הסרט "שבעת החטאים"

הסרט "שבעת החטאים"

מישהו ראה? מכיר? יודע? מוכן לעמוד מול כל הכיתה ולספר? סיפרו לי שיש שם משהו מעניין על רדיפת בצע (שהיא תחום הקרוב ללבי). זה נכון? ותודה מראש. אה, ועוד משהו: אם יש שם משהו על תאוות בשרים אז זה גם מתאים.

מוּסקט

New member
שוב אני?

שבעה חטאים הוא 'סרט אפל' (film noir) מודרני שבכוונה מגרה לצופים את החשיבה ובו זמנית משאיר אותם יושבים במתח על הכיסא עם עיניים חצי עצומות בשל הסצנות המאוד מאוד מטרידות שבו. זהו סרט אפל במובן זה שכך עיצבו את התאורה - כל הזמן לילה או ערב או בתוך בתים אפלוליים, או גשם... עד לסצנה האחרונה שלא אפרט כדי לא לקלקל למי שלא ראה אבל מתעתד לראות. בגדול, זהו סרט שמנסה להגיד משהו על האנושות: אין אדם שלא חוטא... ולפני שנגיד 'כאילו, דא!' חשוב לזכור שמדובר בשבעת החטאים המוזכרים בנצרות ואלו הם: gluttony - גרגרנות, greed - תאוות בצע או חמדנות, sloth - עצלנות, pride - גאווה, lust - תאווה, envy - קנאה. העלילה בסרט היא בעצם מרדף מוחות נגד הזמן בין שני בלשי משטרה (בראד פיט ומורגן פרימן) לרוצח סדרתי חכם במיוחד ומגעיל לא פחות (קוין ספייסי). הרוצח בוחר קרבן שלדעתו מגלם באורח חייו מעין אבטיפוס של אחד החטאים, ורוצח אותו באופן מסויים... גם כאן לא אפרט יותר מידי. יש בסרט הרבה סימבוליזם ושימוש לגמרי לא אקראי בשמות האנשים - גם של הנרצחים וגם של John Doe שרוצח. לקוין ספייסי יש בסך הכל איזה 20 דקות הופעה בכל הסרט - 20 דקות מצמררות של משחק מדהים. בראד פיט היה ככה ככה, מורגן פרימן היה מצויין. הצלע הנשית גולמה ע"י גווינת פלטרו - שלדעתי לא נתנו לה מספיק הזדמנות בעלילה לפתח איזה עומק פסיכולוגי - וחבל. סרט לבעלי עצבים חזקים ולאוהבי הג'אנר. אני אהבתי.

היה פעם לפני שנים

סרט שכמדומני גם נקרא בשם הזה (או משהו דומה, אנא עארף) שנות ה-60 או אפילו 50, שמחולק ל-7 קטעים המתארים את שבעת החטאים נתקלתי בתאורים של סצינת אחד החטאים, כאשר גבר מתארח אצל בני זוג עניים, העוני הוא כזה שבארוחת הערב הבעל פורס לכל אחד חתיכה קטנה ומהגבינה ומחזיר אותה לארון. הם הולכים לישון בחדר היחיד שבאותה בקתה, בלילה הבעל נרדם והאורח עושה סימנים לאישה שמהססת בהתחלה (טוב, ככה זה בהתחלה) ואחר כך עושה סימן שהיא נעתרת ואז הוא קם ו... וניגש לארון לקחת עוד חתיכת גבינה

מוּסקט

New member
אגב ../images/Emo58.gif

הסרט עליו כתבתי - שמו באנגלית Seven. קצת קלקלו (
) כששמו את המילה "חטאים" בכותרת כי זה מרמז באמת על אותם שבעה חטאים מהנצרות... הסרט בנוי כך שלוקח זמן עד שמבינים שאכן מדובר באותם חטאים וכי הם חלק ממערכת מניעיו של הרוצח.

אטיוד5

Active member
כל מי שלא ראה את הסרט ...

שינחש נא בבקשה איזה חטא מגלמת האישה היחידה בסרט. האם בתרבויות שונות מיחסים לאישה תכונות שונות?

renjintso

New member
מה החטא השביעי בנצרות?

gluttony, greed, sloth, pride, lust, envy ו... adultery? ראיתי את הסרט, אבל כנראה הוא לא השאיר בי רושם חזק כי אני לא זוכרת הרבה חוץ מאיזו סצינת זוועה מגעילה במיוחד.

D o r o t h y

New member
הרבה זמן

לא יכולתי לאכול ספגטי אחרי צפיה בסרט הזה. לא שזה גרע ממני משהו.. אבל בכל זאת. עם כל הגועל - בהחלט אהבתי את הסרט. ואוהבת גם את ספייסי וגם את מורגן כך שהיה שווה.

shellyland

New member
מנצל"שת: לאלה שפיספסו את המפגש

"שחור לבן" בעוד שעה ועשר דקות בסינמה 1 בכבלים.

למעלה