הסרבנים

Alexco

New member
הבעיה היא לא רק עם עצם קיומם

של "מוטציות" (למרות שגם הכינוי הזה מצביע על איזה-שהוא פגם גנטי ומטייח את הבעיה האמיתית), אלא עם כך שהם זוכים לתמיכה ציבורית ומקודמים לעמדות מפתח במערכת הביטחון. הם הם הכובשים הנאורים שלנו. התיאור שלך מגוחך, כאילו פה ושם פעם בהרבה זמן בטעות נהרג איזה חף-מפשע. את מוזמנת לאתרי זכויות אדם בשטחים, כמו בצלם או המוקד להגנת הפרט, ולקרוא עדויות של "שוברים שתיקה" ודומיהם, כדי להבין כמה שונה התמונה.
 

אשרת

New member
התיאור שלי לא מגוכך בכלל.

אף אחד לא חושב, אפילו בימין הקיצוני שלנו, שלא נהרגים חפים מפשע. אבל זה מה שקורה כאשר אוכלוסייה אזרחית שלמה נותנת מכסה לטרוריסטים. למוטציות יש אכן פגם גנטי אבל לעיתים זה גם מעבר לזה. ולמה יש להם תמיכה? בוא נראה... התפוצצות אוטובוסים ומסעדות לא ממש מראים על איזה רצון מהצד השני להגיע לסיום הכיבוש. וכאשר נהרגים הרבה מאוד אנשים, הרגש פועל- וזה מה יש. יש לי הכרות עם בצלם עוד מתקופתי כחיילת כך שאינך מחדש לי כלום. ויש לי אישית בעיה עם עדויות של אנשים, משום שזה דבר סובייקטיבי, דבר אשר מערב גם את תפיסות העולם של אותם אנשים (אבל לא אומר שזה לא נכון).
 

Alexco

New member
הא?

"אוטובוסים ומסעדות לא ממש מראים על איזה רצון מהצד השני להגיע לסיום הכיבוש" הכשל הלוגי ברור. את מכלילה את הפלסטינים כולם בתור אדם אחד, עם אידיאלוגיה אחת ודרך פעולה אחת. אף אחד לא טען שאותם מתאבדים אשר מתפוצצים באוטובסים ובמסעדות הם הפרטנרים שלנו. אני בטוח שאי שם יש פלסטיני שאומר "המאחזים והתפרעויות המתנחלים בחברון לא ממש מראים על איזה רצון מהצד השני וכו'". חבל שאת מנסה להצדיק קידום של גזענים מוצהרים. קשה לי לחשוב על אקט פחות ציוני. את מוזמנת לקרוא גם עדויות של אנשים בעלי תפיסות עולם ימניות כמו דובי כורדי.
 
למעלה