נמצא בשימוש, כי אחרת יהיו גם הרבה אפשרויות של פחות מ-9 ספרות (מספרים שמתחילים באפסים). האם זה אומר שאחת לתקופה (מן הסתם אחת לכמה עשרות שנים) הם ממחזרים מספרים, של אנשים שנפטרו?

ilanvag

New member
לא מצאתי תשובה, אבל כן מצאתי

מסמך מאוד מעניין, אשר מסביר כיצד בנוי ה-SSN, כאשר לכל סט ספרות יש משמעות משלו. לפי המסמך הזה, מסתבר שעדיין לא מיצו את כל האפשרויות - דבר שנראה לי קצת תמוה, בהתחשב בזה שהמספור נמצא בשימוש כבר מזה כ-60 שנה. לפי גוגל, יש כיום בארה"ב כ-295 מיליון אזרחים (או שמא זה תושבים, כולל כל המהגרים הלא-חוקיים, הסטודנטים, העובדים הזרים החוקיים ועוד?); בנוסף צריך להוסיף גם את כל אזרחי ארה"ב שחיים ברחבי העולם, שגם להם יש SSN (בטח עוד כמה מיליונים טובים). עדיין, למרות ההסברים שם, נראה לי תמוה שהמספרים טרם אזלו, או אפילו לא קרובים לכך, ויש עוד המון רזרבות.

ilanvag

New member
שכחתי משהו - אתה לא צריך למלא מס'

ITIN, כי אין לך כזה... קרא היטב את דפי ההסבר ל-W8BEN, הם מגיעים במסמך נפרד. תעשה חיפוש בגוגל על W8BEN ו-explanations, או משהו כזה, ותמצא את זה. 3-4 עמודים עם הסברים פשוטים ומאוד ברורים, על כל סעיף. לא כדאי לטעות במילוי הטופס הזה...

ygranot

New member
אאל"ט W8BEN הוא טופס

כללי והוא טיפה שונה ממוסד למוסד. למשל, W8 שמילאתי עבור הבנק היה שונה מזה של האוניברסיטה. אם כבר קוראים את ההוראות, כדאי לקרוא את אלו של הטופס שלך

למעלה