הסרת קיבוע

watashi san

New member
הסרת קיבוע

ד"ר אלישע שלום לפני כ-3 שנים עברתי תאונת סקי שבה שברתי את זרוע יד שמאל, בבית החולים עברתי ניתוח שבו קובעה העצם באמצעות פלטה וברגים. כעת לאחר 3 שנים אני שוקל להוציא את הפלטה. הבנתי כי קיים סיכון ממשי שבעת ההוצאה יפגע העצב. האם תוכל להכווין אותי לקרוא מאמר בנושא הכולל בתוכו סטטיסטיקות של פגיעות בדרגות שונות? הבנתי כי קיים סדר גודל של 10% לפגיעה בעצב כאשר הפגיעה יכולה לנוע בין חולשה ביד ועד שיתוק מוחלט. הרופא האורטופד שלי לא רצה להמליץ לי מה לעשות ולכן הייתי מעוניין לרכוש כמה שיותר ידע בנושא. אשמח אם תשפוך קצת אור וכן אם תוכל להכווין אותי לקריאת חומר מקצועי מפורט (אבל לא בשפת רופאים :) ) תודה אגב, הקיבוע לא מפריע לי בכלל אבל אני עדיין צעיר (בן 28) ולא הייתי רוצה להשאר עם גוף זר בתוך הגוף עד סוף חיי וכמו כן הייתי רוצה לסדר את הצלקת המאוד מכוערת שיש לי.

קיבוע

ניתן לתקן את הצלקת אצל מנתח פלסטי בלי להתעסק עם המקבעים. להסרת פלטה מהזרוע אכן סיכונים משמעותיים כגון פגיעה בעצבים, כלי דם, שבר מחודש, זיהומים ועוד. אם הפלטה "יושבת" בשקט עדיף בד"כ לא להוציא.

watashi san

New member
מאמרים

האם קיימים מאמרים בנושא המתאימים לקוראים שאינם בעלי ידע רפואי? אם כן אני אשמח אם תוכל לומר לי איפה אני יכול למצוא אותם תודה

למעלה