הסקר המתחרה

shaishoo

New member
הסקר המתחרה

שלום שחס וחלילה לא תבינו אותי לא נכון, אני לא מנסה להתחרות בסלע או לערער על מעמדו של הבוס :) , פשוט רציתי לעשות סקר פנימי טיפה שונה. טיול עם שותפים בעד או נגד? או עדיף להתחיל עם שותף ולהמשיך לבד או להיפך?.. מה הדרך הטובה ביותר לטייל ? והסיבה שאני שואל את זה ככה כי אני לא מחפש תשובות של כמו רק בעד או רק נגד.. אני רוצה להבין גם את הלמה? למה לבד? למה כן שותף ? עדיף מאנשים שיש להם נסיון כי אז יש להם גם דומאות אבל שוב זה פתוח לכל.... אז יאללה מחכה

בעד ונגד

בעד
כי לפעמים משעמם לבד.
זה חסכוני. [יש מקומות שיחיד משלם על חדר כמו זוג]
יש על מי לסמוך. נגד
כל אחד רוצה לסוע לכיוון אחר, לעשות משהו אחר וכד´
פתאום אתה מתחיל לריב עם החבר הכי טוב שלך, ולא מבין מה קרה.. סיכום כדאי לטייל עם מישהו בראש שלך, רצוי להיפרד לעתים תכופות ולעשות דברים בנפרד.

syair

New member
עוד נקודות

בקשר לנגד לסע לבד אם חולים תמיד נחמד שיש מי שיעזור, למרות שבפעמיים שהייתי חולה הייתי לבד (אולי זה מכיוון שברוב הפעמים נסעתי לבד). אני דרך אגב את הטיולים הראשונים שלי עשיתי לבד. מיד אחרי הצבא נסעתי לשבוע לאירופה 4 ימים לונדון ו-3 לוקסמבורג. דרך אגב זה היה שיא אני חושב 3 שעות אחרי הבקו"ם הייתי כבר בנתב"ג. יותר נכון הייתי בדחיית שירות על לימודים. כמה חודשים אחרי נסעתי למצרים, וחצי מהזמן הסתובבתי עם 3 ישראלים שנסעו איתי באוטובוס לקהיר. וכמה חודשים אחרי, לאחר מאבק נגד הצבא שסירב תחילה לאשר את הנסיעה, והייתי זקוק לאישור, מכיוון שהייתי בדחיית שירות, נסעתי לירדן לבד. כמו שכל השאר אמרו תמיד מצאתי אנשים בדרך לטייל, ורק לעיתים נדירות ממש משעמם, ומשעמם תמיד נוסעים הלאה ומחפשים הרפתקאה חדשה. כמה חודשים אחרי כבר הייתי בטיול ל-4 חודשים לאפריקה שוב לבד, ונראה לי שזה היה הכי קשה מבחינה מנטלית לסע לבד, הטיסה למקום רחוק ולא ידוע, אבל התגברתי, וכמעט תמיד מוצאים מטיילים במטוס במיוחד אם טסים טיסה ישירה מישראל ליעד.

עמית22

New member
שאלה בעייתית ומאוד מורכבת

מצד אחד, לבד זה כיף: עושים רק מה שרוצים ותו לא! מי שלא טייל עם עוד אנשים (או הזדמן לקבוצה במהלך טיול) לא יבין את זה, אבל ככל שיש יותר אנשים יש יותר רצונות ודעות שהרי כולנו אנשים שונים. מצד שני לבד זה לבד, על כל מה שמשתמע מכך. ואנחנו כאנשים ככלל וישראלים כפרט אוהבים חברה. היתרונות של הלבד הם החסרונות של הביחד, ולכן נראה לי הכי מומלץ לשלב בין השניים, כאשר לפחות בפעם הראשונה מומלץ לצאת עם עוד מישהו/י לפחות לנחיתה רכה.

syair

New member
אין בעיה

אין שום בעיה לתחרויות, אגב הייתי עושה את זה בתור סקר, אבל כפי שאתה אומר חשובות גם המסקנות, כנ"ל להרבה דברים, אולי עוד שבוע שאראה קצת יותר תוצאות בסקר הנועחי, אעלה את הסקר שלך, מה אתה אומר? ודעתי בשקשר מה עדיף תהיה כתשובה נוספת.

BENG

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo45.gifאני אישית דיי נגד

אני יודע שזה כייף וכמו שכבר כתבו זה יכול להועיל אני אישית מעדיף לטיייל לבד ולפגוש אנשים בדרך להכיר אנשים אולי להמשיך איתם אולי לבד אני למדתי להכיר את עצמי הרבה יותר טוב לבד אבל יחד עם זה דאגתי לא להיות יותר מידי לבד כי המחשבות טירפו אותי והתחלתי לדבר עם עצמי את הטיול האחרון התחלתי עם חברה לשעבר ולצערי כנראה שהאקלים הנוף והאנשים עזרו לנו לי ולה להבין עד כמה אנחנו צריכים שקט העיקר שתהנו בטיול

syair

New member
אבל

אבל אם אתה מכיר אנשים במהלך הטיול, ומטייל איתם רוב הזמן אז זה לא בדיוק לבד. האם השאלה הייתה האם לעזוב את הארץ לבד או על טיול לבד בכלל. יש שתי אופציות: 1. לסע לחו"ל, ושם להיצמד למישהו להמשך הטיול. 2. או כל כמה ימים לטייל עם מישהו אחר. למרות שאפשר לעשות גם הכל לבד, אבל אפילו פה נפגשים ומדברים עם מקומיים, ככה שנראה לי שגם לבד אתה אף פעם לא לבד. מה דעתכם?

shaishoo

New member
דעתי

טוב אמרתי למרות שיזמתי את הסקר אני יוסיף גם את דעתי... אז ככה אני טיילתי במשך חצי שנה יחד עם חבר טוב שבא איתי מהבית, למרות שבחלק מהזמן הצטרפו אנשים והלכו אנחנו נשארנו ביחד אחרי חצי שנה החלטנו שחייבים הפסקה , ואחרי 5 חודשים וקצת חזרנו לטייל ביחד לשבועות האחרונים של הטיול, באנו ביחד מה לא נחזור ביחד? בקיצור לטייל עם שותף, ביחוד לטיול ראשון זה אחלה כדי לשבור את השוק ההתחלתי לדעתי לבד היה לי יותר קשה, תמיד נחמד לדעת שאתה לא לבד ושיש לך"גב" , ביחוד כשהייתי חולה לבד ולא היה איתי אף אחד בניגוד לזמן שהתנדבתי בפארק וכשהייתי חולה החברים הכינו לי תה, אירחו לי חברה, אפילו הבעלת בית המקומית רקחה לי שיקויי שעד היום אני לא בטוח עם אבד או שסתם איבדתי הכרה. אבל אין כמו לטייל לבד, זו חוויה שונה לגמרי, אתה הבוס של עצמך, עושה מה שבראש שלך, בשביל זה יצאת לטייל לא? חלק מהעניין הוא להיות חופשי, אין לך אף אחד על הראש ואף אחד לתת לו מענה, נכון שלפעמים זה טיפה יותר יקר כמו מוניות או מלון אבל זה זניח לא בשביל זה הרי תכריח את עצמך לטייל עם מישהו ביחוד שלגבי מונית בד"כ תמצא מישהו באוטובוס איזה תייר אחר ישראלי או נוכרי שישמח לחלוק איתך מונית למלון כדי לחסוך כסף ובחלק גדול מהמלונות יש "דורמטוריום" שזה חדר עם הרבה מיטות למי שמטייל לבד, זה פופולרי מאוד גם באירופה, וככה גם פוגשים הרבה אנשים מגניבים. כלומר לדעתי: השילוב של להתחיל עם מישהו אם אתם לא בטוחים, טיפה מהססים , צריכים תמיכה לאגו, וברגע שהתרגלתם, שהבנתם מי נגד מי אפשר להמשיך לבד, לפעמים לא תרצו להמשיך לבד כי יהיה כיף עם השותף, זה לא מחייב, לא חייבים לזרוק אותו רק כדי להרגיש מה זה לבד, העיקר זה ההנאה אבל אין כמו לטייל לבד.. חוויה שונה לגמרי. תומר

dana2909

New member
אני ממש נגד

חלק עיקרי מהכיף שלי בלטייל זה עצם השיתוף בחוויות, ולדעת שיש לך על מי לסמוך. אם אתה מוצא את עצמך בלי כסף, או חולה , או כל צרה אחרת, תמיד טוב שיש מישהו שאתה מכיר לידך. כל הטיולים שלי עשיתי עם חברים/ות, אתה מגלה צד שונה של אותו חבר (לטובה או לרעה) וזה מאד מעמיק את החברות. לא מושך אותי בכלל לטייל לבד, אני לא מרגישה שאני לא אדון לעצמי כשאני עם עוד מישהו, הרבה פעמים כשאתם שניים או שלושה, אתם שמים לב לדברים ומקומות שהייתם מפספסים אם הייתם לבד.

syair

New member
ניסית?

האם ניסית לטייל לבד? אם לא איך את פוסלת את זה על הסף? עוד יתרון בטיול של לבד הוא שלא צריך למצא מישהו שיבוא איתך ליעד המוזר שאתה מתכנן לסע, ישנם יעדים מחוץ למפת היעדים של רוב הישראלים, ויהיה מאד קשה למצא מישהו שיסכים להצטרף, נראה לי שאני מעדיף לסע לבד על פני לחפש שותף מטבלת מחפשי השותפים של חנות למטייל, תתפלאו איזה אנשים ישנם ברשימה זו. מעניין אותי לדעת גם איזה מקומות מפספסים שאתה נוסע לבד?

xtream

New member
אני מטייל הרבה לבד

אבל בעצם רוב הזמן אתה לא לבד אלא אם כן נעלמת בהרים בכל אופן במקום בו חיים אנשים אתה לא לבד נכון להיות עם חבר זה נותן תחושת ביטחון אבל זה לא תמיד מקנה את הביטחון. החופש הוא חשוב שתאהב את מה שאתה עושה ואת המקום בו אתה נמצא ואם לא תמשיך הלאה . מניסיוני כשאתה לבד אתה הרבה יותר מרוכז במה שקורה סביבך ו באוכלוסיה המקומית יותר מתקשר איתה וכך נכיר אנשים חדשים כך גם מכירים מטיילים יותר בדרכים תוך חיפוש עם מי לטייל עוד דבר הוא שההחלטות יותר ספונטניות

alondinur

New member
לבד לבד לבד

כי אם אתה רוצה תמיד תפגוש אנשים נהדרים כי תרמילאים הם אנשים נהדרים כי אתה לא תמצא את עצמך הולך מכות עם אשתך לעתיד/חבר ילדות/אח תאום כי אתה קובע אתה מוביל אתה מחליט אתה אתה מתחיל להכיר את עצמך ויש כאלה שזה לא מתאים להם - אז שכל אחד יהנה בדרכו

eyalap

New member
חייב להודות

קראתי את כל ההודעות הקשורות להודעה הזו והן ממש מעניינות, הנימוקים טובים. אני חזרתי לפני כמה חודשים מ10 ימים באנגליה ששם 3-4 ימים הייתי עם עוד 4 חברים בפסטיבל הופעות והם היו יכולים ממש לעלות לי על העצבים, ואז עוד שבוע הייתי עם חברה טובה שלי בלונדון ושם התנסיתי בפלוסים הגדולים של עוד בן אדם שאתך: הוא עוזר. יש עם מי לדבר. יש עם מי לשתות. יש עם מי לצאת למקומות. והוא מוצא גם בשבילך מקומות שהיית מפספס. והוא יכול לגרור אותך לסמטאות אפלות ואתה רואה יופי אחר של העיר. המינוסים : לפעמים הוא עייף. לפעמים לא בראש שלך בקשר למקומות. שאתה עם עוד מישהו אחד יש לך גם זמן להתבודד ולהסתנכרן עם עצמך אבל לא כמו שהיית עושה אם היית לגמרי לבד. אני כרגע , בתור בן אדם עם ניסיון די דל בטיולי תרמילאים וטיולים ארוכים בכלל, חושב שבקשר לחופשות קצרות אפשר את שני הדרכים בלי לאבד כמעט כלום. בקשר לחופשות הארוכות, מה שמאוד בא לי, אני מאוד מעוניין בלהיות לבד לאיזה תקופת זמן, ולמרות שאני אטריף את עצמי , זה יכול גם מאוד לעזור לנקות את הראש. בחלק מהזמן אפשר לטייל עם אחרים, שמוצאים שם, או חברים מהארץ שמצטרפים והולכים אתך לקצת זמן, כיום ניתן לארגן מפגשים כאלו. טוב זהו בינתיים.

bengat

New member
לבד כי......

1. החופש- כשאתה מטייל לבד אתה חופשי לעשות כרצונך ואין לך מצב שבו אתה מגיע למקום כלשהו כי"לא נעים" לך מהשותף. 2.FOCUS- כשאני טיילתי לבד גיליתי שאני יותר מפוקס(לא מצאתי מילה יותר טובה בעברית) לגבי הדברים הקטנים. כאשר אתה מטייל לבד אתה מודע יותר לכל הדברים שסובבים אותר (הטובים והרעים) ואין לך מצבים של שאננות שעלולים להיות כשאתה מטייל עם מישהו נוסף. 3. היכולת ליצור קשר עם אנשים אחרים גבוהה הרבה יותר כי אתה לא מטייל כ- "קבוצה סגורה" ואתה יותר פתוח לפגוש אנשים אחרים (חלקם טובים,חלקם קצת פחות) ושוב החופש......... יש גם דברים לא הכי נעימים בטיול לבד (לא ממש נעים להיות חולה או להגיע למקום שהוא "לא בדיוק" מה שחשבת שיהיה) אבל ברגע שאתה מתגבר עליהם אתה יוצא הרבה יותר מחושל לאתגרים הבאים. טיפ קטן שלמדתי-אין כמו להכין לעצמך מרק חם ביום קר כדי לעודד את מצב הרוח

shaishoo

New member
בן

מה קורה אני האמת פונה אלייך לא כל כך בקשר לסקר.. אתה בא לטיול הפורום לאילת ? זה יוצא טוב אחרי הפסיכומטרי, וזה בהרי אילת ככה שתוכל לתרגל טיפוס אולי אפילו ללמד אותי קצת ??? נחש מי ?

shaishoo

New member
תודה

שלום תודה לכל מי שהוסיף תגובה עד עכשיו והשתתף בסקר שלי, הסקר כמובן לא הסתיים וכל מי שרוצה להמשיך ולהגיב מוזמן, אני תמיד שמח לקרוא את התגובות. אז כמו שאמרתי לסלע, הסיבות שעשיתי את הסקר הם פחות לתועלת אישית, מכוון שאחרי שנה טיול אני כבר מכיר את עצמי ויודע איך יראה הטיול הבא שלי, והאמת כבר אפילו היעד אם לא יהיו שינויים קיצוניים (תודה סאדם), הסיבה שהתחלתי את הכדור שלג הזה הוא כדי שתרמילאי העתיד יוכלו להנות מהנסיון שלנו ולהבין שאין רק דרך אחת לטייל או רק לבד או ביחד , שציך לשמור על ראש פתוח ולבדוק מה מתאים לך, יש כאלה שחייבים את הבן/בת זוג ויש כאלה שחייבים את הלבד ויש כאלה שנחמד להם לגוון, שיראו את הבעד והנגד ושלא יפחדו לנסות דברים חדשים (אם לא כיף להם כמובן). וחלק מהתגובות העברתי ל2 חברים שלי שעוסקים בהרצאות על מנת שישלבו את זה בהרצאה שלהם. אז שוב תודה לכל המשתתפים בסקר ! והסקר לא נגמר... תומר ותזכרו יש הרבה אנשים בעולם ועם כבר לבד אז שיהיה בתנועה !!!

syair

New member
עוד דברים

שכחת להודות גם לבוש, המתכנן הראשי של המלחמה הקרבה. לגבי איך לטייל, באמת נראה לי שכדאי לנסות, וגם אלה שיוצאים ביחד אפשר להיפרד לאיזה שבוע, ולראות איך זה, הכי נורא אם ממש מתגעגעים או לא מסתדרים לבד אפשר תמיד לחזור להיות ביחד או לפחות לדעת מה טוב לפעם הבאה. לפי דעתי טיול של פחות משבוע לבד, לא יתן לכם את התחושה אם אתם אוהבים את זה או לא.

למעלה