הסרט השביעי

legend kiler

New member
הסרט השביעי

איך לדעתכם יהיה הסרט השביעי? איזה קטעים יורידו? איזה קטעים יביימו הכי טוב? איך לדעתכם תלך השתלשלות האירועים?

PaDF00t

New member
כבר מאסתי בסרטים

שרק מעליבים את איכות הספרים. רמת הסרטים משתפרת מסרט לסרט אבל בשום פנים ואופן לא ישתוו לספרים. את האמת? אני לא יודעת איך רולינג מאשרת את הסרטים האלה? עושים צחוק מהספר - משמיטים הרבה פרטים ולעיתים את הקעים המשמעותיים..
חבל מאוד...

PakoLina

New member
נמ,../images/Emo118.gif

לדעתי הרמה של הסרטים רק הולכת ויורדת.. השלישי היה עוד בסדר, הרביעי נסבל, אבל החמישי היה פשוט מזעזע. מסכימה עם החלק השני

Stinki Winki

New member
לדעתי בדיוק הפוך

השלישי זוועתי (הפכו שם את כל הסדר, ביחייאת ראבק!), הרביעי חביב, ואת החמישי אהבתי.

The Walrus

New member
הרמה הולכת ומשתפרת

השניים הראשונים היו זוועת עולם, ארוכים מדי, ילדותיים מדי, משחק גרוע, בימוי חסר השראה והכי חשוב - נאמנים מדי לספר. השלישי היה שינוי לטובה, אבל עדיין ארוך והוא עשה את הדמויות ממש רע. הרביעי היה מגניב. החמישי היה אדיר - סוף סוף המותחן הפסיכולוגי שצריך להיות... סרט חזק ביותר.

אנה92

New member
../images/Emo45.gif כולם מסתכלים

על הסרטים בהשוואה לספרים.. אבל אם תיראו אותם כסרטים בלבד תבינו שאלו סרטים ברמה גבוהה מאוד! אני אוהבת את הסרטים למרות שזה טיפה קשה אחרי שקוראים את הספר.. אבל תסתכלו על זה כסרט לא על השוואה כי הם אף פעם לא ישיגו את הרמה הזאת רבים יתאכזבו ככל שינסו. אז לדעתי הסרטים דווקא מאוד נחמדים

The Walrus

New member
אני גם לא מסכים שהם יגיעו לרמה

יש עשרות דוגמאות של סרטים טובים לפחות כמו הספר עליהם בוססו: הסנדק, מועדון קרב, פורסט גאמפ, קן הקוקיה, טריינספוטינג, חומות של תקווה, שר הטבעות, רשימת שינדלר, to kill a mockingbird, השור הזועם, אפוקליפסה עכשיו (בחלקו מבוסס על ספר), התפוז המכני, מלתעות, מיסטיק ריבר ועוד ועוד ועוד... באמת שבמקרים לא מעטים הסרטים עוברים את הספרים, אם רק עושים אותם כמו שצריך.

אמ אני לא מכירה את הסרטים שציינת פה,

אבל הסרט היחידי שאני ראיתי לפחות, שעלה על הספר זה "צ'רלי בממלכת השוקולד".. והוא היחידי! אני חושבת שמאוד קשה, אם לא בלתי אפשרי לסרט להתעלות על המקור.

The Walrus

New member
אז הנה יש לך למעלה רשימה שלמה של סרטים

שכולם סרטים אדירים ומומלצים מאוד גם בלי קשר לספרים, כולם מבוססים על ספר וכולם עולים על המקור לטעמי ולטעם רבים.

מה יא

New member
לא הכרתי אף אחד מהסרטים שאמרת../images/Emo96.gif

והסרט היחיד שאני יכולה להגיד שעולה על הספר זה הנסיכה הקסומה. וגם זה לא ממש. לא יודעת, אולי אני פשוט טיפוס של ספר ולא של סרט.

spoop

New member
שר הטבעות../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo99.gif

במיוחד שני הצריחים... כל סרט 3 שעות והם לא פחדו מזה! זה שאנחנו מתלוננים שהורידו קטעים לא חשובים, הורידו דברים ממש טובים מהספרים. מה שאני זוכרת מהספר החמישי, זה בעיקר את הצחוקים שהיו בו, וסליחה, הסרט בכלל לא מצחיק.

trigotrigo

New member
משר הטבעות חתכו הרבה,

וזה פשוט ביזיון. סרטים מוצלחים בגלל תקציב עתק ובעיקר בגלל העובדה שצולמו ביחד על ידי אותו הצוות.

yair315

New member
לרמה של סרט טוב לעומת אחרים אני מסכים אבל...

אם הם לא יכולים לעשות כמו הספר,שלא יעשו סרט!!! יש לי חברים שחושבים שהם יודעים משו בהארי פוטר כי "ראיתי חלק מהסרטים" ואז אני מגלה שהם כותבים "סברסס סנייף" במקום "סוורוס סנייפ" XDDDD יאללה אנשים תפסיקו להיות גלמים מול הטלוויזיה ותתחילו לקרוא ספרים!!!

The Walrus

New member
זה הכל עניין של גישה

אם אתם מצפים לראות הארי פוטר - למה ללכת לסרט בכלל? יש את הספרים וזהו. אם אתם מחפשים לראות עיבוד להארי פוטר, וזאת מילת המפתח, אז יש לכם מה לחפש בסרטים האחרונים. ספרי הארי פוטר, אם כל אהבתי אליהם, אינם תנ"ך ואינם מושלמים. אני חושב שבמעבר בין שני פורמאטים שונים כל כך, כמו ספר וסרט, שינויים קטנים הם נדרשים. ובקשר לבעיה של כתיבת השם - זוהי תופעה ידועה בסרטים, שבסוף אתה לא יודע לכתוב את שם הדמויות. מה לעשות שבספר המילים "סוורוס סנייפ" מופיעות מאות פעמים, ובסרט אתה כמעט ולא רואה את השם שלו (מקסימום כתוב על דלת של משרד או משהו). זוהי לא אשתמם של יוצרי הארי פוטר, זה קורה בכל סרט שהוא לא משנה כמה איכותי הוא. הפתרון היחיד שאני רואה הוא לכתוב בענק "סוורוס סנייפ" על המסך כל פעם שהוא מופיע, ואני חושב שתסכים איתי שזה לא פתרון טוב כל כך. ובקשר למשפט האחרון - אני לא ממש מסכים. לאנשים יש סטריאוטיפ מסויים על ספרים כדברים לאנשים משכילים, וסרטים זה בהכרח זבל. זה לא היה יכול להיות רחוק יותר מהמציאות. אני מסכים שיש המון סרטים שבהחלט לא שווים לראות, תת רמה, סרטי פעולה ורומנטיקה קיטשיים שבגללם נוצרה הסטיגמה. אבל מצד שני, יש סרטים שהם יצירות אומנות לא פחות מכל ספר אחר. סרט זה פורמט נפלא ואפשר לעשות בו דברים נפלאים בדיוק כמו בספר, אם לא יותר.

וואי ממש לא!:O

הראשון והשני היו היחידים שהם בסדר וטובים!! אין דבר כזה "נאמנים מדי לספר".. השלישי היה נסל הרביעי והחמישי היו פשוט בושה לספרים. באמת איך רולינג אישרה אותם?!

The Walrus

New member
בטח שיש דבר כזה "נאמנים מדי לספר"

אם היו מכניסים כל משפט ופרט מהספר, הסרט היה בסביבות 7 שעות, והיה מאוד משעמם. סרט משעמם = סרט רע. לפעמים שינויים זה הכרחי. הראשון והשני היו ילדותיים, קיטשיים, מבויימים רע מאוד, לא מקוריים וחסרי השראה. אני חושב שאני מסתכל על סרט במובנים מאוד שונים ממך - את מחפשת שיהיה דומה לסרט, אני מחפש מקוריות, משחק טוב, בימוי טוב, תסריט טוב, עניין. החמישי עומד בכולם. הראשון לא עומד באף אחד.

לא מסכימה עם אף מילה שלך,

וזה סבבה..
ובאמת, אני יודעת שאתה יותר חובב קולנוע וזה... אני באמת מחפשת נאמנות לספרים. ולא אכפת לי לשבת אפילו יממה תמימה כדי לראות כל פרט בספר.. למה משעמם? כשאתה קראת כל דיאלוג וכל פרט זה שיעמם אותך? (אני יודעת שכשאתה צופה בזה אתה לא ממש יכול לשבת שעות ולראות.. כאילו.. אוחחח לוידעת) אבל אני לא מסכימה איתך

The Walrus

New member
זה פורמט שונה

בספר, אפשר לקרוא שיחות באורך פרקים שלמים ("הנבואה האבודה") וזה לא ישעמם (אם השיחות טובות מספיק), כי דוגרי מה ההבדל בין שיחה כזאת לסצינת הקרב הכי מרהיבה? שניהם מילים שחור על גבי לבן. בסרט הכל שונה - יש צד ויזואלי שצריך להתחשב בו, מוזיקה, משחק, אפקטים והמון דברים שאין בספר. לכן זה רק הגיוני בעיניי שאי אפשר יהיה לעשות העברה ישירה מפורמט אחד לשני (בדיוק כמו שאם מישהו יקח סרט ויכתוב עליו ספר בלי לשנות פרט אחד, זה לא יהיה ספר טוב במיוחד) ולצפות לתוצאה ראויה.

taltal289

New member
צודק!

החמישי היה מצויין...! במיוחד בגלל שהוא היה זהה לתחושות שהספר נתן

למעלה