הסרת דיו ממעיל דמוי עור

טריגון

New member
הסרת דיו ממעיל דמוי עור

שלום, יש לי מעיל דמוי עור בהיר שבטעות קשקשו עליו קצת בעט כחול. מהי הדרך המומלצת ביותר להסיר את הדיו?

שמש27

New member
3 תשובות קטנטנות

1. קודם כל, כמו תמיד, מנסים ליישם קצת חלב בפינה נסתרת של הבגד כדי לבדוק את האפקט. ואם האפקט לא טוב - אפשר לדלל את החלב במים - הוא עדיין יהיה יעיל כלפי הדיו. 2. החלב פועל את פעולתו נגד הדיו מהר מאד (במיוחד אם הדיו טרי מאד. דיו יבש מאד גם 3 שעות בחלב לא יעזרו להסיר לגמרי), ולכן אין צורך להטביע את כל המעיל לשעות ארוכות. טובלים את החלק המוכתם בזריזות, מנערים, רואים שיש התקדמות, טובלים עוד הפעם - וזהו. שוטפים את האזור במים. 3. כמו כל טיפול לכתמים, הוא רק המקדים של... כביסה רגילה. ולכן, גם אם נשאר כתם חלב כלשהו, הוא יירד בכביסה. ופה לא עושים המתנות - טיפולי כתמים - שניה לפני כביסה, תמיד. ואם אין זמן, או שזה מעיל עור שלא מכבסים וכו' - אז עושים למקום הספציפי "כביסה-זוטא" - מים חמימים + נוזל לכלים, שפשוף עדין, שטיפה בהרבה מים, וייבוש. ולשומע ינעם

שמש27

New member
בטח!

כשלא רוצים לבלות רבע שעה ליד הכיור רק להוציא את האבקת כביסה מהבגד (אבקת כביסה היא סבון מאד עיקש) בשטיפות חוזרות ונשנות, ורוצים אפקט מיידי ומהיר, גם אם לא מושלם - אין כמו נוזל כלים! למעשה, הרבה מהכתמים הרגילים בבגדים, כגון סימני "שחור" בצוואר, בחפתי השרוולים ועוד כל מיני סימני שווארמיות למיניהם ("מה זה? ככה אני מסתובב שבוע ולא שמתי לב? אה, זה מהטחינה בפלאפל... יא אללה.."), אני מורח היטב בסבון כלים לפני הכניסה למכונה - וא-מחייה. יוצא מבריק. לא טוב כמו וניש-קליה הורוד - אבל הרבה יותר פשוט, נגיש וזול ממנו.

זה בגד שניתן לכבס במכונת כביסה?

באופן כללי כדי להוריד כתם של דיו, אפשר להשתמש בג'ל כביסה של אריאל, לשפוך מהג'ל על הכתם, להמתין 20 דקות ולשטוף במים חמים. אחרי האמבטיה החמימה הזו - לפנק את הבגד בכביסה במכונה.

למעלה