הסתגלות למשפחתון

shirly25

New member
הסתגלות למשפחתון

הכנסתי את הקטנטונת שלי בת השנה למשפחתון בבוקר היא ממש מתנתקת ממני וכשאני באה לתת לה נשיקה ולומר לה שלום היא מעדיפה לשחק ומזיזה אותי התינוקת יונקת וישנה איתי במיטה אז כשהיא עיפה במישפחתון היא בוכה מעט , המטפלת מנדנדת אותה בעגלה והיא נירדמת לחצי שעה אני באה לקחת אותה באחת בצהריים אז היא שמחה לקראתי לוקחת כמה שלוקים מהציצי וחוזרת לשחק עם המשחקים במישפחתון השאלות האם זה הגיוני שהיא לא בוכה כשאני הולכת ?. האם היא עוד לא מבינה שאני הולכת? האם זה אכזרי להרדים אותה בעגלה ? (עד היום היא נרדמה ע"י ציצי) האם זה אומר שטוב לה שם, אם כאשר אני באה היא לוקחת כמה שלוקים וחוזרת לשחק ?? יש במישפחתון עוד 3 ילדים אשמח לקבל תשובות תודה מראש שירלי

דסי אשר

New member
לשירלי, הסתגלות למשפחתון

הי, נתחיל מהקל לכבד. ראשית, אני חושבת שטוב לה מאד במשפחתון, ולכן כשאת מגיעה, היא לוקחת כמה שלוקים, וממשיכה לשחק. שנית, זה לא אכזרי להרדים ילד בעגלה. הרבה הורים חסרי אונים נוקטים בשיטות אלה ואחרות, המבוססות על הערסל ה"קדום" של התינוק. יש הורים שנוהגים לצאת עם הילד למכונית, ולנסוע ברחוב במצטיין במהמורות, וכך הילד נרדם. היא כן מבינה שאת הולכת, אבל אולי כל כך בטוחה בך, שאינה בוכה. זו הרגשה לא נעימה, כמה שזה ישמע אבסורד, שהילד שלך לא בוכה כשאתה הולך"מה , אני לא חשובה לה?". אני נוטה להאמין שנוצרו בינכן קשרים טובים ובטוחים, המאפשרים לה להפרד ממך ללא תחושת מצוקה. חוץ מזה, ישנם ילדים מאד סקרניים, ומאחר ומשפחתון הנו מקום עם הרבה מאד גרויים(אנושיים וצעצועים), הרי שהעולם הנחשף לפניהם כל כך מעניין אותם, הם ילדים מאד עצמאיים, והם אינם בוכים לא בעת הפרידה, לא בזמן השהות, ולא כאשר אמא באה לקחת בסוף היום. מה דעתך? דסי

לאה_מ

New member
שירלי, אם קראת את הדיונים שהיו

(וישנם) בפורום לאחרונה, ודאי שמת לב, שרוב ההורים מוטרדים מקשיי קליטה של הילדים שלהם בגן או במשפחתון. למזלך, בתך לקחה את זה בקלות והשתלבה יפה במשפחתון - נראה לי שאת צריכה לשמוח על כך, ולא להיות מוטרדת מזה. עם זאת, יש ילדים שלוקח קצת זמן עד ש"נופל להם האסימון" שהעניין הזה של הגן הוא סידור קבוע, ולא איזה גן שעשועים שלוקחים אותנו אליו מדי פעם. אצל עומר שלי זה היה כך - הכנסתי אותו לגן בגיל שנה וחודש, והוא התנהג בדיוק כפי שאת מתארת - לא בכה כשנפרד מאתנו, השתלב מצויין במשך היום בפעילות בגן, ולא נצמד אלי גם כשבאתי לקחת אותו בסוף היום. אחרי שבועיים בערך הוא הבין כנראה שהגן הזה זה סידור יומיומי, ואז הוא התחיל לבכות בזמן הפרידה בבוקר. גם זה לא היה תקופה ארוכה, והוא אף פעם לא בכה בגן במשך היום, אבל שימי לב, שיתכן שתגובתה תשתנה בהמשך.

למעלה