הסקר

_alon_

New member
הסקר

שלום לכולם, אורח חדש בפורום. אורח שמבקר כאן במקרה, ואולי לא ישאר לאורך זמן. אורח ללא מושג מהן 4 ההסכמות, אבל אורח שבחר להביט בסקר. התוצאות של הסקר (פרט ללא יודע מהן 4 ההסכמות) לדעתי לא הגיוניות ולמה, כי: נניח וארצה לבצע את כל המוסכמות. כדי לבצע זאת אבחר את אחת מההסכמות ואחליט שכעת אני "מטפל" בה. אם זו הסכמה 4- לעבוד עד הסוף ולעבור להסכמה הבאה. אחרת (הסכמות 1-3) אבחר את אחת מההסכמות הללו (נניח הסכמה i). עלי לקבל החלטה לבצע את ההסכמה (החלטה קלה לאור העובדה שהנחתי כבר שאני רוצה לבצע את כל ההסכמות). כעת עלי לתמוך בהחלטה ולבצעה, קרי ביצוע הסכמה 4 והיא היחידה שתמנע ממני המשך ביצוע ההסכמה i (כי אני חייב לעשות את מירב יכולתי לביצוע i, כלומר לבצע את 4). ולכן ההסכמה הקשה ביותר לביצוע תיהיה 4. אני מפספס בגדול?

deep ocean

New member
אגב, קצת מידע

"ארבע ההסכמות שהובאו לנו באמצעות הנאהואל דון מיגל רואיס בשלושת ספריו המופלאים על דרך הלוחמים, הן: 1. לשמור על טוהר המלה 2. לא לקחת שום דבר באופן אישי 3. לא להניח הנחות 4. לעשות כמיטב היכולת פירוט לגבי ארבע ההסכמות: 1. השתמש במלים בצורה מטיבה ולא בצורה הורסת - המלה היא קסם יוצר היכול לבנות גן עדן או גיהנום; ההסכמה הראשונה היא להשתמש במלים לצורך יצירת גן העדן עלי אדמות. 2. אל תיקח שום דבר כאילו הוא קשור אליך-אישית - שום דבר אשר קורה, מסביבך ואפילו בתוכך, איננו קשור אליך באופן אישי. על-ידי אמונה בכך שאתה הוא מרכז היקום, אתה מעוות את כל הדברים שאתה תופש והופך את הכל לעניין אישי. 3. אל תניח הנחות - כשאתה מקבל מידע מהמציאות, אתה יודע מה קורה. כאשר חסר לך מידע, אתה יכול להמציא אותו, לשער אותו - ולהתייחס אליו כאילו הוא נכון. זה נקרא "להניח הנחות". עדיף תמיד לשאול שאלות ו/או לדעת שאין אנחנו יודעים. 4. עשה כמיטב יכולתך - כשאתה מתאמץ יותר מדי, בשביל למלא אחר ציורי השלמות המצויים במוחך, או כאשר אתה פועל כמו רובוט, מתוך אינרציה, בלי לנסות לעשות את הדבר באמת איך שאתה יכול לעשותו, בשני המקרים הללו אתה מזיק לעצמך." אם בא לך לקרוא יותר, זה מופיע פה

_alon_

New member
תודה ו...

כרגיל עוד משהו לרשימת המטלות. אבל בהקשר להודעתי דעתי עדין עומדת. האם ההסכמה הקשה ביותר היא לא הרביעית? כי כל ביצוע כל האחרות מתבסס עליה?

rainbow too

New member
ההפך...../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

ההסכמה הרבעית היא מאין רשת ביטחון לשלושת הראשונות, לא סתם היא הרביעית. לעשות כמייטב היכולת, לא פחות ולא יותר. הכי פשוט שיש. פשוט לעשות. אנחנו חיים בעולם העשייה, לא? ואם כבר הואלתי בטובי לכתוב
ההסכמה הקשה לי באופן אישי היא לא לקחת דברים באופן אישי. לא מזמן לקחתי דבר מה מאחד הפורומים באופן אישי, שהוריד אותי לקרשים, ואני מתקשה מאז לכתוב את מה שאני מרגיש, ואיך שאני מרגיש. גם לא להניח הנחות זה לא קל עבורי, קשה להפסיק את ההרגל, ולבצע את השינוי. לגבי ההסכמה הראשונה... "קשה להפסיק את ההרגל"... אילו הייתי שומר על טוהר המילה...לא הייתי כותב את זה. אוהב המון.

למעלה