הסקר עודכן

NightElf

New member
הסקר עודכן../images/Emo70.gif

בסקר הקודם גילינו שיש אדם אחד שמקפיד לגבי ההוצאות\הכנסות שלו, והתוצאות בהתאם
, (3) אנשים חיים את הרגע
, (9) מקפידים אבל עדיין מרגישים שיש מה לשפר
, ו(1) שמודע לעצמו ולדרך הניהול הרשלנית שלו, אבל לפחות רוצה ללמוד לשפר
והסקר החדש! בעקבות בקשתה של בעלת הבית שלי, לאם אני מעדיף לשלם את השכ"ד בהוראת קבע לחשבון הבנק שלה ישירות, מעניין אותי לדעת כיצד אתם משלמים את חשבון השכ"ד? ומה אתם חושבים כדרך הכי יעילה לשלם? או לפחות מה היתרונות\חסרונות של כל שיטת תשלום? הצביעו, הגיבו והשפיעו

לקשמי

New member
בזמן החתימה על החוזה

אני נותנת 12 שיקים מראש לכל השנה. לא יודעת אם זה טוב כי אם באמצע השנה קורה מצב שאני רוצה לעזוב זה קצת בעיה. (אמנם במקרה כזה מחזירים לי את השיקים הנותרים, אבל זה בכל זאת נראה לי פחות רעיון טוב)

oren*

New member
אנחנו שילמנו 12 צ'קים במעמד החתימה

על החוזה - 6 צ'קים כל אחד מהשותפים.

Mיקי_

New member
אני הצדיקה בסדום שאחראית להוצאותה?

אנשים ממש ממש מוזר שאני היחידה שממש מקפידה בדבר הזה (לפחות לפי הסקר). לגבי השכ"ד משלמת בצ'קים כל חודש ב10 לחודש לפי השער דולר המתאים... מעבר לזה שאני צריכה ללכת לשים את הצ'ק בתיבת דואר אצלה (שלחתי פעם אחת צ'ק בדואר והצ'ק נגנב מאז אני לא עוש את זה...) זו נראית לי הדרך היעילה ביותר... בהעברה בנקאית משלמים אם היא לא מהבנק שלך ימבה עמלות... בתשלום לכמה חודשים מראש את מעבדת את גמישות שער הדולר, ובתשלום לשנה מראש, עם החזרים או "קנסות" זה פשוט מסורבל מידי לטעמי...

ד"א אם כבר ניצלו"ש...

עדיף לשכור היום בשקלים או בדולארים
כי הדולאר ממש גבוה, נראה לי שעדיף בדולאר, לא

tenen

New member
שקלים...

אתה רוצה לנחש מה יהיה הדולאר עוד חודש או עוד חצי שנה? אם אתה רוצה להמר על שכר הדירה של השנה הקרובה אתה יכול לשלם בדולארים, אבל קח בחשבון שכמו שהדולאר יכול לרדת הוא גם יכול לעלות ולכן אם אתה לא רוצה להמר על הצמיחה בכלכלת ארצות הברית עדיף לך לשלם בשקלים. ומה הדולאר היום זה לא משנה, הוא תמיד יכול לרדת ותמיד יכול לעלות, אין גבול לשער הדולאר.

NightElf

New member
את לא היחידה...

גם אני משלם אחת לחודש בהתאם לשער הדולר באותו היום. אני הולך אישית לבית של בעלת הבית שנמצא 7 דקות ממני. גם לי שאר השיטות לא נראות טובות מבחינת ההתחייבות, שינויים בשער המטבע וכו'.

tenen

New member
מותר לשאול משהו?

אני לא מבין למה להתייחס לשער הדולאר באותו יום זה דבר טוב, כלומר הוא גם יכול להיות יותר גבוהה ולא רק יותר נמוך.

NightElf

New member
נכון, זה סוג של הימור

אבל באותה מידה "לנעול" את שער הדולר לפי השער של יום חתימת החוזה זה גם סוג של הימור שבכך משמרים שער דולר גבוה יחסית. יש לי מכר בעבודה שחתם בחוזה על תקרת שער דולר, שבכל מקרה הוא לא ישלם מעל ל-4.6 ש"ח לכל דולר, ולא מתחת ל-4.2 ש"ח. ככה נראה לי הכי טוב, כי יש הגנה לבעל\ת הבית וגם למשכיר.

בעל הבית הוא המשכיר...

והשוכר הוא השוכר. הכי טוב זה בשקלים, כך שבכל מקרה את משלם אותו דבר כל השנה.

tenen

New member
כי בשקלים

זה בדיוק כמו לשלם לפי שער דולאר קבוע :) הסכום לא משתנה, ואתה לא מהמר על כמה תצתרך לשלם בחודש הבא

tenen

New member
השאלה היא מה המטרה

אם המטרה שלך היא לנסות להשיג שער דולאר יותר נמוך מהנוכחי אז זאת הדרך אבל חשבתי שהמטרה היא לבטח את עצמך נגד עליה ולא לנסות להרוויח מירידה סה"כ הניסיון להרוויח יכול בסופו של דבר לעלות לך כסף שזה בדיוק הפוך ממה שניסית לעשות. כן וזה נפוץ בחוזים לתת טווח לשער כי כמו שאתה לא רוצה לסבול מעלייה בשער הדולאר בעל הבית לא רוצה לסבול מירידה שלו אבל גם זאת סוג של נעילה של השער. כלומר בחוזה של המכר אתה מהמר על 50-100 שקל ובחוזה שהכל פתוח אתה מהמר בלי גבול לכמה שיכול לעלות או לרדת בכל אופן יש דבר אחד שאני חושב שאתה טועה בו אתה אומר שהסיכון הוא שאתה משמר שער דולאר גבוהה יחסית ומי אמר ששער הדולאר הנוכחי הוא גבוהה יחסית? הוא גבוהה יחסית לעבר ומהעבר לא איכפת לך יחסית לעתיד אין לנו מושג האם הוא גבוהה או נמוך ושאתה אומר משמר שער גבוהה אתה מתייחס לעבר ולא לעתיד שבו תצטרך לשלם :)

Mיקי_

New member
כי לפי החוק שכ"ד אמור להיות צמוד

לדולר ולא לשקל. זה כמובן לא דבר טוב והייתי שמחה להיות צמודה לשקל.

מאיפה הפלצת את זה...

מי שרוצה שוכר בשקלים, ואני מכיר כמה כאלו ששוכרים מעל 3 שנים, ורק בשקלים.

זה לא נכון

אין חקיקה בנושא, לא לכאן ולא לכאן. לפני כמה שנים ניסו להעלות הצעת חוק להצמיד לשקל, זה לא צלח. ההצעה באה למגר את הנוהג להצמיד לדולר - אבל אין שום חוק שמחייב מישהו לעשות את זה. בעלי דירות עושים את זה בעיקר כסוג של "ביטוח", בגלל הפיחות במעמד השקל. הדולר נתפס כמצבע "יציב" יותר, ולכן כאבן בחן טובה.

tenen

New member
כמו שאמרו לפני אין חוק כזה...

וההרגל נוצר כי היו שנים עם אינפלציה מאוד גדולה, אפילו בישראל היו תקופות שהמשכורת הייתה צריכה להיות יומית כדי שתוכלי לקנות בה משהו לפני שהכסף לא יהיה שווה כלום כבר. משכיר שהיה משכיר בשקלים באותן תקופות היה מקבל גרושים לעומת השווי האמיתי שהרי אי אפשר כל יום לחתום מחדש על חוזה, אז פשוט התרגלו להצמיד לדולאר, שנחשב ליותר יציב ובצדק כי כלכלת ארצות הברית יותר יציבה מכלכלת ישראל. נקודה למחשבה - הייתה לירה, וכל 100 הפכו לשקל, וכל 100 כאלו הפכו לשקל חדש מה שאומר שלירה שפעם הייתה הרבה כסף היא 1 חלקי 100 אלף שקל של היום. אם אינפלציה כזאת במדינה שקיימת פחות מ 60 שנה היית מוכנה להמר על השקל או שהיית מעדיפה את הדולאר? :)

kartisia

New member
הכי קל (והכי פחות עמלות):

לשלם בצ'ק כל חודש ע"י מעטפית בנק להפקדה. גם העמלה על בעל הבית, וגם לא נוסעים רחוק אלא רק עד סניף הבנק שלו הקרוב לבית. החסרון היחיד: אמנם הכסף מופיע בחשבונו של בעל הבית באותו יום, אבל הוא זמין עבורו רק אחרי שלושה ימים. בהנחה שלבעל הבית יש בחשבון יותר מאשר שכר הדירה שלכם, זה לא צריך להפריע.

למעלה