העברת בעלות על נכס במשפחה

micam

New member
העברת בעלות על נכס במשפחה

העברת נכס לבן משפחה ללא תשלום מס- אפשרי? שלום ברשות הורי יש נכס (מבנה תעשייתי לא גדול) שכיום חלקו מושכר וחלקו משמש כמחסן שלי. כיום ההורים שלי משלמים מס הכנסה גבוה מאד כי מחשיבים להם את ההכנסה המשותפת, כולל את ההכנסה משכירות המבנה. כיון שגם ככה אני זה שמנהל את השכירות, מקבל את הכסף לידי ואני זה שמשתמש בחלקו השני של המבנה- האם יש אפשרות להעביר\למכור (ללא תמורה) לי את הנכס (עם תשלום מינימלי של מיסים כלשהם) בתודה מראש.

mstern

New member
יש כל מיני אפשרויות

הכי טוב שתתיעץ עם עו"ד שמתמחה במיסוי מקרקעין.

micam

New member
הבנתי- תודה. באופן כללי

זה משתלם להעביר בעלות לאחד מהבנים (בן 18) ע"מ להוריד חזרה את המס מ 45% לשלושים ומשהו?

אמיר72

New member
לא בטוח שמס הכנסה יאהב את זה

ס' 83 לפקודה דן במקרים של הסבת הכנסה לצעיר (שעוד לא מלאו לו 20) ושאינו נשוי, וקובע שבתכל'ס לא יתחשבו בהסבה זו.

שיר ורד

New member
במקרה של מכירה /העברה

משלמים בדרך כלל גם מס שבח (כי מדובר במבנה עסקי ולא בדירת מגורים) וגם מס רכישה, הרשות המקומית עשויה לדרוש את חלקה בדמות מס השבחה ואם הנכס נמצא על קרקע המדינה ולא נעשה הוון , צריך לקחת בחשבון גם דמי הסכמה למנהל. ניתן להעביר נכס כמתנה לבן משפחה ולא לשלם את כל המיסים הנדרשים במכירה רגילה. כדי לא לעשות טעות שתגדיל משמעותית את חבות המס, יש לבצע את כל הצעדים בעזרת עו"ד המתמצא בחוקי מיסוי מקרקעין. ברגע שהנכס יהיה רשום על שמך, ההכנסה מהשכירות תצטרף להכנסתך הרגילה והמס עליה יהיה בהתאם. אם הכנסתך מספיק גבוהה, המס על שכר הדירה, עשוי לעלות מעל המס שמשלמים ההורים.

micam

New member
הבנתי תודה. העניין הוא

שההכנסה של אמא שלי זעומה 3000 ברוטו ואבא שלי כבר הגיע למס שולי של 45% (במשכורת הרגילה שלו), כך שכל הכנסה נוספת מלווה במס של לפחות 45%. לי בינתיים אין הכנסה נוספת (סטודנט). השאלה היא האם במקררה כזה אשלם על המבנה לפי מדרגות המס הרגילות (הרווח החודשי ממנו הוא 1400 ש"ח) או שיש מינימום של 30% מס להשכרת מבנה. תודה

micam

New member
ואם אפשר אז עוד שאלה קטנה

מלבד העובדה שזה יצטרך לכל הכנסה שלי לצורך חישוב מס, באיזה הטבות זה עלול לפגוע בי לאחר שאסיים את הצבא (עוד 4.5 שנים) (דמי אבטלה,זכאות וכו') תודה רבה

שיר ורד

New member
במקרה של מכירה /העברה

משלמים בדרך כלל גם מס שבח (כי מדובר במבנה עסקי ולא בדירת מגורים) וגם מס רכישה, הרשות המקומית עשויה לדרוש את חלקה בדמות מס השבחה ואם הנכס נמצא על קרקע המדינה ולא נעשה הוון , צריך לקחת בחשבון גם דמי הסכמה למנהל. ניתן להעביר נכס כמתנה לבן משפחה ולא לשלם את כל המיסים הנדרשים במכירה רגילה. כדי לא לעשות טעות שתגדיל משמעותית את חבות המס, יש לבצע את כל הצעדים בעזרת עו"ד המתמצא בחוקי מיסוי מקרקעין. ברגע שהנכס יהיה רשום על שמך, ההכנסה מהשכירות תצטרף להכנסתך הרגילה והמס עליה יהיה בהתאם. אם הכנסתך מספיק גבוהה, המס על שכר הדירה, עשוי לעלות מעל המס שמשלמים ההורים.

למעלה