הסתרת המייל

dino_din

New member
הסתרת המייל

שלום. יש לי באתר דף שמאפשר שליחת מייל (סקריפט קטן שהורדתי היישר מ http://php.eitan.ac.il/main.php ) אני רוצה להוסיף לו ברירת מחדל בשדה ה TO של האימייל שלי (כך שהמשתמש לא יצטרך למלא את האימייל שאליו הוא שולח). ולשאלה : המטרה של הטופס הזה היא למנוע מהכתובת שלי להיות רשומה בתוך הקוד ובכך למנוע מ"רובוטים ועכבישים" לעלות עליה ולהציף אותי הדואר זבל. האם בצורה כזו, כאשר הכתובת רשומה בדף ה PHP רובוטים כאלו יוכלו לקרוא את הכתובת שלי ? תודה ולילה טוב, דינו.

N i X

New member
אין אפשרות לראות את קוד המקור שלPHP

מכוון שהשרת מבצע את הסקריפט, ושולח רק את הפלט. לכן, אם הכתובת שלך לא בפלט, אף רובוט לא יעלה עלייה.

dino_din

New member
זו בדיוק השאלה

בקוד עצמו יש לי מחרוזת שכן מכילה את הדואר שלי (אני הרי צריך לשמור איפשהו לאן לשלוח את המייל). כאשר אני לוחץ על כפתור "שלח" הדפדפן שולח את כל הפרטים שהוכנסו לשדות וגם את השדה עם הכתובת שלי (המשתמש לא רואה את הכתובת שלי אבל היא קיימת) לעמוד אחר שמטפל בשליחת כל הנתונים בעזרת הפונקציה MAIL. הבעיה היא שאני לא יודע מה בדיוק הרובוט קורא. האם יש מצב שהוא יכול לבצע פעולה של לחיצה על "שלח" ואז לקרוא לאן המייל נשלח? (כן, אני יודע שהשאלה שלי קצת מבלבלת אבל אני ממש רוצה להימנע מפרסום הכתובת בצורה גלוייה כדי להימנע מספאם מיותר). לילה טוב, דינו.

YuvalCo

New member
כמו שנאמר:

אם הכתובת מייל שלך מופיעה כפלט באיזשהו שלב, לא צריך להיות גאון בשביל לגלות אותה. אם היא לא מופיעה כפרינט, אז גם אם הרובוט ינסה אלף פעם לשלוח את הטופס, הוא יקבל אך ורק את הפלט "המייל נשלח בהצלחה", ובשום אופן לא את הכתובת עצמה. בקיצור, כ"ע אתה לא מוציא בשום מקום את המייל כפלט, אפילו נסתר (יענו, כהערה שניתן לקרוא ב HTML), אז אין לך מה לדאוג. בהצלחה.

למעלה