הסתה נגדנו

Fonia

New member
../images/Emo6.gif הסתה או לא הסתה

הומור שחור זה מצחיק

ומה אתה עושה עם זה?

לצערי השמאל והימין לא הפנימו משהו חשוב. הממסד עצמו לא נלחם ולא ילחם בהסתה. הדרך היחידה להילחם בהסתה היא להפעיל את הממסד - קרי הגשת תלונות במשטרה, פנייה חוזרת ונשנית לח"כים וכד´. בתלונות בפורום מר"צ בתפוז לא תשיג כלום מלבד הלך רוח (שקיים כבר) ש"רוטר" זה אתר דתי ימני מסית.

smile2life

New member
למיטב ידיעתי

חוקי המדינה לא פועלים על האינטרנט - אשמח אם תתקנו אותי

אני מתקן אותך

חוקי המדינה חלים לחלוטין על האינטרנט ועל אתרי אינטרנט ישראלים בכל הנוגע לעברות של : 1. לשון הרע 2. הסתה אתה מוזמן לשאול בפורום "משפט ואינטרנט"

iceviper

New member
אחת הבעיות היא...

שיש זילות של המושג "הסתה" מאז רצח רבין ז"ל. אם לא יסתכלו בצורה רצינית על ביקורת לגיטימית וילמדו להבחין בינה לבין הסתה פרועה ,התוצאה תהיה שיתיחסו לזעקות על הסתה כמו על אותו ילד שצעק "זאב זאב".

smile2life

New member
תסלח לי

אבל בי פוגע כשמשווים אותי עם אחמד יאסין ועם יאסר עראפת. אנשים רבים (ואני בתוכם) מרגישים מאויימים מהשוואה כזו ומנסים להתתריכ מפני הרצח הבא.

דובי123

New member
כדאי לזכור כי השמאל טוען זאת בתקשור

כלפי הימין - ואז משום מה זה לא הפריע לך [הטענה כי ארגוני הטרור הם בעלי ברית של הימין וזה נאמר בתקשורת ובמדיה ונכתב לא מעט בעיתונות] והנה פעם אחת אתה נתקל בזה ואתה מזדעק המטרה היחידה של כתיבת תגובה זו היא לנסות לשים מראה מול העינים וכי שאולי זה יעזור למישהו אי פעם להכיל על עכצמו את אשר הוא דורש מאחרים נקוה שלא תראה בזה פרובוקמיה כי אין היא כזו גם אם היא לא נעימה לקריאה ועכשיו לשאלה עקרונית: האם זה הסתה או הבעת דעה והאם אין בחופש הבעת הדעה ע"מ שהודעה שכזו תפורסם ולא תצונזר [זו שאלה ולא קביעת עמדה]

smile2life

New member
להזכירך

הרציחות הפוליטיות האחרונות (החל מארלוזרוב דרך גרינצווייג ההמשך ברבין ומי יודע היכן זה יסתיים) יצאו מבית מדרשו של הימין. אני מאמין שהשמאל, כמו הדמוקרטיה, צריך להגן על עצמו. אני לא מדבר על הקמת מילציות חמושות שיסיירו בהתנחלויות או במעוזי ימין בתוך ישראל - אלא על השימוש המווצדק בחוק שבא להגן על הפרט במדינה מתוקנת. ולכן כתבתי מייל לנעם רוטר ולפי תשובתו, פועלו ומעשיו אני אחליט אם להגיש תלונה או לא.

זוטה

New member
רגע, רגע...

לגבי גרינצווייג ורבין - אני מבינה. אבל ארלוזרוב? נראה לי קצת לא הוגן לקבוע בביטחון כזה שהרצח שלו "יצא מבית מדרשו של הימין". נכון שהייתה המון הסתה ימנית נגדו, והיא כללה איומים, אבל כמו שבטח ידוע לך, לא הצליחו ממש להוכיח שאנשי ימין רצחו אותו, ועד היום לא ידוע מה בדיוק קרה שם ואיך הוא נרצח. או שאולי יש משהו חדש שהתגלה בפרשה, ואני לא מודעת אליו?

דובי123

New member
סמילי קרא שוב בבקשה

ועשה טובה - אל תניח שאני כותב את מה שהנך מצפה לו אלא קרא את אשר אני כותב והתיחס לכך והרי כתבתי במפורש שהנני מסכים איתך שהסתה איננה מין הראוי ניסיתי להאיר את עינך שאותה הסתה שהנך נזעק אליה פתאום - אותה הסתה ולמעשה גרועה פי כמה נעשית כנגד הימין - אבל כשההסתה היא נגד הימין לא שומעים ממך מילה.... פתאום כשהנך רטואה הסתה "נגדך" - אתה קופץ!! הסתה היא הסתה היא הסתה!! ואין זה כלל חשוב אם היא נעשת כלפי ימין או שמאל אני מצפה ממך [ומכל אחד] שאם הם נגד הסתה - שיהיו נגד הסתה באשר היא ולא רק כאשר היא נעשת נגדם! האינך מסכים עימי?

דובי123

New member
נ.ב.

גם התמונה השניה היא דוגמא טובה הרי השמאל טוען שנים אותו הדבר על הימין [וגרוע מזה] הרי בעקבות של"ג [שכולם הסכימו לפתיחתה] מאשימים את שרון והימין בחללים שנהרגו בלבנון ואת שרון ופואד כינו רוצחים ושאלו כמה ילדים רצחתם היום [בעקבות כניסת צה"ל ליו"ש להקטין הפיגועים] כך יש סימטריה מלאה

fogelda

New member
צריך להבדיל בין שני סוגי טענות

יש טענות של השמאל והימין כלפי הצד השני שהתנהלות המדינית גרמה למות האזרחים. אמנם טענות מאוד לא נעימות וקשות, בהחלט צריך להמנע מהם, אבל לדעתי הם עדיין לא חצו את גבול ההסתה. כל עוד לא מטילים ספק בכוונות של הצד השני (כלומר, שהפעילות היא מתוך איכפתיות ודאגה למדינת ישראל) אלא מאשימים אותו בנקרא לזה, תמימות, טיפשות או פשוט חוסר יכולת לנהל את המדינה בצורה נבונה, אין לראות בטענות מעשה הסתה. הטענות שבהם מציגים את השמאל או את הימין כאויבי המדינה (כמו בדוגמא שהובאה אלינו כאן), הם טענות מסוכנות ומסיתות לרצח. בברכה דניאל

smile2life

New member
לשימחתי

נעם רוטר שינה את התמונות - לא בגלל שהערתי לו אלא בגלל הבחירות המקדימות בליכוד

למעלה