העברת בעלות לחמוסה

hatale

New member
העברת בעלות לחמוסה

שלום לכולם,

לפני כמה זמן החלטנו שאנחנו רוצים ומוכנים לאמץ חבר קטן ושיער, לאחר התלבטות ארוכה נעצרנו על חמוס כחייה הכי מתאימה.
כבר מעל חודש אני קורא את כל המידע שאני יכול להשיג על חייה מופלאה זו, בין היתר כאן בפורום (קיבלתי המון מיידע שאני בטוח שיעזור לי)

התחלתי לחפש חמוסים ביד 2/אגורה ושאר הלוחות ואז באחד הערבים נפגשנו עם זוג חברים וסיפרנו שאנחנו מחפשים חמוס [וכאן צירוף מקרים, התערבות אלוהית כל אחד מה שהוא מתחבר אליו] הבחור אומר שהוא בדיוק מחפש בית חם לחמוסה שלו כי הוא עובר עם מספר בעלי חיים שלו לדרה קטנה יותר ולצערו הוא נאלץ להיפרד מכמה מהם...

החמוסה (כל פעם שאני מנסה להקליד חמוס יוצא לי חמוד...) בת 3 מעוקרת, לפי מה שהם מספרים מאוד ידידותית, לא נושכת לא אנשים ולא חוטי חשמל
ואוהבת להתקרבל

ממה שקראתי פה קורים מקרים שאחרי שחמוד עובר ממגדל למדגל לפעמים הם משנים את ההתנהגות שלהם, כמובן דבר לא רצוי.

השאלה היא איך אנחנו יכולים לעשות לחמודה את המעבר כמה שיותר חלק עם כמה שפחות סטרטס

פרט חשוב - מיגנו את הדירה כמה שיכלנו, החלונות בגובה מעל מטר ללא כל מני חפצים ליד שלא תוכל לטפס ולקפוץ מהם, בדקנו שאין פתחים קטנים החוצה, הוצאנו את כל החפצים הקטנים שעלולים להישבר/להיאכל ולסכן אותה, בעיה רק חוטי חשמל (ניסיתי להסתיר כמה שיותר אבל לא הכל, לדעתכם יש סיכוי שזה יסכן אותה - בת 3 שנכון לעכשיו לא אוכלת חוטים). מטבח שירותים וכאלו מחוץ לתחום שבוא החמוסה תהיה. נכון לעכשיו אצלו החמוסה מסתובבת חופשי. אולי ימים ראשונים עדיף שהיא תהיה בכלוב כשאנחנו לא שם לשמור עליה?

תודה רבה מראש, וסליחה על החפירה

WTR

New member
אתם יכולים לאמץ גם אותי?

איזה מחקר, איזה רצינות, כל הכבוד

ממש דוגמא לאחרים שרוצים לאמץ... ככה צריך להתנהג!!! לקרוא, לחקור, להכין את הבית מראש, לחשוב קדימה, שאפו לכם!

בנוגע לשאלות שלכם, בתקופה הראשונה החמוסה אצלכם (בחודשים הראשונים) תהיו מאוד סבלניים איתה - אם היא לא רוצה להיות על הידיים, או להתכרבל, או להתלטף - תנו לה את המרחב שלה
הכל יהיה חדש לה - אתם, הבית כולו, ה"בית" שלה..
תצ'פרו אותה עם חטיפים - אפשר לקנות באיביי חטיפים מיועדים לחמוסים (זהירות הרבה מאוד לא בדיוק טעימים להם אז כדאי לחפש המלצות), או חטיפים לחתול או פשוט ממש מעט פירות או ירקות (לא יותר מכמות של כפית ביום סה"כ)
זה יגיע עם הזמן.. היא תלמד להכיר אתכם ותפתח ביטחון (ואז יכולים להגיע הנשיכות וייכנס החלק שלכם בחינוך) ואתם תכירו אותה ומה היא אוהבת ומה היא לא אוהבת....

תעדכנו איך היה המעבר!

hatale

New member
בכייף, בואי

רק שיש לך יותר מדי נספחים והדירה קטנה מדי...

השאלה היא גם, האם ימים הראשונים עדיף לה רוב הזמן להיות בכלוב ורק 3-4 שעות חילוץ עצמות והכרת הסביבה, או שמראש שתסתובב חופשי?

WTR

New member

בימים ואפילו שבועות הראשונים תשחררו אותה רק כשאתם בבית ובשאר הזמן שתהיה בכלוב/חדר
עד שאתם בטוחים שהיא חקרה ובדקה כל מקום אפשרי ואין דברים שעלולים לגרום לה לנזק

laalaalalala

New member
יש לי משהו קטן להוסיף כדי שתיקחו בחשבון ..

חמוסים חיים בין 5-8 שנים, ולצער כולנו בסיבות גיל 3-4 הם מתחילים לחלות יותר.. אז כדאי לקחת בחשבון שיכול להיות שיהיו יותר הוצאות וביקורים אצל וטרינרים מאשר עם חמוס צעיר יותר.

וחוץ מזה, מבטיחה שלא תתאכזבו.. חמוס זאת החיה הכי מעניינת, מצחיקה, וחמודה שיש
שיהיה המון בהצלחה

hatale

New member
נקווה שיהיו לה חיים כמה שיותר ארוכים ובריאים

אנחנו מצדינו נדאג שיהיו גם כמה שיותר מאושרים!

למעלה