הסתרת החוזה

הסתרת החוזה

כששכרתי דירה חתמתי על חוזה שכירות, בעלת הדירה הבטיחה לי שאקבל עותק נוסף ליידי, ומאז היא מתחמקת מלמסור לידי עותק מהחוזה במכל מיני תירוצים. האם זו עשויה להיות סיבה לביטול שיקים שלי? כי ישנם בדירה כמה פגמים שהיא מתנערת מאחריותה אליהם. האם אי קיום חוזה השכירות מצידי(כלומר אי תשלום) הוא עבירה כמו ביטול שיקים? האם דברים שהבטיחה לי בעל פה ולא קוימו דינם כדין דברים שנכתבו בחוזה? תודה לעונים

בפעם הבאה

תדאג שבעת החתימה יהיו ויחתמו שני עותקים של ההסכם כך שלא תצטרך לבקש טובות אחר כך. אי קבלת העתק מההסכם אינו מהווה סיבה טובה לביטול צ'קים. בעניין הפגמים אם תפרט במה המדובר ומתי נודע לך עליהם ניתן יהיה אולי לתת תשובה. איזה צ'קים המשכיר מחזיק? לדמי שכירות? לבטחון? דברים שהובטחו בעל פה גם הם בעלי תוקף אולם הבעיה היא להוכיח שאכן הובטחו.

לעו"ד ולכולם

הפגמים הם:כיריים שאינם עובדים, נזילות בעת גשם. אני לא יודע מה החוזה אומר על כך כל עוד איני רואה אותו, אז מה אוכל לעשות כדי להכריחה לקבלו? האם זה חוקי מצידה? היא מחזיקה בידיה שיקים של השכירות. היא גם דורשת מהדיירים לשלם את כל החשבונות מראש יחד עם השכירות(סכום גלובלי), וזאת מבלי שניראה את החשבונות, מה החוק אומר על כך? כיצד ניתן להוכיח שהיא אמרה? האם ניתן פשוט לטעון שאמרה?

תשלח לה מכתב

רשום בו תודיע לה על הליקויים ותדרוש שתתקן אותם בתוך 7 ימים. כן תדרוש לקבל את ההסכם לידיך. בעניין תשלום גלובלי של החשבונות - תלוי מה הוסכם ביניכם. לא הבנתי מה היא אמרה.

למעלה