זה הכל עניין של גישה
אם אתם מצפים לראות הארי פוטר - למה ללכת לסרט בכלל? יש את הספרים וזהו. אם אתם מחפשים לראות עיבוד להארי פוטר, וזאת מילת המפתח, אז יש לכם מה לחפש בסרטים האחרונים. ספרי הארי פוטר, אם כל אהבתי אליהם, אינם תנ"ך ואינם מושלמים. אני חושב שבמעבר בין שני פורמאטים שונים כל כך, כמו ספר וסרט, שינויים קטנים הם נדרשים. ובקשר לבעיה של כתיבת השם - זוהי תופעה ידועה בסרטים, שבסוף אתה לא יודע לכתוב את שם הדמויות. מה לעשות שבספר המילים "סוורוס סנייפ" מופיעות מאות פעמים, ובסרט אתה כמעט ולא רואה את השם שלו (מקסימום כתוב על דלת של משרד או משהו). זוהי לא אשתמם של יוצרי הארי פוטר, זה קורה בכל סרט שהוא לא משנה כמה איכותי הוא. הפתרון היחיד שאני רואה הוא לכתוב בענק "סוורוס סנייפ" על המסך כל פעם שהוא מופיע, ואני חושב שתסכים איתי שזה לא פתרון טוב כל כך. ובקשר למשפט האחרון - אני לא ממש מסכים. לאנשים יש סטריאוטיפ מסויים על ספרים כדברים לאנשים משכילים, וסרטים זה בהכרח זבל. זה לא היה יכול להיות רחוק יותר מהמציאות. אני מסכים שיש המון סרטים שבהחלט לא שווים לראות, תת רמה, סרטי פעולה ורומנטיקה קיטשיים שבגללם נוצרה הסטיגמה. אבל מצד שני, יש סרטים שהם יצירות אומנות לא פחות מכל ספר אחר. סרט זה פורמט נפלא ואפשר לעשות בו דברים נפלאים בדיוק כמו בספר, אם לא יותר.