הסרטן הזה!

nofari14

New member
הסרטן הזה!

שלום אני כתבתי פה הודעה לפני כחודש וחצי אחי היה חולה בלימפומה הוא עבר הרבה טיפולים כימוטראפים ושלשום הוא עשה סיטי והיום הוא קיבל תוצאות והסרטן התפשט לו לראות אני לא יודעת מה לעשות בעצמי איך להתמודד עם זה? איך לספר לאימא שלי אנא עזרו לי

היי נופר

אני מאוד מאוד מצטערת לשמוע על אחיך... ואני מניחה שמה שאת שואלת הוא "איך לספר לאמא שאת זקוקה לעזרה" נכון? ובאמת זה קשה ונשמע כאילו 'לא פייר' לבקש עזרה לעצמך כי אחיך כל כך חולה... כאילו יש איזה ספר חוקים שכזה שמודד מאיזו דרגת סבל 'מותר' לבקש עזרה ועד איזו דרגת סבל צריך לסבול בשקט ולהתגבר לבד. אז, קודם כל - אין ספר כזה. ונכון שאחיך מתמודד עם מחלה ונכון שאמא שלך מאוד טרודה ומודאגת - אבל בתוך כל זה צריך לעשות שני דברים מאוד חשובים: 1- לא להפסיק לחיות את החיים הכי טוב שאפשר 2- להמשיך לדאוג לעצמך ולצרכיך ראשית, הכירי קצת עמותות העוסקות בנושא. מעבר לאגודה למלחמה בסרטן, יש את עמותת חסן וגם פורום תמיכה לחולי סרטן ולבני משפחותיהם ממש כאן בתפוז. קראי קצת על אפשרויות התמיכה שאת יכולה לבקש והתחילי ליצור קשר עם מי שיכול לעזור לך - גם להגיד לאמא אם צריך. הרבה פעמים כשלא יודעים מה לעשות, טוב להתחיל באיסוף מידע. עצם העיסוק באיסוף המידע יכול לתת לך המון כוחות להמשיך הלאה ולגלות דרכים שלא חשבת עליהן קודם שיכולות לעזור לך... וגם איזה בונוס של 'סדר' בראש. אם עדיין תצטרכי הכוונה, את מוזמנת לחזור ולשאול כאן מה שבא לך.

nofari14

New member
תודה יעל

היי יעל תודה רבה על מה שרשמת לי זה מאוד הרגיע אותי ונתן לי רעיונות איך לספר אך לפני שענית לי דיברתי עם הרופא שלו ומסתבר שזה היה צפוי כי יהיה לו סרטן ריאות ושהטיפול ימשך ובעזרת השם יעבור בהצלחה ואני מאוד נרגעתי מזה ואני כ"כ מאושרת עכשיו כאילו לא כ"כ אני אחכה עד סוף הטיפול אבל לפחות זה נתן לי כח ובא לי לצעוק לעולם שאני מאושרת כרגע אז תודה רבה לך אני אקרא קצת את התמיכה אבל אני מקווה שלא אזדקק לה!!

שלום נופרי

שלום לך נופרי אני מתאר לעצמי שאת מתקשה לשתף את אימא במצוקה שאת נמצאת בה. את מרגישה אולי שאת המצוקה שלך ניתן לשים בצד...לא להציק לאימא... את דואגת גם לאחיך וגם אימא, ואולי לוקחת על עצמך אחריות כבדה מדי על כתפיים שלך. כניראה שאת נערה אחראית מאד וזה נורמלי שתרגישי כך. אבל אם את זקוקה לעזרה שתפי את אימא במה שעובר עליך. זה יעזור גם לך וגם לאימא שלך. רצוי כמובן שתקבלי עזרה גם מגורם מקצועי כמו עובדת סוליאלית או פסיכולוג. אז תרגישי טוב ואת יכולה לשתף אותי גם באי מייל ואנסה לעזור לך יוסי

nofari14

New member
שלום יוסי

קודם כל תודה על התגובה שלך אבל יש כמה דברים שלא הבנת כתבתי את ההודעה בשם אימא שלי היא לא יודעת איך לספר לאימה אבל כבר עבר זמן מאז ובלי עין הרע זה מתחיל להסתדר מסתבר שאימא שלי ואחותה מתאימים לתרום לו מח עצם ותוך שבוע יתחלו בתהליכים אבל אח של אימא שלי כ"כ סובל בנתיים ולא אוכל בכל מקרה תודה על התגובה שלך ממני נופר

שלום נופרי

שלום נופרי תודה לך על ההבהרה. אני שמח שהדברים מסתדרים. עצם הפניה שלך לפורום בשם אימא שלך מצביעה שאת נערה רגישה מאד אחראית מאד ומסוגלת לקחת יוזמה. אני מעריך את יוזמתך, אני משוכנע שכך את עוזר לכל המשפחה שלך. במצבים כאלה כל המשפחה זקוקה לתמיכה. את מוזמנת לפנות אלינו בכל עת ברכות יוסי

למעלה