הסרט "ההתחלה"

וולפהרט

New member
הסרט "ההתחלה"

הי לחברה המחצללים! אני בת-חן, ותיקה בעולם החצלולים וגם עם עבר נאה בפורום הזה. חזרתי בעקבות חזרת החצלולים לחיי. ראיתי את הסרט "ההתחלה" ואחריו הרהרתי וחשבתי שעות והגעתי למסקנה שאני לא לגמרי בטוחה שהבנתי הכל. יש כאן מישהו שראה את הסרט ויכול להגיד לי אם כולו היה חלום של דום או שהרוב היה מציאות, עד לזה שדום נתקע בעולם ה"לימבו"? או... בקיצור, מה קרה שם? ו... ה"לימבו" הזה, זה איזה מושג ידוע במחקר החלומות? או שהמציאו את זה לצורך הסרט? ד.א. ראיתי גם "מדעי החלום" (פעם שלישית בערך... כי שכחתי אותו) ומי שלא ראה- זה ממש מומלץ!

romikili

New member
הנושא כבר נפתח בעבר ומישהו כתב

מאמר מאוד מעניין על הסרט, תחזרי 3-4 עמודים אחורה. לגבי השאלה שלך התשובה פשוטה: כל עוד הסביבון נופל, קוב לא חולם. (אישית לא הייתי בונה רק על זה במציאות. בחלומות הסביבון יכול גם ליפול גם להמשיך, וגם להחליט שהוא מצמיח כנפיים ולברוח
) הבדיקת מציאות הכי טובה בשבילי היא: (ואני מצטט מהסרט) How did I get here?
לגבי הלימבו- אני זוכר מגיל 14 שמועה (שמועה בלבד!) על מישהו שנתקע בחלום כמה שנים ואז התעורר והתחרפן, וזה היה מן הסתם עוד מלפני הסרט. חיפשתי אז באינטרנט וכתבתי פה בפורום ולא היה ידוע לאף אחד. אני לא חושב שמתועד דבר כזה. שמעי זה יכול להיות הדבר הבא הלימבו הזה... חחח גם ככה החיים קצרים
הסרט הוא דוקומנטרי כן?? אני אראה אותו!

וולפהרט

New member
תודה!

ראיתי את המאמר, האמת מיד אחרי שכתבתי את ההודעה מצאתי אותו... מאמר מקיף וטוב מאוד:) אני תמיד בבדיקת מציאות של שעה בשעון (שעון מחוקים ולא דיגיטלי כמו שממליצים, אבל השעה משתנה תמיד) עכשיו, לגבי הסרט, הכל ברור לי חוץ מהזקן שמופיע בהתחלה ובסוף. מי הוא ולמה הוא קשור?

ravehor

New member
היי, ברוכה השבה ../images/Emo3.gif

אי הוודאות הזאת בסוף הסרט נעשתה בכוונה, זה סוף פתוח והבחירה היא שלך. והזקן הוא היפני הזה שנתקע בלימבו לעשרות שנים. לקראת סוף הסרט דום הולך להציל אותו, וזה גם מה שרואים בהתחלה. אני לא שמעתי על לימבואים שבאמת קיימים, אני חושב שאפשר להתעורר מכל חלום בסופו של דבר.

romikili

New member
חחח בונא תכלס,

זה סתם לא קשור זה שרואים בתחילת הסרט איך הוא נכנס ללימבו של היפני ואז רואים את זה שוב בסוף הסרט! סתם עשו את זה כדי לבלבל! זה לא קשור לסרט ולעלילה שלו חחח! טריק שיווקי! ועוד זה שקראו לסרט "התחלה" בישראל, אז בכלל זה תופס הקטע הזה יותר חזק בסוף הסרט
לסרט קוראים אינספשן, ופירושו "השתלה". על זה כל הסרט- להשתיל את הרעיון במוח של המליונר ההוא ולגרום לו לסגור ת'באסטה

ravehor

New member
כן באמת עשו פאשלה עם השם

אבל הסצנה בהתחלה היא בסדר, כאילו זאת טכניקה קולנועית כזאת

sapir1681

New member
תכלס, מה נסגר עם התרגום של השמות של הסרטים

בדרך לחתונה עוצרים בוגאס- the hangover. O_ם

romikili

New member
-ח-מ-ר-מ-ו-ר-ת-!!! LOL

חזק, נשמע כמו כותרת לכתבה של רפי גינת