העברה בירושה

soft light

New member
העברה בירושה

שלום לכולם,

רציתי לשאול בנוגע לסיכוי של העברה התסמונת בירושה.
הסיפור הוא כזה:

אבא של אשתי סובל מטיקים בעינים, מצמוצים. לפעמים גם מושך באף ללא סיבה. מעבר לזה אין משהו חריג שקשור לתסמונת זו.
האם מדובר בטורט או בהפרעת טיקים?

אשתי לא סובלת כלל מהטיקים.
מה הסבירות שתסמונת זו תעבור בירושה לבננו הצעיר (בן שנה) ?

תודה לכולם.

שלום לך, אבא יקר
המחקרים מראים, כי תסמונת

טוראט יכולה לעבור במשפחות - כלומר, יש גורם גנטי.
האם לאבי רעייתך יש טוראט ומה הסיכוי שזה יעבור בתורשה - על כך יכול לענות רק איש מקצוע מומחה.
בכל מקרה - מה שאתה מתאר לגבי חמיך ואשתך הוא מאד קל ואמור להרגיע.
שיהיה בהצלחה וחג שמח!

שביק

New member
שלום אבא דואג, ראשית, לא בטוח שלחמך יש

תסמונת טוראט. אולי רק טיקים ולא בטוח שהוא "סובל" מהן.

לגבי תורשה של ת. טוראט. ב- 80% יש קשר גנטי ברמות שונות.

לגבי 20% נותרים? הסיבות יכולות להיות סביבתיות. כלומר:

לעתים, מכה, נפילה וחבטה. או טראומה כלשהי שהילד חווה עלולים לגרום לטריגר של הטוראט לצאת החוצה וזאת אם יש נטייה גנטית.

בשלב הזה ממליצה מאד להנות מילדך הפעוט. לא לשים אותו תחת זכוכית מגדלת "ולצפות" לטיקים שיגיעו.
אני בטוחה שיש לך תינוק מקסים, ותהנה מגדילתו וצמיחתו.

בברכת בריאות טובה לכולכם שביק

ילד יכול גם לחקות מבוגרים

אם אני מרגישה נכון ראית משהו שדומה לטיקים אצל ילדך? מציעה בחום להרגע גם כי הילד ממש ממש קטן ואי אפשר לדעת מעכשיו.
ולא יודעת לגבי מחקרים אבל אצלנו להוריי אין כלום אצלי הטיקים התפרצו כתוצאה מטראומה בגיל ההתבגרות ואצל ילדי זה גם בגלל שהייתי בשמירה לוחצת כי הילדון רצה לקפוץ החוצה בחודש השישי וגם כשהוא נולד הוא היה נחנק וגם איבד הכרה לא פעם כתוצאה ממחלה אחרת שהוא נולד איתה ורק בגיל 8 לערך אבחנו את הטוראט אצלו כך שאי אפשר לדעת מי נגד מי ולמה זה קורה....

וחייבת לציין שעם כל הקושי שחווינו ועדיין חווים מדי פעם.... יש לנו בהחלט במה להתגאות !(חמסה שום בצל)
רק בריאות תמיד ושתגדלו את הפשוש בנחת.

soft light

New member
תודה למגיבים - המשך

בנתיים לא ראיתי אצל בני סימנים לתסמונט למעט זה שלעיתים מאוד רחוקות הוא מניד ראשו במהירות מצד לצד, ללא סיבה.
מה שעניין אותי הוא מהי הסבירות שבני יקבל טיקים למרות שלאשתי אין.
בכל אופן - תודה לכולם וחג שמח.

למעלה