הסרט-יהדות בבל

DORIY1

New member
לאבן נאג'י

השלטונות העירקים אמרו לחכם ששון כצ'ורי שיורה לקהל בני עדתו להישאר בבתים 3 ימים בחג השבועות ב-41 והוא לא מצא קשר בין זה לבין הסימן חמסה באדום על דלתות היהודים , כאשר כוונתם היתה להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים מנער ועד זקן טף ונשים . המטוס ליבניאל מהווה מפנה היסטורי ולכן הוקדשה לו תשומת לב רבה כ"כ . הצעירים ב-48 במחתרת עשו מהפך היסטורי ומפנה חד בעצם החשיבה של הקהילה בכל הנוגע להתגוננות עצמית ולא עוד כצאן לטבח יובל .

שלמה היללל, היה חבר קיבוץ

מעגן מיכאל, כאשר אני הייתי בחברת נוער. חברה טובה שלי היתה מאומצת אצלו. אדם משכמו ומעלה , חכם וצנוע. כיום גר בירושלים. חושבת שעשו לו עוול במפלגה, ופרש מכל פעילות. לא קודם ולא התקדם לתפקידים בכירים.

DORIY1

New member
תנועה

חברי התנועה הציונית במחתרת העירקית פעלו למען הצלת הקהילה מכלייה ,תוך סיכון עצמי . גם אם היו חריגות וחריקות פה ושם , הדבר ייסלח מול ה"מפעל "האדיר הזה ששמו מבצע עזרא ונחמיה . כשאני רואה את מרדכי בן פורת ואת שלמה הילל ושושנה ארבילי , אני גאה שקהילת ישראל זכתה שאלה הם בניה ובנותיה , והלוואי ויהיו מנהיגינו דהיום נטולים כל שמץ של אינטרס אישי ,שררה וכבוד כפי שהיה באותם הימים . ראיתם את שמריהו גוטמן , גם אם ספג עלבונות לא נרתע ופעל לפי הכלל המוסרי : אשרי הנעלבים ואינם עולבים , שומעים חרפתם ואינם משיבים . אשרי הפעילים "ששירתו את מפא"י שלא אהבה את העולים " [ כדברי אבו נאג'י ] והמשיכו לשרת עד הגיענו הלום ..

משה שחל עושה עושר בעסקי נפט של עירק

משה שחל שהיה שר האנרגיה בעבר, וגם יו"ר WOJAC-הארגון העולמי של יהודי ארצות ערב, מנצל את הנגישות למידע אודות קו הנפט מעירק לחיפה, ואודות המניות של חברת "של" שהיו בעבר בבעלות יהודי עירק והוא עושה עושר כאדם פרטי מחוזים ועבודות הנפט בעירק. עורך דין מוצלח. לבריאות. הבעיה של כל השרים הנ"ל היא שהם ניהלו את המשרדים שלהם מתוך נאמנות עיוורת למפלגתם ללא מצפון ועל חשבון העם וציבור הבוחרים. ולכן הם נכשלו או הוכשלו כשרים. שאלה: אבן נאג'י הזכיר את "עזרא נסים"! לא הבנתי מה הסיפור מאחורי זה? האם מישהו יכול להסביר?

לאבן נאג'י:היתה מדיניות מקרו מצערת

טובי המשפחות מתפארת קהילת יהודי עירק שבאו להתחבר ולהשתלב בבנית ישראל מצאו את עצמם עובדים משחר עד ליל במספר עבודות אך הפרנסה דלה ואין מה להאכיל את הילדים! הם נהגו בתום לב (שמאפיין את העדה) וחוו התדרדרות רב-תחומית חברתית/כלכלית/חינוכית ובריאותית ולא ידעו שזה נגזר מהמקרו. קראתי בספר המחקר של ד"ר יצחק אהרוני על המדיניות של המשטר בישראל: הזדעזעתי מהעובדות והתרחישים. אך אני שמחה, שלמרות הכל ועל אף המכשולים, הרוב שמרו על טוהר הלב והרוח הטובה שמאפינים את העדה, שיקמו את עצמם והשתלבו.

בגין היה מנהיג עם מצפון ולא תאבות

הוא היה אדם צנוע ודאג לישראל ולא לעצמו. בפרשת אלטלנה תחת האש לקח סיכון והחליט "יהודי לא יורא על יהודי". גם אחרי שעלה לשלטון ועשה גדולות לישראל כולל השלום עם מצריים לא עזב את החיים הצנועים בדירתו הקטנה בת"א. פשוט מנהיג מיוחד ויחיד בדורו, יהיה זכרו ברוך. חבל שבנו בנימין זאב בגין שיש לו טוהר מידות כמו לאביו נעלם מהפוליטיקה והשאיר את הזירה לפוליטיקאים עם תאבות הבצע. אללה יסתר.

DORIY1

New member
עוולות

עוולות לא תיסלחנה ויהי מקורן אשר יהי . חובה לבקר ביקורת בונה על כל עוון חטא ופשע גם אם החוטא הינו בעל שררה בכירה ככל שתהיה . אבל בשקלול הדברים על כפות המאזניים أى كفة أرجح ؟מה עולה על מה ? החיובי או השלילי ? ...הלא כך נוהג האל ביום הדין ? שהרי אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא .

הוא היה שר המשטרה ויו"ר הכנסת

(זהו התפקיד השני בחשיבותו אחרי נשיא המדינה). יהודה

DORIY1

New member
שלמה הילל

יצא לי במקרה לנסוע יחד עם שלמה הילל באוטובוס דן בקו 4 ברח' אלנבי בת"א , לאחר פרישתו מהכנסת . כמו כן נסעתי בקו 9 בירושלים ע"י הכנסת עם השר יוסף בורג ז"ל . איפה יש אנשים היום שהיו או הינם נושאי משרות ממלכתיות כאלה שמוכנים לזוז בלי רכב צמוד עם נהג ע"ח המדינה .?

הלל היה יו"ר קרן היסוד של הסוכנות

הוא ניהל קרנות של תרומות מחו"ל שהיו המשאבים העיקריים "לתיקונים חברתיים" תחת השם שיקום השכונות.

איבן Najy

New member
עסקנים ומושחתים היו כבר בעיראק

משורר ערבי ששכחתי את שמו ישב בכלא משום שכתב שיר על המס המופרז שנגבה על השחיטה מס ששימש את ועד הקהילה. המס פגע ביהודים העניים שלא יכלו להרשות לעצמם לקנות בשר. אבא גם סיפר לי שחכם יוסף חיים הבן איש חי עסק לפרנסתו במסחר ואת הפעילות הציבורית שמהותה הנהגה רוחנית עשה ללא שכר ובזמנו הפרטי. אני לא יודע מתי ואיך התמנה ששון כדורי להיות החכם באשי אבל בסופו של דבר הוא לא היה מנהיג בטח לא רוחני ובטח לא גדול בתורה

איבן Najy

New member
המפלגה ע"נ שרצה לבחירות מ 1965

המפלגה בראשות עזרא ניסים היתה מפלגת קש של מפאי ולא עברה את אחוז החסימה. הקמתה נועדה למנוע זליגת קולות של עיראקים לכיוון גחל בראשות בגין ראשי התיבות של המפלגה ע"נ היו עסקנים נאמנים

לבאחד

New member
הסרט-יהדות בבל

היום בשעה 20:30 בערוץ 33, חלק ב' של הסרט - יהדות בבל

הייתי מנשקת את ידו ושמה על מצחי

אבן נאג'י, אני לא יודעת למה אתה מאשים את חכם ששון כד'ורי? זכור לי שכשהיינו קטנים ובאים עם אבי אליו היינו מנשקים את ידו ומניחים על מצחנו. הוא מילא תפקיד תחת לחצים מכל הכיוונים: עליו לייצג את הקהילה "כנאמנה" לעירק ומכבדת את ערכי האסלאם ומצד שני לשמור על הקהילה ועל האנטרסים שלה בזמן שאנשי הקהילה עצמם האשימו אותו ולא כיבדו אותו. זה מסוג התפקידים שאני לא מאחלת לאף אחד. זכור לי שבשנותיו האחרונות תרם מכספי הקהילה בעירק 1000 דינר לתמוך בפתח של ערפאת. אני כעסתי עליו וקיללתי אותו. אחרכך כשאבי הסביר לי חכם ששון נדחק למהלכים מהסוג הזה כדי לשמור על סטטוס קוו ועל שארית הקהילה אז ריחמתי עליו וכאב לי על תפקידו הארור. אללה ירחמהו

לאבן נאג'י ויוסי תודה על ההסבר-הפסד

חבל! המדינה הפסידה עוד כמה שנים שמנחם בגין היה יכול להנהיגה אז. מתאים למפ"י כל התכסיסים והתחבולות לתאבת השלטון.

סועד

New member
לב אחד, החלק השני, כבר ראינו אותו

בעבר, ולא חודש שם דבר. נקווה שהחלק השלישי יהיה יותר מעניין. בברכה סועד.

למעלה