הסרט שלנו!

tobi25doco

New member
הסרט שלנו!../images/Emo202.gif

שלום לכולם.
אני דתי-הומו ואני עוסק בתחום הקולנוע, ואני מאוד מאוד רוצה לעשות סרט דוקומנטרי על המציאות שלנו כהומואים דתיים. אני מחפש הומואים דתיים (או לסביות דתיות כמובן) שמוכנים להשתתף בסרט הזה. זה סרט חשוב. מאוד. הוא חשוב בשבילנו. ובשביל החברה הדתית. העניין שלנו צריך לעלות למודעות. החברה צריכה לתת עליו את הדעת. הרבנים צריכים לתת עליו את הדעת. וכל הדתיים ההומואים צריכים לדעת שהם לא לבד.
אני יודע שאני מבקש בקשה שהיא קשה, של היחשפות. אבל אני חושב שזה חשוב. ושזו זכות שיכולה להיות של כל אחד מכם. בבקשה, תעזרו לי למצוא. אם לא אתם, אז חברים שלכם. תשאלו, תתעניינו. גם בתוך ליבכם.
לאחד זה יכול להיות סוג של התמודדות. לשני סוג של דרך ליציאה מהארון. ולאחר פשוט רצון לשתף.
זה יהיה סרט רגיש וחזק, אנחנו כולנו באותה סירה. אני בעצמי מתמודד עם החיבור הבלתי נתפס הזה של דתי-הומו, ואני בטוח שההתעסקות שלי בסרט הזה תעזור גם לי להבין דברים חדשים.
בעז"ה נעשה ונצליח. [email protected]

אני1000

New member
צודק.

באמת צריך להעלות את המודעות לזה בקרב הציבור שלנו.הייתי מצטרפת אבל אני לא מסוגלת.הייתי כבר רוצה לראות את הסרט. דבר מאד חשוב אתה עושה.

טוהרtoar

New member
אני רוצה להגיב להודעה למרות שנמחקה

אני לא יודע את הסיבה שההודעה שהייתה כאן נחמקה אך מן הסתם היה משהו שנגד לכללים בכל אופן לגופו של עניין ולגופה של טענה נטען[ או שמא נקבע?] פה שה' לא יעזור לבחור הנ"ל בגלל שפועל נגד רצונו [בין השאר בטענה שמזהה כנראה הגדרת "הומוסקסואליות" עם משכב זכר כטעות הנפוצה] ליודעי דבר [שאיני נמנה בתוכם אך זכיתי להמנות בשומעי לקחם] ידוע שבהשקפה של עזרת ה' למעשי בני האדם יש אמנם את חכמי הקבלה שבחלקם ניצן להבין מדבריהם ש"הרצון האלוקי מחיה כל" כוונתו שרתון ה' הוא הנרגיה שמעמידה דברים וממילא מה שמותאם לרצון מועמד ומה שלא להפך אך הדעה הנפוצה בחכמי ישראל ובסופו של דבר קיימת גם בתוך חכמי הקבלה שעזרת ה' תלויה בכל מקרה לגופו וכל דבר ניתן לקרות כך או כך כאשר הגזירה היא בד"כ לא האם יהיה או לא אלא אם יעשה מצד האדם כך אז יהיה/לא יהיה כך. וידוע שהרב אבינר נוהג להביא בשם מהר"י סאדת[מקווה שזוכר ת'שם נכון מאוד יתכן שאני טועה אבל מה שבטוח הוא חכם "קדום"] שההתנהלות היא שיתכן שה' יגזור על אדם שבלי שישתדל יקרה, שרק אם ישתדל יקרה ושגם אם ישתדל לא יקרה ואי אפשר לעולם לדעת מתי זה ומתי זה. גם תהילים רצוף במזמורים על דרך רשעים שצולחת וספר איוב כולו מכיל את הדיון על הצלחה של מעשים שאינם ברצון ה' וזה קצת נוגע אף בשאלה של "רשע וטוב לו" אף ההיסטוריה כולה רצופה במקרים של פעולות נגד רצון ה' שצולחות ואף פעולות שפורשו בתחילה כנגד רצון ה' אך עם הזמן שעבר לאחר שהתרחשו שונתה דעה זו [וכמובן גם הפוך] שורה תחתונה-בקשר לשאלה של עזרת ה' הדבר היחידי שאנחנו יכולים לקבוע על פיו אם יש או אין עזרת ה' היא לאחר שהדבר התקיים או לא אם הדבר התקיים,לא משנה מה,ברור שהייתה עזרת ה' אחרת ההיה לא היה ... ואכמ"ל

alyanni

New member
פלפולי סרק...

אם כך- מי שרצח/אנס/שדד... הקב"ה היה בעזרו?! לא יתכן לומר כן כי כך אתה עוקר את עניין הבחירה החופשית! הקב"ה ציווה לא לעשות דברים מסויימים והוא לא יעזור למי שמורד בו אלא אם הוא באופן כללי רוצה להרשיע שעל זה נאמר: הבא ליטמא- פותחין לו. וגם כאן רואים שזה לא מלשון עזרה אלא 'פתיחה' דהיינו פתיחת הדרך- הסרת המכשול. ולעניין מחיקת ההודעה: מן הסתם גם הודעה זו תימחק. אתם פשוט לא מסוגלים לקבל ביקורת. אתם מפחדים ממנה. מפחדים שהביקורת תזעזע לכם את סדר החיים שלכם. מפחדים לדעת שאתם טועים ומתגאים בזה. מצידי תיהנו- תעשו חיים אך זיכרו "על כל נעלם יביא במשפט" גם אם תתכחשו לזה כל חייכם. תיהנו- תעשו חיים אך אל תתגאו בזה, כי באמת אין על מה!

טוהרtoar

New member
הערה קטנה

לענ"ד יש בדברעך/מחשבתך כשל לוגי מסויים אתה מזהה משום מה "עזרה של ה'" עם "קביעה של ה'" הדברים שונים ובהחלט שאינם זהים יתרה מזאת לטעמך דווקא העובדה שהקב"ה עוזר לכך שמתאפשר גם מעשים שאינם ברצונו הוא המאפשר בחירה חופשית כנאמר "והרשות נתונה" שיש הרשאה למעשה ורצוי לעיין במפרשים במקום. וזה הרעיון גם שבלעם קבל תשובה חיובית לעזר ה' אך יחד עם "תמרורי הזהרה" בדרך וזה גם הרעיון של התשובה החיובית למלחמה בשבט בנימין וכו' אבל שוב, טענתך מובנת וידועה וכבר ציינתי שהיא מופיעה אצל חלק מהמקובלים. וכמובן שכל הנ"ל הוא לדיון כללי בנושא ללא קשר להקשר הספציפי שגרר זאת.

tobi25doco

New member
הכל

קודם כל לעצם הדיון, כל מה שאנחנו עושים, כל מה שיש בעולם, הכל זה ה'. וגם יש לנו חופש בחירה. ועל הדיסוננס הזה כבר נכתבו דברים אין ספור. זה מעניין שהדיון על הסרט הגיע לעניין של חופש הבחירה ולהשפעה של המעשים שלנו. כי אני חושב שהסרט הזה הוא באמת מעשה גדול ויש כמה שפוחדים ממנו אבל יש כמה שכבר פנו אליי. ואני מאוד שמח על זה. אבל בשביל שזה יהיה סרט גדול ורחב אני צריך עוד אנשים. אז חבר'ה, אם אתם מוכנים להצטלם לסרט שיעסוק בהומואים.לסביות בחברה הדתית. אנא פנו אליי כמה שיותר מהר. [email protected]

אם הייתי יכול לעזור.....

הייתי עושה זאת בשמחה אבל אני לא דתי. אמנם אני משרת עם בני ישיבות (ולכן התעניינתי בפורום הזה) אך אין לי נטיות תשובתיות., ואם הנטייה המינית אני שלם.

למעלה