העבודה או מרצ?

אליהו345

New member
אתה אומר כך

אבל לפי הלך הרוח ברחוב הישראלי דווקא ליברמן הוא זה שהולך להפתיע בבחירות הקרובות בניגוד לכל האחרים לליברמן יש תוכנית בנוגע לאיום הדמוגרפי מבפנים דבר שכל השמאלנים מתעלמים ממנו
 
ניתוח מעניין מאוד ../images/Emo45.gif

ולמי שתוהה בין העבודה לבין מרצ, כיום העבודה נראית יותר רצינית מכל הבחינות. שאלה נוספת: העבודה, או חד"ש? מבחינת החתירה לשלום ולצדק חברתי - האמירות של חד"ש הן ללא ספק יותר חד-משמעיות וברורות, בלי שום "כאילו". במחינה מעשית - נגיד, תאורטית, שחד"ש מקבלת 75 מנדטים - מובן מאליו שהיא תתחיל "לבנות" קומוניזם, לא נוסח סטלין ולא נוסח כל מישהו אחר. בחלק מארצות מזרח אירופה, אם לא בכולן, אחרי התקופה הראשונה של האופוריה מהחופש, חזרו ההמונים והעלו לשלטון מחדש את אותן המפלגות הסוציאליסטיות שייצגו את השלטון הקומוניסטי הישן! מן הסתם, להמונים בארצות אלו היה מובן מאליו שלא יהיה שום שחזור של המשטר הקודם, אלא רק ריסון כלשהו של הקפיטליזם החזירי, ואולי גם סה"כ "קצת סדר" - הודות לנסיון המנהל הוותיק. ואכן, בחירתם ו"חזרת לשלטון" של הסוציאליסטים כבר שינתה שום דבר בתמונה הכללית, במבנה החברתי והפוליטי בארצות אלו. לכן, גם אין סיכוי שחד"ש תבצע מהפיכה של ממש מול השלטון הממשי של בעלי ההון השולטים במדינה למעשה. נוסיף לכך גם את העובדה הפשוטה שחד"ש לא תקבל 75 מנדטים, ונשארת מכל הסיפור הזה רק האמירה, המצע של רשימה זו. ואני מסכים עם הניתוח, שחשובה מאוד האמירה, המסר, ובוודאי זו של חד"ש, שאינה מגמגמת כמו כל האחרים, אלא קוראת לדברים בשמם. לכן, אם כל הצורך בחיזוק העבודה ובהיותה אלטרנטיבה ממשית לשלטון, לא פחות חשוב חיזוק כוחה של חד"ש כאופוזיציה משמאל, בעלת מסר חד וברור. בנוגע למרצ ולרשימה השמאלית של ברונפמן - אני מאחל גם להם הצלחה... על חשבון שינוי ושאר מפלגות הימין.
 
אני מצטער

שבהודעתי הושמטה מספר פעמים(!) המילה הקטנטנה... "לא"
מקווה שהכוונה הובנה, ואין צורך להצביע על כל המקומות בהם המילה הושמטה. אני מנצל הודעה זו להביע צער על פרישתו של ברונפמן, אם כי לא היה לא סיכוי. עכשיו ציבור דוברי הרוסית נשאר חשוף למפלגות הימין בלבד. התקשורת דוברת הרוסית בארץ לא ממש מציגה לקהל דובר הרוסית את האלטרנטיבה השמאלית. בדר"כ, קהל זה אפילו לא שמע על קיומה של אלטרנטיבה כזאת.
 
למעלה