העבודה

Red Star

New member
מקס מקס מקס....

תבין, העבודה מבחינה כלכלית היא כבר ממזמן לא שמאל, ומבחינת הסכסוך והכיבוש - היא חצי שמאל וחצי ימין, ומפלגה הרי לא יכולה לעבוד בצורה כזאת כשהיאמפולגת ככה. היא גם מפולגת אפילו בנושאים כמו נישואים אזרחיים! ואני הייתי מצפה שכל שמאלני יהיה בעד נישואים אזרחיים והפרדת הדת והמדינה, אבל העבודה? לא ! העבודה הם לא כמו כל השמאלנים...! חצי מהם הצביעו בעד וחצי הצביעו נגד. בושה וחרפה. התועלת היחידה של העבודה היום היא אלקטורלית, כלומר התועלת היחידה שלה נמצא בכך שהיא עשויה להחליף את הליכוד כמפלגת שלטון, וליצור ממשלת שמאל שתכלול את יחד, עם אחד ומפלגות שמאל אחרות במידה והן יעברו את אחוז החסימה ולא יתנגדו לממשלה (כמו חדש למשל שמתנגדים להשתתף בכל ממשלה בורגנית, או שהם מתנגדים להשתתף בכל ממשלה ציונית.. לא זוכר בדיוק מה הטיעון שלהם, אבל זה בכל אופן אידיוטי מצידם אם תשאל אותי).

תגובה

העבודה היא עדין שמאל סוציאל-דמוקרטי בכלכלה, בגלל זה היא הייתה נגד התוכנית הכלכלית של ביבי. מבחינה מדינית העבודה היא פשוט שמאל מתון. העבודה היא מפלגת שמאל סוציאל-דמוקרטית ציונית, בגלל זה אני תומך בהם.

doresh shalom

New member
העובדה שהעבודה התנגדה

ל"תוכנית הכלכלית" של נתניהו לא הוכפת אותה לסוציאל דמוקרטית. ולגבי הנושא המדיני, העבודה מחולקת בין שמאל (לדוגמה צלי רשף), לימין מתון (ויש אלף ואחת דוגמאות).

Red Star

New member
נכון

גם ביילין מתנגד לתכנית של נתניהו, זה לא הופך אותו לסוציאליסט (גם אם הוא היה רוצה להיראות כזה כדי להתחבב על אנשי מפלגתו.. שאני ביניהם אם כי לא בטוח שעוד לזמן רב) התכנית הכלכלית של ביבי זה לא סתם ימין כלכלי, זה ימין כלכלי מאוד מאוד קיצוני, וגם חוגים במרכז ובימין המתון מתנגדים להרבה חלקים בה.

Red Star

New member
הירגע, אני לא מתכוון לעזוב את יח"ד

אני רק מביע את אכזבתי העמוקה מיח"ד בנושא שונים שהגיעה לשיאה בבחירת ביילין לראשות המפלגה. לצערי הרב אין אף מפלגה בישראל שעונה על עמדותיי, דעותיי וצרכיי השונים בצורה מספקת, כל בחירה תהיה פשרה גדולה למדי. כפי שזה נראה לי כרגע, יח"ד היא הפשרה הכי פחות גדולה, אז אני אמשיך לפעול למענה. אנסה גם לפעול בתוכה לשינויה.

doresh shalom

New member
אני רגוע...../images/Emo8.gif

וכן גם אני התאכזבתי שביילין נבחר או כמו שאמרתי לאחד מחברי "ברו איש ימין לראשות למפלגת שמאל"

KarlMarx

New member
ימני מבחינה כלכלית, לא פוליטית.

ולדעתי מספר האנשים ביחד עלה עם הצטרפות תומכי ביילין ולכן יש לזה גם כמה צדדים חיוביים.

כן, אבל שחר לא התקיימה הרבה זמן

אילו שחר הייתה קיימת היום, אז לדעתי היא הייתה תנועה גדולה בגלל ג'נבה. על פי סקר, בבחירות הבאות יחד תקבל 8 מנדטים.

doresh shalom

New member
קודם כל

הוא "שמלאן" מבחנה מדינית לא "פליטית" ולגבי שח"ר משיהו בפורום פעם אמר עליה ש"זאת תנועה של 2 אנשים וגמל" (לא זוכר מי אמר)

תגובה

ביילין כן סוציאליסט, עובדה, הוא חיבר את הספר "מסוציאליזם לסוציאליברליזם". גם פרס סוציאליסט, עובדה, בספרים שלו (בעיקר בספרים הראשונים) הוא דיבר הרבה על כך שצריך לבנות פה סוציאליזם. ועובדה, עד 77' הייתה בישראל סוציאל-דמוקרטיה.

Red Star

New member
מקס אתה נהיה מצחיק מהודעה להודעה

1. הליכוד לא הייתה מפלגת השלטון באופן רצוף מאז 1977' (למזלנו הרב). ומה קשור פרס לעניין הזה? מעולם לא אמרתי שפרס לא סוציאליסט. אני לא מכיר היטב את התפיסה הכלכלית-חברתית של פרס, אבל אני מתנגד לו בגללד ברים אחרים (כמו למשל: הוא גרם לכך שנתניהו נבחר לראשות הממשלה ב-96, הוא הוביל את ההצטרפות לממשלת אחדות, וכו' וכו' בקיצור חסר עמוד-שדרה פוליטי שמעכב את צמיחתם של פוליטיקאים צעירים בעבודה ולכן מעכב את התפתחות המפלגה כולה). 2. קראת את "מסוציאליזם לסוציאל-ליברליזם"? הספר הזה מוכיח כמה ביילין שרוי בקונספציות אולטרא-קפיטליסטיות ואוולטרא-ליברליות! סוציאל-ליברליזם זו גישה טיפה יותר ימנית מהדרך השלישית של אנתוני גינס - הגישה שהדריכה את ביל קלינטון ואהוד ברק ומדריכה עדיין את טוני בלייר וגרהארד שרדר. אפשר לתמצת את זה כך: תמיכה נטולת-פשרות, ממניעים מעשיים וגם אידאולוגיים בגלובליזציה, כנ"ל לגבי מדיניות ההפרטה, דה-רגולציה (הסרת פיקוח), קיצוצים בתקציב, וכו'. הדרך שלישית וסוציאל-ליברליזם לקחו את כל המגמות הגרועות ביותר של הליברליזם הכלכלי (אם יש בו בכלל מגמות טובות), כולל תיאוריות שגויות מיסודן ואידאלים של שוק חופשי מדינת-מינימום וחירות הקניין, ושילבו אותו עם אידיאל מקוצץ של מדינת הרווחה (מדינת רווחה דיפרנציאלית, לא אוניברסלית). שום צדק חברתי ושום סוציאליזם. אל נא תאמר שטויות.

doresh shalom

New member
העובדה שהמילה סוציאליזםמופיעה בספרו

לא הופכת אותו לסוציאליסט. לגבי פרס, אני חייב להודות שאיני מכיר את משנתו החברתית-כלכלית כך שאני לא יכול להגיב

למעלה