הסרת כתמי דם

haych

New member
הסרת כתמי דם

אז הכלבה האהובה שלי ננשכה ונחתך לה כלי דם ראשי

לכלבה שלום, אבל היא איבדה 30 אחוז מנפח הדם שלה, ורובו מצא את עצמו על הפריטים הבאים: טי שירט, מכנס מבד שמתייבש מהר (אין לי מושג מאיזה חומר, זה מכנס טיולים), נעלי ספורט, כיסוי מיטה (שמשמש ככיסוי למושב האוטו) ומושב האוטו עצמו (הדם עבר את הכיסוי).
בעצתו של אבא שלי, אלוף הבית בכתמים, שמתי סנו אוקסיג'ן על הכתמים משני הצדדים ולאחר מכן הישרתי בדלי עם מים לא חמים, ג'ל כביסה ו-וניש קליה.
נראה ששום דבר לא ירד
יש עוד רעיונות? אשמח במיוחד להציל את מכנסי הטיולים ואת המושב של הרכב, השאר פחות שווים את הטרחה.
אגב, מדובר בכתמים שהתייבשו.

kisslali

New member
למיטב ידיעתי הדבר היחיד שמוריד דם זה מי חמצן

ולמרות שזה החומר הפעיל בסנו אוקסיג'ן אולי כדאי לנסות עם חמצן מרוכז יותר, נניח 9% (של המספרות).

בהצלחה, ללי

haych

New member
תודה, זה לא פוגע בבד?

אני חוששת בעיקר על המושב של הרכב.

ויקי65

New member
הסרת כתמי דם תשובה

כך יש להסיר כתמי דם מבגדים:

1. הכינו תערובת מכוס מים חמים וכוס אבקת כביסה.

2. הניחו לתערובת להתקרר מעט.

3. פזרו על כתם הדם מלח בישול, שפשפו מעט ומרחו כפית מתערובת סבון הכביסה והמים למשך שעה.

4. כבסו כרגיל.

haych

New member
תודה, ושאלה

אין לי אבקת כביסה, יש לי ג'ל. זה משנה?
במסגרת הנסיונות הבגדים כבר עברו כביסה. עדין יש טעם לנסות, או שהכביסה קיבעה את הכתם?

שרון1017

New member
אם יתייבשו וכובסו,כבר יהיה קשה להסיר,אז למסור לניקוי למכבסה.

לא בטוחה אם זה יעזור

דם מורידים כשהוא טרי ( יום יומיים) ובשטיפה במיים קרים זורמים ( לא בהשרייה ) , לגבי כיתמי דם שכבר כובסו והתקבעו.... הייתי מעבירה אותם כמה כביסות, אבל אני לא מכירה חומר שמצליח להוריד אותם.

טוב לשמוע שהכלבה בסדר!

YaelSegal1210

New member
כואב הלב על הכלבה :(

אבל אני שמחה לשמוע שהיא בסדר עכשיו... עקרונית כשיש כתמי דם אז דבר ראשון אני מספיגה בנייר סופג (ומקפידה לא למרוח את הכתם עוד יותר!) ואז שוטפת את הכתם במים קרים משני הצדדים.. חשוב מאד מאד מאד לא להשתמש במים חמים שיכולים לחמם את הדם ולהפוך אותו לכתם קשה יותר להסרה אח"כ! אם יש לך בבית מסיר כתמים אז אני עושה טיפול בהשרייה עם האבקה הורודה של וניש, כף ממנה, ממלאה במים פושרים, נותנת לזה איזה שעה ככה ואז שוטפת את הבד ומכבסת כרגיל...

למעלה