הסרת צבע מעץ

jud28

New member
הסרת צבע מעץ

יש לי שולחן קפה מעץ מלא צבוע - לדעתי היה צבוע בלכה מגוונת, ועם השנים הוסיפו שכבה של צבע אטום. אני מעונינת להסיר את הצבע כדי להחזיר לשולחן את צבעו המקורי - כלומר צבע צץ - ואז לצבוע בלכה מגוונת.

האם באמת אפשרי להסיר את הצבע לחלוטין ולקבל תוצאה נקייה ויפה? ואם כן, באיזה חומר מומלץ להשתמש?

knappertsbusch

New member
יש לי הצעה קלה, זריזה ופשוטה בהרבה:

להחליף את הפלטה העליונה בפלטה אחרת, בגודל המתאים.
הסרת גימור היא תמיד עבודה קשה ו/או ארוכה, ובמקרה של רהיט
שאין לו ערך נוסטלגי או אספני מיוחד הרבה יותר קל להחליף את החלק.
על הדרך זה גם מונע הפתעות לא נעימות - אפשר לבחור את העץ והגוון הרצויים,
ולא להמר על מה שמסתתר פה מתחת לצבע.

yerovama

New member
נסי עם אוסמו מסיר צבע

אבל כדאי מחוץ לבית ולא בקרבת ילדים, ורצוי לעבוד בדיוק לפי ההוראות שעל הפחית

yulevi

New member
כל התגובות נכונות

לא הייתי ממליץ להתעסק,סביר שבסגנון רהיט זה הלוח נבנה מ MDF העלות שמסביב והעבודה יעלו יותר
כשם שמיקה וקנפר הגיבו עדיף להזמין לוח חדש
בקשר לתגובתו של יובל האוסמו מצוין ידידותי לסביבה אני בדיוק בשלב שיפוץ תריסים ישנים ובתמונת תוצאת שימוש באוסמו.
השתמשתי באוסמו בתוך הבית בחדר מאוורר ,לאחר מריחת האוסמו התריסים כוסו בניילון ל 12 שעות והסרת הצבע היתה קלה,הבעיה צבע היסוד שלא הצלחנו להסיר בשלמות למרות הציקלינה וכלים נוספים,
יובל
יש משהו יעיל יותר מהציקלינה בהמלצת אמנון,אסביר בתעוד

yulevi

New member
פדיחה
האשמת שווא

זה בכלל לא אתה ראיתי שם משתמש עם Y וישר יובל עולה ראשון בראש שלי

מנסיון, ברנר קטן (של קונדיטורים)

ושפכטל עושים יופי של עבודה בהסרת צבע אטום
פשוט מחממים נקודתית (הצבע לרוב מתנפח/מבעבע) ומגרדים בעזרת שפכטל. הצבע מתקלף בקלות יחסית.

michal982

New member
ןתשאיר אותנו במתח עד התיעוד?

מה יותר יעיל מציקלינה? נשארו רק עוד 6 כסאות...אשמח ללמוד!

yulevi

New member
מיכל שלא תהיי במתח

כדי שתזדרזי להראות לנו מה למדת בפורום

עם הציקלינה בלבד זו עבודה סזיפית, תחילה השתמשנו במסיר צבע של אוסמו בהתאם להוראות היצרן,אני ניסיתי לקצר דרך,ולעומתי אשתי לא קיצרה ועבדה בדיוק בהתאם להוראות שבאריזה והאוסמו עשה עבודה יפה[רואים את הקילוף בצילום],
לאחר מכן עברנו לציקלינה,שלטעמי לא עזרה מספיק
במקרה לפני שהשתמשנו באוסמו אמנון ביקר אצלי וראה את אישתי מתאמצת, אמנון הפשיל שרוולים ביקש להב של סכין יפנית,ולמרבה המזל שלנו עשתה נפלאות,הרבה מעבר לציקלינה. בשילוב עם האוסמו זה היה קל יותר
הבעיה שחששתי לאמץ את המלצתו של אמנון שהמליץ על שיטתו מספר פעמים בפורום,כי לפני ההתנסות זה לא נראה לי בטיחותי בגלל מבנה המפרקים של להב סכין יפנית,יש חשש שבשימוש לא נכול זה ישבר,לכן מומלץ לעבוד עם כפפות עבודה,

michal982

New member
תודה יהודה!

ניסיתי חומר כימי, אוסמו, ציקלינה, סקרייפרים למיניהם כולל את הלהבים של הסקרייפרים בלבד וכמובן ניירות לטש למיניהם (אני חושבת שעד הכסא האחרון אני אוכל לכתוב דוקטורט בנושא).
השתמשתי גם בסכין יפנית לאזורים הבעייתיים יותר, אבל את הלהב בלבד לא ניסיתי.
תודה על השיתוף, אנסה גם את זה.

yulevi

New member
מיכל

שימי לב ללהב ,מסומנת בעיגול אדום,יש כאלה תוצרת אירוין זו להב רב פעמית,היא עשתה את העבודה הכי טובה
בצילום כל הארסנל שניסינו,ובסוף הכי טוב אוסמו ,מריחה נדיבה על התריס כיסוי עם ניילון ל 12 שעות הכל התרומם,ואחרי זה עם הלהב.
כמובן כל אחד וההעדפות שלו

64amnon

New member
יהודה הסכין שסימנת בתמונה קצרה מידי ולא

מתגמשת, שים לב למצב שבתמונה - באזור חיבור קושרת רגל הלהב מונחת מלמעלה ובמשיכה אחת מעלימה את הצבע באיזור הבעייתי. ובעניין אחר,אני מאוד מרוצה מהיכולת של השופינפסלת שיצרתי לא להאמין איזו יכולת יש לה על בוק ובדחיפה. לא מעלה תמונה בגלל מדניות האלתורים.

yulevi

New member
אישתי הסתדרה מצויין עם הרעיון שלך

והלהב בתמונה
התריסים כבר בצביעה
אמנון מדיניות האילתורים היא להשתדל לא להגיב לכאלה שאנו לא יודעים מה המיומנויות שלהם ,וכפורום אחראי אני משתדלים להמליץ על כלים תקניים ויעודיים למטרות המסוימות
אין מניעה שתעלה תמונה עם השיפורים,כולל הוכחה
למה שעשית איתה

למעלה