הסתה לרצח

הסתה לרצח

בתוכנית החדשות עם אושרת קוטלר בערוץ 2 הובא ראיון עם רב של אחת ההתנחלויות, שפירסם מאמר ובו טען שמותר למפקד הצבא להוציא להורג סרבני גיוס. נראה לי שיש לכאורה בדברים שאמר הסתה לרצח. הרב הוא סמכות הלכתית ואחד מתלמידיו יכול להבין את דבריו כהיתר לרצוח אנשים שמסרבים להתגייס מטעמי מצפון. חופש הביטוי איננו בלתי מוגבל ונראה לי שהרב חצה את הקו האדום בין התבטאות מותרת לעבירה פלילית.

יוסי99

New member
לא מדויק

א) הוא לא אמר שראוי לרוח סרבנים, הוא אמר שיש אפשרות לעשות זאת ע"פי ההלכה - מכאן שלא מדובר בהסתה ממש, לכל היותר התרת דמם. ב) אלא מה? הוא אמר שמותר למצביא לעשות כן, אילו הוא רואה שהם גורמים לעם ישראל להפסיד במלחמה. בראיון איתו, הוא גם הסביר שמצביא כזה הוא מבחינתנו רק הרמטכ"ל, וצה"ל עדיין צבא חזק ולא ניתן לומר כמובן שהסרבנים מביאים להפסד במלחמה. כמו כן הוא אמר, בצדק, שהוא סומך על שק"ד הרמטכ"ל שלא יהרוג אותם. בנוסף , סייג את עצמו באומרו שזה מאמר עיוני, מה שכידוע לא פוטר אותו מאשמה, ע"פי ההלכה הפסוקה. אגב הרב הוא הרב של בית-אל, ושל "עטרת כהנים" בי-ם, והוא דווקא ידוע כרב מתון יחסית, לפי מה שאמרו בתקשורת.

myofer

New member
לא רק לפי ההלכה

אמרו לפי כי לפי חוקי הצבא: במהלך קרב מותר למפקד לירות בסרבן. אני מניח שהמטרה היא למנוע סירוב כולל. לדעתי אותו פסק הלכה מסתמך על שיקולים דומים. הערה: לא בדקתי את אמיתות הדברים

למעלה