הסתה?

הסתה?

הסתה? דמיינו מקרה אפשרי במדינה כלשהי: ראש הממשלה נרצח על ידי מתנקש בעצרת כלשהי. הוא מובהל "במהירות" אל בית החולים, שם נקבע מותו. לאחר כשעה, שעתיים יוצא מביה"ח שר הבריאות של אותה מדינה ויוצא בהודעה נרגשת אל אמצעי התקשורת על מותו של ראש הממשלה. עכשיו לניתוח האירוע: מה יודע שר הבריאות על המתנקש? סביר להניח שהמתנקש נעצר במקום והובל אל המאסר. בירורים, חקירות, בירוקטיה. לוקח זמן עד שכל התהליך הזה מתרחש. לוקח זמן לעכל שבוצע רצח. לוקח זמן להבין מי נגד מי. להתארגן. להסתדר. לוקח זמן לחקור את המתנקש ולהבין מה בעצם קרה שם ולמעלה. הדברים לוקחים זמן וזה ברור לכל אחד. ציפיה אפשרית מההודעה של שר הבריאות אל התקשורת: שר הבריאות יספר כי בלב כואב הוא מודיע על פטירתו של ראש הממשלה שנרצח על ידי אדם בודד בעצרת. שר הבריאות יספר כי החשוד נתפס וכי יעשו כל המאמצים לגלות מה עומד מאחורי הרצח הזה, אם היו אנשים נוספים המעורבים ברצח ומה המניע לרצח הנתעב הזה. אולי השר יוסיף גם כמה מלות עידוד לעם, שעלינו להיות חזקים ומאוחדים בשעה קשה זו וכו' האם תוך כשעה, שעתיים מהרצח אפשר לדעת למה הרצח בוצע? אלו סיבות יכולות להיות לרצח ראש ממשלה? 1. מתנגד קיצוני לדרכו של ראש הממשלה. 2. מטורף שמחפש פרסום. 3. מדינה כלשהי שראש הממשלה עצבן אותה, ארגנה את הרצח כדי לסגור חשבון. 4. ראש הממשלה הסתבך עם אחד מארגוני הפשע או הפסיק לספק את השירותים של קבוצה כלכלית בעלת השפעה עצומה והוחלט על חיסול ראש הממשלה הסורר. 5. סכסוך פנימי על השליטה במדינה וארגון רציחתו של ראש הממשלה על ידי אחד ממתנגדיו הפוליטיים. 6. סכסוך פנימי על השליטה במדינה וארגון רציחתו על ידי אנשים מהמעגל הפוליטי הקרוב אל ראש הממשלה. 7. ראש הממשלה מתכנן מהלך פוליטי או חברתי שעלול לגרום להפסד של מליוני ואף מליארדי מטבעות (של אותה מדינה) לחברה מסויימת או לקבוצת משקיעים מסויימים, בלתי ניתנים לעצירה. והם מחליטים פשוט להעביר את ראש הממשלה מתפקידו. הגיוני שכשעתיים לאחר הרצח, אף אחד עדיין לא יודע בודאות מה המניע של הרצח. סביר מאוד להניח שגם שר הבריאות לא יודע. מה הייתם חושבים על שר בריאות שכשעתיים לאחר הרצח, יוצא לתקשורת בהודעה על הרצחו של ראש הממשלה, מודיע שמדובר ברצח פוליטי ואף מטיל את האשמה, ללא כל הוכחה, על חלק מהציבור בעל הדעה הפוליטית ההפוכה מדעתו, מסית כנגד אותו ציבור ואף מאיים עליו? האם זה היה מריח פוליטי? האם זה היה מריח כניצול רצח למטרות פוליטיות? האם היה זה נכון יותר להודיע לתקשורת ולציבור על מותו של ראש הממשלה ולהבטיח כי יעשה הכל על מנת לחקור את הרצח ולהביא את הפרטים לידי הציבור בהקדם האפשרי? או שהיה זה נכון יותר לא לבצע חקירה, לשפוט במקום ולהאשים ציבור שלם בהסתה לרצח. "הערב בשעה 23:10 כתוצאה ממעשה התנקשות נפשע ורצחני תולדה של שיסוי והסתה, נפטר ראש ממשלת ישראל ושר הביטחון יצחק רבין הוא נפגע משלושה כדורים שפגעו בבית החזה בבטן ובעמוד השדרה הפגיעות היו קשות וראש הממשלה הובא לבית החולים כאן ללא דופק וללא לחץ דם ניסיונות החייאה ממושכים ונמרצים עלו בתוהו זהו מעשה רצח פוליטי נפשע אלה שאיפשרו את השיסוי וההסתה האישית נגד ראש הממשלה דמו בראשם" http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1035052

sharc

New member
לאחר שראיתי את הודעתך אכן שוכנעתי שאת ראש

הממשלה יצחק רבין רצח יגאל עמיר הוא ורק הוא רצח אותו , הוא הודה במעשיהו מיד אחרי הרצח וגם אח"כ ולאורך כל הזמן עד היום. שלא לדבר שהוא צולם בעת מעשה , ולמעשיהו היו עדים רבים. נסיונך לטעון שהיה פה משהו אחר מעמידה אותך ואת אלו שאתה מיצג באור מגוחך. אם אתה חושב ככה לעזור לימין "להתנקות מהאשמה" אתה חי בטעות. אין צורך "לנקות את הימין" מאשמה כיוון שחוץ מקומץ קיצוניים אף אחד לא תמך במעשהו של יגאל עמיר שרצח את יצחק רבין, שהרי בדיעבד יגאל עמיר גרם נזק גדול לימין, הוא לא עצר את תהליך אוסלו, להיפך, הוא נתן לו תנופה רצינית כיוון שרוב העם סטה חזק שמאל לאחר הרצח וגם נתניהו שבא אחריו המשיך בנתיב אוסלו וגם ברק שניבחר אח"כ. מי שהרג את תהליך אוסלו היו הערבים שנישארו קיצוניים בעמדתם ולא ירדו מדרישתם לחיסול ישראל והמפעל הציוני.

ממש קל לשכנע אותך במשהו שאתה רוצה להאמין

ציטוטים ותגובות: "הממשלה יצחק רבין רצח יגאל עמיר הוא ורק הוא רצח אותו , הוא הודה במעשיהו מיד אחרי הרצח וגם אח"כ ולאורך כל הזמן עד היום. שלא לדבר שהוא צולם בעת מעשה , ולמעשיהו היו עדים רבים." שמעת על ביום? יצא לך לראות סרטים לאחרונה? קלינט איסטווד "הרג" המון אנשים. והוא מסתובב חופשי ברחוב. אה, ויש המון סרטים שיכולים "להעיד" על מסעי ההרג שלו. אפרופו עדים רבים. הנה קישור במיוחד בשבילך: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1098530 אתה יכול לראות את הסרטון כמה וכמה פעמים, תמיד תגלה שהיא חוזרת על אותו משפט: רבין לא נפגע רצית עדות מצולמת. בבקשה. תגובה יש לך על זה? "נסיונך לטעון שהיה פה משהו אחר מעמידה אותך ואת אלו שאתה מיצג באור מגוחך. אם אתה חושב ככה לעזור לימין "להתנקות מהאשמה" אתה חי בטעות." מדהים. הניסיון שלי מציג אותי באור מגוחך? מדהים. ההבדל ביני לבינך הוא כזה: אני הבאתי ראיות מסויימות עליהן רציתי לשמוע חוות דעת עניינית. אבל אתה פסקת שהניסיון שלי מגוחך. אין צורך בהבאת ראיות. לא לך. לך מותר רק לחרוץ ולקבוע ללא שום אסמכתא. "אין צורך "לנקות את הימין" מאשמה כיוון שחוץ מקומץ קיצוניים אף אחד לא תמך במעשהו של יגאל עמיר שרצח את יצחק רבין, שהרי בדיעבד יגאל עמיר גרם נזק גדול לימין," רצח ראש הממשלה גרם נזק גדול ליצחק רבין. לא לימין. "הוא לא עצר את תהליך אוסלו, להיפך, הוא נתן לו תנופה רצינית כיוון שרוב העם סטה חזק שמאל לאחר הרצח וגם נתניהו שבא אחריו המשיך בנתיב אוסלו וגם ברק שניבחר אח"כ. מי שהרג את תהליך אוסלו היו הערבים שנישארו קיצוניים בעמדתם ולא ירדו מדרישתם לחיסול ישראל והמפעל הציוני." זה מצחיק. ההתעקשות הזאת על השלום. השלום זה לא המטרה, השלום זה הדרך. אין לי צורך בשלום. השלום רק משמש אותי כדי שאוכל לחיות בשקט ושלווה. אבל יש התעקשות בשמאל לשלום. שלום כמטרה. יש "שלום" עם מצרים. ואין "שלום" עם סוריה. מבחינת התוצאה - זו אותה תוצאה בדיוק. אני חי בשקט ושלווה. אז למה בדיוק זה צריך לשנות לי אם יש שלום או אין? זה לא שהשלום עם מצרים הביא לגל של פריחה כלכלית. פריחה תיירותית. רק פריחה זה מביא השלום הזה. כל שני וחמישי מצרים לוקחת את השגריר שלה מהארץ בהפגנתיות. מצרים עושה טובה שהיא לא מפרקת את הסכם השלום איתנו. כשהיה פיגוע ומדינת ישראל ביקשה להכניס צוותי חילוץ ורפואה לטפל בנפגעים שלנו ושלהם - הם סירבו. ממש שלום. כשהיתה תאונה של אוטובוס עם ישראלים בתוכו, רובם או כולם היו אפילו ערבים מישראל. ישראל ביקשה להכניס צוותי חילוץ ורפואה - הם סירבו! ממש שלום. אתה צריך לקרוא תיאור של אחת מהנשים שם. היא סיפרה שאחרי שעות ארוכות לקחו אותם לבית חולים, שאין לו בכלל את הזכות להקרא ככזה. היא, ערביה, היתה המומה ובשוק ממה שהלך שם. ממש שלום. העם סטה שמאלה אחרי רצח רבין? זו דמגוגיה שלך - זו לא המציאות. תמשיך לקוות ולחלום על השלום. כשיגיע (יגיע?) נראה מה תעשה איתו מבעד לפיגועי הטירור.

למעלה