הסרת אתר אנטישמי

noam tapuzy

New member
הסרת אתר אנטישמי

שלום חברים. בחיפוש המילה "jew" במנוע גוגל, אחד האתרים הראשונים המופיעים בתוצאות החיפוש הוא האתר האנטישמי www.jewwatch.com המתחזה להיות בעל תוכן "עובדתי מלומד". תוכלו להכנס ולהתרשם ממנו בעצמכם. כדי שגוגל יסירו את האתר מתוצאות החיפוש, נזקקת עצומה של 500,000 חתימות אלקטרוניות. בואו נגייס 1,000,000 כאלה!!! (אגב, עד כה חתמו כ 280,000.) תוכלו להצטרף לחתימה על העצומה דרך http://www.petitiononline.com/rjw23/petition.html חשוב מאד שתעבירו הלאה כדי לגייס חתימות נוספות.

Tiki Torch

New member
עדכון קטן:עד כה נאספו 499577 חתימות ../images/Emo70.gif

וזה עוד לא הסוף. כנסו,תחתמו ובואו לפחות נכפיל את כמות החתימות העצומה הזאת.

yellyc

New member
אני לא אחתום

כמה שאני חושב שהפצת האמטישמיות היא דבר רע ונורא, אני חושב שלגוגל אסור להוציא אתר מסויים ממאגריה רק כי כמה אנשים לא מסכימים עם מה שיש לו להגיד. זהו לא מקומה של החברה לקבוע מה מתאים ומה נבזה, כמו שמקומה לא לקבוע מה יאה ומה לא יאה לתושבי סין לראות. באותה מידה אנו יכולים לבקש שיוציאו את "מיין קמפ" מספריית הקונגרס. זכותם של מפעילי האתר לכתוב כל העולה על רוחם וזכותו של כל גולש לקרוא מה שיש להם להגיד, ומגיעה להם החשיפה של כל אתר אחר. גוגל לא בחרו לשים את האתר בראש הרשימה, מופעל אליו אותו האלגוריתם שבוחר מה יהיה בראש הרשימה לחיפוש על תפוחים ועל המלך ג'ורג' השלישי. למרות שאני מסכים שחופש הביטוי אינו מוחלט, פה לא עובר הקו, וזהו לא המקום של ענקית החיפוש להחליט.

ita88

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gifאתה כנראה שכחת...

מה קרה בגרמניה לפני 60 שנה. ורק בגלל מה שאתה כתבת כאן, אני אישית, הולך להכנס, להוסיף את החתימה שלי, ובנוסף אני הולך לחתום בשמך, ובנוסף - להוסיף עוד 200 חתימות, לא משנה כמה זמן זה יקח לי. למה שלא תכתוב למפעילי האתר הנאצי אימייל תמיכה ויישר כוח על האתר? פשוט אין לי מילים

yellyc

New member
וואוו, זאת תגובה טובה...

לחתום בשמי אחרי שאמרתי שאני לא מסכים ברמה מוסרית... ואז גם להטות נסיון לקביעה של דעת הציבור בנושא של שלילת זכות הביטוי... ואז גם לרמוז שאני תומך באתר אנטישמי אחרי שאמרתי שאני לא... ובנוסף לכל זה לרמוז שאני שכחתי את השואה... וואוו.

yellyc

New member
וגם שכחתי לשאול...

מי אתה? זאת לא הפעם הראשונה שאתה מגיב בצורה פוגענית למישהו ואז בורח לתוך האנונימיות של האינטרנט בלי להגן או לבסס את מה שיש לך להגיד.

Tiki Torch

New member
זה בדיוק מקומה של גוגל לקבוע דברים כאלו

גוגל הינה חברה פרטית עם מלוא הזכויות לקבוע אילו תכנים יופיעו בחיפוש שלה ובאיזה סדר הם יופיעו.בדיוק כפי שיש לגוגל כל זכות למקם אתר כלשהו במקום הראשון בחיפוש רק כי הוא שילם לגוגל כך גם על פי שיקוליה היא יכולה להוריד אתר מתוצאות החיפוש שלה על פי שיקוליה באופן לא דמוקרטי כי היא לא מחוייבת לפעול באופן דמוקרטי. בנוסף לכל גוגל לא מורידה את האתר מהרשת אלא סתם מוחקת אותו מתוצאות החיפוש שלה כך שהאתר עדיין מעלה כל תוכן שעולה על דעתו הוא רק לא מופיע בתוצאות החיפוש של חברה אחת ספציפית.האנשים שבאמת ירצו יוכלו בקלות למצוא את האתר הזה ועוד אלפי אלפים של אתרים בעלי תכנים כאלה והם לא יצטרכו את גוגל בשביל זה. יוני.

yellyc

New member
אז באותה מידה...

גוגל יכולה להוציא את אתר צה"ל ממאגריה כי יש אנשים שלא מסכימים עם פעילותה. המונופול של החברה ומעמדה כשער של רוב הגולשים לאינטרנט נותן לה גם חיוב מוסרי. היא לא סתם עוד חברה פרטית שיכולה להפעול רק למטרותיה, היא מעצמה בעולם שחייבת גם להפעיל שיקולים אחרים כשהיא פועלת.

Tiki Torch

New member
לא חבוב.

גוגוגל היא עסק והאינטרס שלה הוא עסקי גרידא כי המחוייבות המוסרית היא רק בונוס .יש כרגע כ500,000 אנשים שאינם מעוניינים באתר הזה וכמות הרבה יותר מזערית של אנשים שכן מעוניים בפעילותו לכן גוגל תעדיף לספק שירות ל500,000 לקוחות מאשר לכמה אלפים וכל עוד אין חוקים המחייבים את גוגל לאיזשהו קוד דמוקרטי(ולא מוסרי כי המוסר אינו משחק כאן תפקיד משמעותי אלא הדמוקרטיה וחופש הדיבור הפרט)גוגל תצא מהנק' מבט העסקית ותנסה להתאים את עצמה לדרישת רוב הלקוחות בעלות איבוד כמות זניחה של לקוחות.

yellyc

New member
נכון...

למרות שגוגל לא מחוייבת מבחינה חוקית לפעול בצורה מסוימת (למרות שיש הגבלות על מה מותר ואסור לה לעשות עקב היותה מונופול), כחברה היא חרטה על דגלה ערכים מסויימים (המוטו שלה הוא "אל תהייה רשע"). בנוסף לזאת, כפי שכבר ציינתי, בידה של גוגל תמון כח עצום של הגישה של העולם למידה, כח, שלדעתי לפחות, לא משתווה לכח של אף גוף אחר בהקשר הזה. וכפי שנאמר כבר כמה פעמים, עם כח גדול באה אחריות גדולה. לדעתי אחריות זאת כוללת, בין היתר, מתן במה שווה לכל הדעות (אפילו דעות שאנו רואים בהם כנבזיות). האתר הגיעה למקום שלו ברשימה לא מפני שגוגל שמו אותו שם, אלא בגלל שהציבור|דגש| שם אותו שם. אז בנוסף לזה שלדעתי גוגל לא יכולים להוציא את האתר ממאגריה בגלל שיש לה מחוייבות גם מתברר שהאתר בראש הרשימה מפני שזהו המהלך הכי רווחי לחברה. (תחשבו על מטרת האלגוריתם שבוחר איך ל"נקד" כל אתר)

ita88

New member
איך אתה בכלל משווה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

איך את הבכלל מעיז להשוות בין צה"ל לבין הנאצים??? המטרות של צה"ל (הגנה על מדינת ישראל) והמטרות של הנאציזם (השמדת העם היהודי) נראות לך נכונות להשוואה? אתה קולט בכלל על מה אתה מדבר??!?!? אנשים כמוך הם הסכנה הממשית היום, בדיוק כמו נשיא איראן. תגן על הדמוקרטיה ועל החופש, סבבה, אבל יש גבול! אתה מבין בכלל על איזה אתר אתה מגונן פה? אתר של אנשים שמאמינים בהשמדה של מיליוני בני אדם! אז לדעתך גם השלטים של "רבין רוצח" היו לגיטימיים ומיותר היה לאסור על תלייתם? הם היו צריכים להישאר ברחוב רק בגלל "החוב המוסרי" שהעולם חייב לכל אדם כמו שאתה מגדיר את זה? לך עכשיו ותסתכל לניצול שואה בעיניים, ותגיד לו שאתה חושב שהאתר הזה צריך להישאר. מפעילי האתר סה"כ מנסים לקדם את תפיסת עולמם - לרצוח מילוני אנשים... אז מה רע? נראה אותך גיבור גדול.

yellyc

New member
השוואתי את צה"ל לנאצים?

אמרתי שיש אנשים שלא מסכימים עם הנאצים ושיש אנשים שלא מסכימים עם צה"ל, זה נשמע לי כמו השוואה לגיטימי.

כל חתימה מעלה את דירוג האתר...

אני מניח שלמעשה רוב מי שחותמים על העצומה נכנסים קודם לאתר (מתוך סקרנות). כניסה על האתר דרך לינק מעלה במעט את הדירוג (יש לו יותר כניסות). אבל מה שבאמת מעלה זה אנשים (והרבה עושים את זה) שבודקים האם זה מופיע בגוגל ואז נכנסים אליו - זה מעלה את הדירוג ומשמר דירוג קיים... הכי טוב זה פשוט להתעלם. גוגל לא יסירו שום אתר, גם אם יהיו 10000000000000 חתימות. כל ההתעסקות בעניינים האלו מעלה את התדמית של גוגל כ'אחראית' על האינטרנט ותורמת בעקיפין לעליית המנייה שלה ולכן אני לא אתפלא אם הם שתלו את האתר הזה שם, את העצומה, וחלק מהחתימות הראשונות (כדי שיראה רציני)...

תגובה קצרה אני מקווה

חופש הביטוי הוא ערך חשוב מאוד, בדמוקרטיה ובכלל. אבל עם כל דבר יש בעיות. אני אישית חתמתי, למרות שאני מאמינה מאוד גדולה בחופש הביטוי. אסור לאפשר חופש ביטוי שמעודד שנאה. אריאל, ההשוואה שלך לצה"ל הייתה לגיטימית, אבל לא מתאימה פשוט. צה"ל לא מעודד לשנאה, או לרצח או לדברים שליליים באופן כללי. כל הרג שקורה הוא מתוך מטרת הגנה על המדינה (כמובן שמדי פעם יש יוצאים מן הכלל). נאומי סטייה והסטה הביאו לדברים נוראיים. המוגזמים ביניהם הם השואה או השמדות עם שונות, והפחות מוגזמים אבל נוראיים גם הם רצח של ראש ממשלה. צריך לתת לאנשים להביע את דעתם, ואם היא כבר דעה של שנאה אז לא להעמיד אותו בראש אתר החיפוש הגדול בעולם. שבת שלום

yuvalberger

New member
הסתה או חופש ביטוי?

אריאל ,נועה וכל שאר המגיבים, מאז ומתמיד ישנה בעיה של למתוח את הגבול בין הסתה לחופש ביטוי, דבר שבמקרה גם יצא מאוד רלוונטי לתקופה שבה אנחנו נמצאים (יום הזיכרון ליצחק רבין...). המצב שאותו אריאל הציב בפנינו הוא נכון שאין שום מניעה ושום סיבה להוריד את האתר מאיפה שהוא נמצא כי זה לגיטימי אבל מצד שני וואלה זה אתר שמשבח את השמדת העם היהודי ומעודד מעשי טרור וזוועות ואין שום דבר שיגידו ויצדיק את מה שהם עושים או יגרום להם להיראות באור חיובי. אבל אנחנו צריכים לנסות רגע לחשוב בצורה אובייקטיבית עד כמה שאפשר מאחר והנושא המדובר הוא באמת נושא כאוב לכל יהודי באשר הוא ולאנשים רבים בכלל. פלורליזם הואא ערך שאומר שאני יכול לא להסכים עם דעתך אבל אני מכיר בקיומה ומקבל את העובדה שאתה מאמין בה. במקרה יצא שפלורליזם הוא גם ערך מוביל בתנועה שלנו. קל מאוד לצאת נגד נאו נאצים על כל סוגיהם ולהגיד שהם פושעים נתעבים ,ואין ספק שזה נכון. אבל ישנה בעיתייות בעם שלנו , והבעיה היא הטלת ה-וטו המוחלט על כל מה שקשור בשואה. ואני שוב פעם רוצה להדגיש שאני בחיים לא אצודד בנאצים או בכל קבוצה שמבססת את ערכיה על גזענות ,שנאת חינם או כל סוג של שנאה ואלימות. זו היא זכותם בעולם החופשי היום להביע את דעתם, להגיד שהם לא אוהבים יהודים להגיד שככה וככה. ברגע, שהם מבצעים מעשים נגד היהודים זה המקום שבו הם יענשו ולכן קיימת מערכת חוק שפועלת נגד קבוצות כאלו, ברגע שהם עוברים את גבול חופש הביטוי ומסיתים נגד היהודים שם מתערבות הרשויות, אבל אנחנו צריכים לחשוב עם עצמנו האם אנחנו גם מטילים וטו מוחלט על נושא השואה או שנאחנו מנסים באמת, לחיות ולקיים את הערכים של התנועה, ולעמוד מאחוריהם גם כשזה לא הכי נוח ומסתדר בדיוק עם מה שכולם חושבים... זה המקום של כל אחד מאיתנו לפרש את הערכים שמובילים אותו ולראות האם הוא באמת חי את הערכים או משתמש בהם כשנוח לו... יובלB
-)

יובל אתה צודק ב-100%

וכמובן, יבוא פה אבל... אני לא אומרת שצריך לבטל את האתר הזה, ואולי אפילו לא להוריד אותו מתוצאות החיפוש. אבל הבעיה שלי היא שזה בראש הרשימה. למה זה שכשמחפשים את המילה "יהודי" הדבר הראשון שעולה הוא אתר של נאציזם?! יש עם זה קצת בעיה לא?... אם היינו מקלידים את המילה "ערבי" והאתר הראשון שהיה עולה זה אתר שדוגל בעיקרון "מוות לערבים" כל השמאלנים היו יוצאים נגד... ואם היית מקליד את המילה "חיות" והאתר הראשון שהיה עולה זה איזה משהו על משחטה והרג של חיות פתאום המוסר והרחמים שלנו היו נכנסים לפעולה... אני לא אומרת שצריך לבטל את האתר הזה, אבל בכל זאת, זאת ממש בעיה שההקשר הראשון למילה "יהודי" באינטרנט זו השמדה!!! שבת שלום לכולם.

lasl

New member
נועה יקרה

קראתי את ההודעה שלך, ובהחלט הסכמתי עם דברייך. אבל, משהו קטן הפריע לי, משהו שאולי לא שמת לב אליו . כשרשמת שכל השמאלנים יצאו נגד האתר שדוגל ב"מוות לערבים" , בעצם העמדת את כל ה"ימנים" כמייצגים את הבעד (ואני לא מדברת על הימין הקיצוני). אני יכולה לאמר לך שאני בתור אדם עם דעות ימניות גם הייתי יוצאת נגד אתר שדוגל ב"מוות לערבים" וכך גם שאר האנשים, אני סבורה, שהם בעלי דעות כמוני. חשוב להדגיש כי אף צד לא רוצה במוות לערבים, ולאמר שרק מי שבעל דעות שמאלניות חושב כך, זה דבר שגוי. שני הפלגים (לא הקיצוניים) רוצים בשלום ולא בהרג- וצריך לזכור זאת תמיד! שבוע טוב!

למעלה