הסתבכתי

dafna02

New member
הסתבכתי../images/Emo53.gif

קצת הסטוריה: יש לי שני ילדים ואני מנסה נואשות כבר למעלה משנה להביא את השלישי. בצילום הרחם שעשיתי לפני מס´ חודשים יש הדגמה של חצי רחם בלבד וחצוצרה אחת (בהתחלה 2 החצוצרות היו חסומות). נשלחתי להיסטרוסקופיה ושם ראו ממש שיש "חצי רחם". הרופא אמר שנראה לו שאני "חד קרנית" והמליץ על לפרוסקופיה בשילוב עם היסטרוסקופיה. חזרתי לרופא הפרטי. הוא אמר שלדעתו אני לא חד קרנית (כלומר הרחם שלי) ושכנראה שיש לי הדבקויות חמורות ברחם. אבל לפני שאני שוקלת איזה טיפולים לעשות (כירורגים), הזרעה וכו´. אני צריכה לחשוב שוב אם אני באמת רוצה לקחת את הסיכון של הפלה מוקדמת במקרה הטוב או בשבוע ה- 27 כי הרחם לא יחזיק את העובר. כמובן שלדעתו טיפולים הורמונלים לא באים בחשבון כי אין לקחת סיכון להריון רב עוברי. אני ממש בהיסטריה. יש לי הרגשה שככל שאני נבדקת יותר - אני מסתבכת יותר. הרצון בילד הוא ממש פיזי לגבי. אבל יש לי חשש איום מלידה מוקדמת של פג (אחד הילדים שלי הוא עם בעיות התפתחות ואני חוששת שלא אוכל להתמודד עם שניים כאלה). מה לעשות? האם יש טעם בחוו"ד שניה? האם יש למשהי ניסיון בטיפולים בבעיה דומה (הדבקויות ברחם?)

חן (*_*)

New member
היי דפנה , ../images/Emo101.gifלשירותך ../images/Emo9.gif

אכן לא נעים, אבל השאלה היא עד כמה את מוכנה להתאמץ כדי להרות שוב. אם המטרה מקדשת את האמצעים, ניתן לשחרר בד"כ חלק גדול מההידבקויות התוך רחמיות, ולאחר מכן מכניסים התקן תוך רחמי למנוע את הישנותן, ונותנים הורמונים לשם ריפוי הרירית ושיקומה. לשם השקט הנפשי שלך, אני הייתי ממליצה לקבל חוות דעת נוספת ואז, להחליט מה ברצונך לעשות. בהצלחה בכל דרך שתבחרי

dafna02

New member
תודה

תודה על התגובה המהירה. אני באמת בלבטים אדירים. איך משחררים את ההידבקויות? האם רק באמצעים כירורגים (אני מפחדת שזה יגרום לבעיות נוספות כמו נקב ברחם)? האם יש עוד שיטות? האם באמת זה כל כך קריטי גודל הרחם ליכולת שלו "להחזיק" את העובר בחודשים המתקדמים?

חן (*_*)

New member
היי דפנה ../images/Emo9.gif

שחרור הידבקויות ברחם, נעשה בהתערבות כירורגית ובהרדמה כללית, זו פעולה כירורגית קלה, ולא שמעתי על סיבוך של קרע/נקב ברחם בעקבותיה. הבעיה, למנוע את הישנותן וכן למנוע צלקות. גודל הרחם, במקרה שלך, הינו בערך כמחצית גודלו של רחם תקין, כך לפחות הבנתי מדברייך, עובדה שעלולה לגרום ללידה מוקדמת של פג, בשל חוסר מקום ברחם. בברכת הצלחה

למעלה