העברה

marish1

New member
העברה

הבת שלי לקוית למידה,מחר יש לי תור לרופא שיקבע לה ריטלין.היא לומדת בכיתה ג",בבית ספר חילוני.היא מקבלת הקלה בשיעורי בית,שעתיים בשבוע מרכז למידה[קבוצתי לא אישי],שזה מעט בשבילה.יצא לי לדבר עם מנהל בית ספר דתי,עם הבת שלי או בלעדיה הבית ספר מפוצץ,אבל יש בנות שירות לאומי ,לפי הצורך,שנותנות עזרה לכל תלמיד אישי.האם כדאי להעביר אותה בית ספר?איפה שהיא נמצאת עכשיו,יודעים שהיא לא מצטיינת בלימודים,שהיא לא החזקה בין אחרים,מה לעשות?יש למישהוא המלצה?תודה

irisy1

New member
העברה לבי"ס דתי

לא כתבת אם אתם דתיים. בד"כ אנשים דתיים מעדיפים לשלוח את הילדים לבתי ספר ממ"ד. לעצם העניין - כמובן שבית-ספר שיש בו כיתות קטנות עד 25 ילדים בכיתה (בבתי ספר כאלה משלמים על התענוג, אלא אם כן מדובר באזור שהאוכלוסיה בו מזדקנת ותפוסת בתי הספר קטנה יחסית), שיש לו מורות להוראה מתקנת שיכולות לסייע, הוא פתרון מצויין. בנות שירות לאומי יכולות לעזור אבל ככל הנראה הן לא תחליף למורות מיומנות. מנסיוני האישי - עיקר המאמץ על ההורים - גם אם המערכת מקצה לילד שעה שעתיים בשבוע להוראה מתקנת זה לא מספיק וצריך להשלים בפרטי מהכיס. רוצה לחזור לעצם השאלה - אם אתם דתיים ממ"ד מתאים - אם לא אולי כדאי לחשוב פעם שניה. איך שלא יהיה שיהיה בהצלחה.

zivadina

New member
שיקולים להעביר בית ספר

קודם כל, לא הייתי מעבירה ילד חילוני לבית ספר דתי רק בגלל בנות שרות לאומי. שנית, עם כל הכבוד לבנות השרות, אין להן השכלה בהוראה מתקנת. הן יכולות להיות בייבי סיטר ברמה גבוהה, לא יותר. שלישית, לילד ADHD עדיפה כתה קטנה, שיהיה בה פחות רעש. אם אכן הילדה תאובחן ותקבל טיפול תרופתי, יהיה שיפור גדול בתפקוד שלה בכתה. במידה שאין לה לקויות למידה אחרות (דיסלקציה, דיסקלקוליה ודיסגרפיה), ייתכן שהיא לא תצטרך עזרה נוספת. אני מציעה לך לחכות לתוצאות האבחון ואחר כך להתחיל לטפל לפי ההמלצות, ולא להעביר בית ספר בשלב הזה.

marish1

New member
אדייק

אנחנו חילונים.הילדה אובחנה ויש לה דיסלקציה,היא בקלות יוצאת מהריכוז,היא יושבת מול המורה אבל לא מקשיבה לה בכלל.היא בעולם משלה.היא לא רואה את כל התמונה וכך נראים הציונים שלה.בבית אני יושבת איתה ומכוונת אותה,כך יותר קל לה.במבחנים היא לבד,לפעמים מתביישת לבקש עזרה,גם בשעתיים של מרכז למידה,הם15 ילדים על מורה אחד.היא צריכה להבחן בע"פ אבל...אבל ...זה כמעט לא קורה,היא לא רוצה להיות "שונה"מאחרים.כשמקראים לה,היא עונה לעניין,זה בעברית ,חשבון וכו,אבל כשהיא לבד-בעיה.בעיה שהיא לא מתרגשת ממנה,היא חושבת שזה בסדר.אני שואלת איך היה בבית ספר,היא אומרת הכל בסדר ויש המון בעיות.פעם יועצת שאלה אותי,האם אני רוצה ילדה עם 100בתעודה ואגו בתחתית או60 ואגו נפוח.אז כמובן ילדה עם ביטחון עצמי!!היא ילדה יפה נחמדה עוזרת המון עד שזה מגיע לנושא של בית ספר.אני לא מחפסת מורה מתקנת אני גם לא מורה,אבל מישהוא שידחוף אותה כשאני לא נמצאת.אני בטוחה שהידע שלה יהיה טוב יותר.ואז גם הציונים.היא מתביישת להראות לחברות שלה את התעודה,וזה מוריד לה ביטחון עצמי.היא בת9,אני לא רוצה שיצחקו עליה, שהיא לא תרצה ללכת לבית ספר.עכשיו היא עוד שומעת לי,מה יהיה בעוד שנתים,גיל התבגרות?? מחר אלך לרופא מה שהוא ימליץ אעשה אם זה ריטלין אז ריטלין רק שיעזור לה מכל הבחינות.אם זה "הפלא"שיעזור גם לה,ואז אחשוב אם לעביר אותה בית ספר או לא.מה שלא יהיה בבית ספר דתי יש יותר כח עזר מאשר בחילוני. אני מצטערת יצא קצת ארוך אבל אתם עוזרים לי,תודה ושוב תודה

פיונה ש

New member
ובבית ספר דתי, היא לא תהיה שונה

מאחרים? לדעתי יש לחץ סביבתי חזק בב"ס דתי, להיות כמו כולם ולשמור על המצוות.
אצל הרופא, ובהמשך הדרך.

I am ADiDi

New member
לפני שאת מתחילה לחפש פתרונות

במקומות שונים ומשונים (כמו בי"ס דתי לילדה חילונית) אני מציעיה לך לחכות ולראות מה יתן הרופא, כנראה ריטלין, ואיך זה משפיע על הילדה. גם לי יש ילדה בת 9 שהתחילה לקחת ריטלין בגיל 8 ותוך שבוע ראינו שיפור משמעותי במצבה הלימודי. היום היא תלמידה מצטיינת (חוץ מלשון ותורה, בגלל לקות שפתית). קצת סבלנות - והכל יסתדר...
וכמו קודמותי - אני לא חושבת שיש לילדה חילונית מה לחפש בבי"ס דתי. זה מאוד מבלבל לילד לקבל מסרים כפולים מהביית ומבית הספר.

בי"ס ממ"ד מול ממלכתי

בס"ד אני לא הייתי מעבירה את הילדה לבי"ס ממ"ד בגלל עזרה של נערות צעירות, אלא בגלל טעמים אחרים. ברצוני לעדכן אתכם כי בבי"ס ממ"ד יש המון, משפחות חילוניות !!. ומנסיוני אין בלבולים. שם אפשר לקבל הרבה יותר חינוך, וכמובן ערכים. שוב, אין זה בי"ס תורני, וההבדל הוא מאוד משמעותי בין בי"ס ממ"ד לבי"ס תורני, . לבי"ס תורני לא הייתי ממליצה לך לשלוח את הילד כיוון שאינכם הולכים לפן הדתי, אך לבי"ס ממ"ד בהחלט כן. בהצלחה.

פרחיה2

New member
לא מסכימה!

בס"ד ואם בביה"ס הממ"ד, לא ילך כל כך טוב? ואם הנערות משרות לאומי לא יצליחו או לא יעשו טוב את מה שנדרש מהן? אז שוב הדתיים יהיו אשמים או שהמנהל שהציע את זה מלחתחילה יהיה אשם? אם רוצים בי"ס טוב יותר ונותן יותר לילדה, לא צריך לחשוב שבגלל שיש בית ספר דתי הוא יותר מתאים לילדים עם לקויים. אין שום קשר. דוקא מהממ"ד שלנו הוצאתי את בני שמאוד סבל שם. ובת השרות לא עזרה לו בכלל. גם מספר הילדים בכיתה כ-15, לא עזר למורה להבין איך לעבוד עם הילד שלי והיא פשוט הזניחה אותו לחלוטין, וגם לעגה לו... אני לא אומרת שכל הממ"דים הם כך אבל זה שבית ספר הוא דתי, לא אומר שהוא טוב יותר. חוץ מזה, מה הילדה תעשה כשלא ירשו לה ללכת עם מכנסיים?, כשידרשו ממנה להתפלל, לברך לפני האכילה ואחריה, ליטול ידיים, ולספר בבית דברים שלמדה שיגרמו להורים להרים גבות במקרה הטוב? או כשיסעו לים בשבת בבוקר ויעברו ליד בית הכנסת, שם תראה את חבריה לכיתה איך תגיב היא? איך יגיבו הילדים? מה יקרה לה אחר כך בכיתה? פעם נפגשנו עם משפחת חברים חילונים בח"ול. ישבנו באיזה פארק, והם הזמינו במזנון הקרוב מנת נקניקיות הגונה להם ולילדים. הילדים שלנו אפילו לא התפתו, ברוך השם. אבל הבן שלהם שאל : "אמא, מה יקרה לנו אם נאכל את החזיר?"... זו בעיה כי יש פה ענין של בלבול במסרים. בממ"ד לא אומרים לילדים שיש יהודים שלא שומרים שבת וכשרות ושזה בסדר. בפרוש ברור שזה לא בסדר. ואת הרי לא רוצה שהילדה שלך תרגיש שהיא והוריה לא בסדר.

zivadina

New member
גם אני חושבת כמו פרחיה2

שצריך לחנך את הילד ברוח הבית של הוריו. גם ככה העולם של ילדינו מבולבל, ושידור של מערכת מסרים סותרת או שונה בין הבית לבית הספר, תבלבל אותם עוד יותר.

marish1

New member
אחרי

אחרי שיחה עם רופא נרגעתי הוא נתן הפניה לעבור סידרת בדיקות[ראה שאני אמא קצת מגזימה]אפילו בדיקת לב עשיתי לה.שבוע הבא ספירת דם.הילדה קיבלה מרשם לרטלין שיעזור לה במשך 8שעות,אם זאת תרופת פלא כמו שכולם אומרים ואני אראה שיפור בהתנהגות ולימודים אז אין סיבה שאעביר אותה בי"ס.כי בסך הכל היא ילדה מקסימה נותנת ועוזרת בהכל עד הקטע של לימודים.אבל בכיתה היא כבר נחשבת כחלשה ועם זה היא תתמודד עד מתי?בכל זאת תודה לכל משעזר.תודה רבה!!!!!

למעלה