הסרטים של יכין

עכשיו באים?

אחרי שנים ארוכות של היעדרות מהתודעה הצרכנית הציבורית, ראוי היה ליכין, להתייחס לקמפיין של עצמם בכפפות משי אסטרטגיות. עבור רוב הציבור יכין מייצגת קופסת שימורים ישנה מפח, שמוכרת בעיקר חומרי גלם תרכיזיים לבישול. מכאן ועד לעגבניה המזמרת, יש כל כך הרבה שלבים בדרך שלא נראה לי שנתנו עליהם מספיק את הדעת. לדוגמא, אולי כדאי היה לבנות מותג צעיר ורענן נפרד מיכין? ולהפך, אולי כדאי להדגיש את הורסטיליות של יכין? חידוש טכנולגי (באריזה)? טעם ייחודי? מתחרים? משהו... וכשאין מיצוב ברור, גם הסרטים לא יודעים בדיוק במה להיתפס. אז עושים איזה משהו לא יותר מחמוד וכאילו אקטואלי, שבעצם לא אומר כלום לצרכן. יש עוד כמה דברים קטנים כמו האודישן עצמו, שמראה מראש על עמדת נחיתות וניסיון לרצות, ה"הערות" הלא תורמות למוצר של הבוחנים (חוץ מ"היא נורא טבעית" אולי), האריזה הדו כיוונית של הרביעייה שעושה נקע בצוואר, וכו'. אבל הכי מעצבן (ואני יודע שזה לא באשמתכם אבל אולי תצליחו להשפיע...) הוא השם "פריכוז". לי זה מזכיר משהו בין עכוז למחנה ריכוז. הגיע זמן להחליף, לא?

yanivben

New member
יכין? למה לי להכין???

הפרסומת משעשעת ובת זמננו, מבחינתי רק הפרסומת הראשונה עוברת: הערות השופטים ("טבעית") רלוונטיות ומחזקות את המסר, פרסומת ויזואלית יפה וקלילה.... ועכשיו לביקורת: קופסת פלסטיק עם עיצוב קצת מתעתע שבמקרה הטוב מתחברת לקופסאות שימורים לא מתאימה... החברה ביכין היו צריכים לשלב קצת יותר סקסיות באריזה ופחות בנאליות ללא קשר לפרסומת.... אני לא הייתי קונה רוטב לפסטה או סלט עגבניות באריזה שכזו... האם החבר'ה לא מודעים למתחרים בשוק שמציעים אריזה מזמינה ומגרה כייאה לרוטב פסטה בניחוח איטלקי....עכשיו קחו את זה ותשוו את זה לאריזת השימורים של יכין.... הפרסומת הראשונה היא הברקה קטנה ויפה שתמשוך תשומת לב (בעינין רסק העגבניות)... אבל מתיחתה לסדרת פרסומות רק פוגמת (מה גם שנראה שלא השקיעו מחשבה רבה ומקוריות - עגבנייה ששרה סופרן זו ברירת מחדל... היה אפשר להוציא יותר מקוריות והומור..) אך הבעייה האמיתית היא חוסר ההתאמה בין המוצר לחיצוניותו... ולא משנה עד כמה הפרסומת לכאורה טובה. רוטב פסטה = איטליה = טעמים וניחוחות = הצעת אלטרנטיבה מגרה יותר בהשוואה למוצרים המתחרים = אריזה, חיצוניות...

MooHoo

New member
הייתי לוקח אותה לקטשופ בויז ../images/Emo216.gif

סרטונים נחמדים, אבל המוצר נראה מעפן. וגם יכין נראית פה כמו "החברה שעושה כל דבר שהוא מעגבניות", וזהו.

גת וייס

New member
וזה בכלל גאג מסרט פרסומת אחר

"קטשופ עומד לו על הראש" בביצוע הקטשופ בויז (לפי השיר "Go West").

למעלה