דעתי
טוב אמרתי למרות שיזמתי את הסקר אני יוסיף גם את דעתי... אז ככה אני טיילתי במשך חצי שנה יחד עם חבר טוב שבא איתי מהבית, למרות שבחלק מהזמן הצטרפו אנשים והלכו אנחנו נשארנו ביחד אחרי חצי שנה החלטנו שחייבים הפסקה , ואחרי 5 חודשים וקצת חזרנו לטייל ביחד לשבועות האחרונים של הטיול, באנו ביחד מה לא נחזור ביחד? בקיצור לטייל עם שותף, ביחוד לטיול ראשון זה אחלה כדי לשבור את השוק ההתחלתי לדעתי לבד היה לי יותר קשה, תמיד נחמד לדעת שאתה לא לבד ושיש לך"גב" , ביחוד כשהייתי חולה לבד ולא היה איתי אף אחד בניגוד לזמן שהתנדבתי בפארק וכשהייתי חולה החברים הכינו לי תה, אירחו לי חברה, אפילו הבעלת בית המקומית רקחה לי שיקויי שעד היום אני לא בטוח עם אבד או שסתם איבדתי הכרה. אבל אין כמו לטייל לבד, זו חוויה שונה לגמרי, אתה הבוס של עצמך, עושה מה שבראש שלך, בשביל זה יצאת לטייל לא? חלק מהעניין הוא להיות חופשי, אין לך אף אחד על הראש ואף אחד לתת לו מענה, נכון שלפעמים זה טיפה יותר יקר כמו מוניות או מלון אבל זה זניח לא בשביל זה הרי תכריח את עצמך לטייל עם מישהו ביחוד שלגבי מונית בד"כ תמצא מישהו באוטובוס איזה תייר אחר ישראלי או נוכרי שישמח לחלוק איתך מונית למלון כדי לחסוך כסף ובחלק גדול מהמלונות יש "דורמטוריום" שזה חדר עם הרבה מיטות למי שמטייל לבד, זה פופולרי מאוד גם באירופה, וככה גם פוגשים הרבה אנשים מגניבים. כלומר לדעתי: השילוב של להתחיל עם מישהו אם אתם לא בטוחים, טיפה מהססים , צריכים תמיכה לאגו, וברגע שהתרגלתם, שהבנתם מי נגד מי אפשר להמשיך לבד, לפעמים לא תרצו להמשיך לבד כי יהיה כיף עם השותף, זה לא מחייב, לא חייבים לזרוק אותו רק כדי להרגיש מה זה לבד, העיקר זה ההנאה אבל אין כמו לטייל לבד.. חוויה שונה לגמרי. תומר