הסתרת בור חלחול

rozedror1

New member
הסתרת בור חלחול

שלום ,
אני מעוניין לקנות דירה עם גינה.
ממש באמצע הגינה יש בור חלחול או ניקוז (מצורף תמונה).
האם יש דרך חוקית ואסטתית להסתיר את הבור? ואם כן, מה העלויות?
אפשר לכסות אותו (ואת שאר הגינה) בדשא סינטטי?
תודה!

חייב להשאר פתוח לחלחול

אפשר להציב עליו 2 אבנים ומעליהן עציץ.
אפשר להשאיר כך, גלוי,
לא מכסים עם דשא אמיתי, ולא עם עיגול דשא סינטטי שיגרום לכך שרק יחליקו וימעדו מעליו.

ממש ממש ממש לא מומלץ לכסות את כל הגינה עם דשא סינטטי.
הרחבה במאמר כאן
http://www.greendreams.co.il/למה-לא-להתקין-דשא-סינטטי.html

rozedror1

New member
כיסוי בור חלחול

תודה על התשובה.
כפי שהראתי הבור הוא ממש באמצע הגינה ולכן עציץ גם יפריע וגם יראה לא קשור.
לצערי דשא אמיתי לא אופציה.
השאלה, אם אני מכסה את כל הגינה בדשא סינטטי, יש בעייה לכסות גם את הבור?

rozedror1

New member
דק או דשא סינטטי

אפשר לשאול למה?
בכל מקרה, זה השטח היחידי הפתוח בגינה והייתי מעדיף בהרבה שיהיה שם דשא שהילדים יוכלו לשחק ולרוץ עליו. נראה לי הרבה יותר נעים מדק..

תודה.

שטיח כהה וסיבי שמתחמם ותופס לכלוך זה לא משהו שנעים להשתובבות

אפשר לכסות בשבבי עץ כך שלא תהיה עשבייה ואז יש משטח נעים יותר לריצה ורביצה ואפשר גם לפרוס עליו מחצלת בהירה שתתחמם פחות ויהיה קל יותר לנער מדי פעם או להחליף.
אפשר גם לטפח עשבייה נמוכה שאיננה דשא.
ראה למשל כאן:
http://www.batha.co.il/wordpress/?p=3110
או כאן:
https://sites.google.com/site/adamagardening/articleshttpssitesgooglecomsiteadamagardening/ys-kyswy
אם אתה מעוניין אספתי רשימה של עוד כמה כאלה אבל זה נותן כיוון, ואולי הכי פשוט לפנות למשתלה או לגנן שיספקו כאלה..
בהצלחה :)

Sanchez

Member
אין שום פסול בדשא סינטטי...
רק שכאן בפורום דשא סינטטי משול למעשה מגונה שלא כדרך הטבע !
&nbsp
אלפי גינות מתהדרות בדשא סינטטי ורוב אלו שאני מכיר מרוצים מעל הראש, כולל אותי.
חלפו הימים שעל מנת להנות מדשא היה צריך להשתעבד אליו.
אגב, לכלוך נתפס בדשא רגיל בדיוק כמו בכל דבר אחר, אלא אם כן מישהו יספר לי שהדשא הרגיל אוכל את הלכלוך ומפרק אותו למשהו בלתי נראה לעין.

כן הוא מפרק אותו..

ואני נהייתי שונאת דשא סינתתי בפעם הראשונה בה גיליתי שעדיף היה לתפוס בפארק המים סככה מעל אקרשטיין, כי שם פחות חם באופן כללי ואפשר לעמוד עם רגליים יחפות באופן ספציפי.
אני מכירה לפחות עוד פורום אחד בו דשא סינטטי שנוא הרבה יותר. עם נימוקים נרחבים.

בפורום גינון. עדיין אי אפשר להתחמק מכך

שהמוצר הזה נמכר בכמויות ואנשים מרוצים מהמוצר.

לגבי פורום גינון. כל מי שאוהב את הצמחייה סולד מדשא סינטטי. אבל יש אנשים עם ראש אחר ורצונות אחרים. יש אנשים לדוגמא שמרצפים את כל החצר ואין להם אפילו צמח אחד לרפואה.

Sanchez

Member
כשאת אומרת מפרק אותו...
אשמח להפניה למחקרים אקדמיים ממוסדות מכובדים.

אני לא יודע איזה פארק מים, אבל אצלי אין שום בעיה לדרוך על הדשא גם ביום חם במיוחד.
את מכירה עוד פורום ואני מכיר המון אנשים שנהנים מאוד מהפלסטיק מאשר מהדשא של פעם.
מעניין מהו יחס הגינות (נכון להיום) שבהן סינטטי לעומת הדשא של פעם. אני חושב שאת יודעת בעצמך את התשובה.

rozedror1

New member
הסתרת הבור חלחול

תודה לכולם על התשובות!
הנושא קצת סטה לכיוון דשא סינטטי כן או לא.
בלי קשר להעדפה אישית, השאלה שלי היא האם זה חוקי ובטוח מבחינת הצפות וכדומה, לכסות בור חלחול בדשא סינטטי או שזה יסתום אותו?

ענת, לגבי ההצעה לכסות בשבבי עץ. זה לא יסתום את הבור חלחול ויגרום להצפות בחורף?

תודה!!

עניתי לך בתגובתי הקודמת

וארחיב:
בור חלחול אמור לנקז מי גשמים. בלעדי הפתח הזה החצר שלך תוצף מים.
כל השיפועים צריכים להיות אליו, הוא אמור להיות בנקודה הנמוכה ביותר באותו אזור.
&nbsp
הסבכה מלמעלה אמורה להשאר פתוחה.
בתכנון המגרש שלך לא היה מעורב מתכנן נוף כי לו היה מעורב, הבור היה במקום אחר (אני תמיד ממקממת בשולי המדשאה ולא בתוכה).
אבל בגלל שהמצב כזה, אז הדבר הנכון גם עבור שוחת חלחול וגם עבור שוחת ביוב זה במקום להלחם בו להצטרף אליו (זה נשמע יותר טוב באנגלית
). כלומר: להציב עליו עציץ גדול ופורח. להפוך את הבאסה לסבבה.
את העציץ למקם "באויר" כלומר, שמים 2-3 לבנים בהיקף, והעציץ עומד מעליהן כך שהדרך של המים לבור לא נחסמת. יש גם עציצים עם רגליים קטנות.

rozedror1

New member
הבור צריך להישאר חשוף לגמרי?

תודה על התשובה המפורטת!

אני מבין שהבור צריך להישאר חשוף.
השאלה, כיוון שדשא סינטטי בנוי עם חורים ומאפשר ניקוז, האם זה מספיק ואפשר לכסות אותו בדשא? או שעליו להישאר לגמרי חשוף ?

מכשול

לדעתי, לא לכסות בשטיח. הרי מניחים את השטיח הסינטטי מעל מצע, אסור שהמצע יחדור לשוחה, אז המפלס של המצע צריך להיות יותר נמוך ממנה אבל משופע אליה. צריך לגרום שלא יהיה עיגול במפלס אחר ששונה משאר השטיח שאתה מסווה אותו, כי זה אחלה מכשול לכל מי שירוץ שם ולא יראה את הפרש הגבהים.
בנוסף, משטח ברזל קשה יחסית למצע הרך וגם זה יכול לגרום למישהו למעוד.
&nbsp
בקיצור: או שתשאיר חשוף, כדי שיראו ויזהרו, או שתהפוך את הלימון ללימונדה עם עציץ "מרחף" מלמעלה.
&nbsp
בשורה התחתונה: עזוב עצות בפורום, הפעל הגיון. פשוט לחשוב מה יקרה ביום של גשם סוחף, לגרום לכך ששום דבר לא ימנע מהמים להתנקז דרך הסבכה לתוך בור החלחול, וששום דבר לא יסחף לתוכו ויסתום אותו וגם שלא יווצר משהו שיגרום לילד ליפול.
&nbsp
אגב, אם יש אלרגיה, והשכנים מניחים דשא אמיתי ושותלים זית, האלרגיה תפרוץ כי האבקה עפה ברוח, ואז גם תהיה אלרגיה וגם משטח מכוער ורותח. תחשבו על זה שוב.

למעלה