הסקר היומי

אגב87

New member
הסקר היומי

היות שזו כבר הפעם המי יודע כמה שאני מדבר עם יוצאים מהפורום ומופתע מדועתיהם הייתי חייב להכניס פה סקר חדש ואנא אל תקחו את זה בציניות זה לא בשביל התווכחויות לגבי אמונה אלא סתם לבדוק אחוזים נטו. במה את/ה מאמין/ה אם בכלל? נראה שהאפשרויות הם בערך כך: 1. אתיאסט 2. אגנוסטי 3. מאמין באלוהים (יהודי) 4. מאמין באלוהים (נוצרי) 5. מאמין באלוהים (מוסלמי) 6. אחר (פרט)

babylon_a1

New member
אתה מכריח אנשים...

לשחק בחוקים של הסקר / שלך הטענה "או שיש אלוהים או שאין" - לא מקובלת עלי

אגב87

New member
סליחה על אי ההבנה אבל...

זוהי ממש לא טענתי. ויש לי הרגשה שאתה צריך לעבור על הערך אגונסטי קודם (מישהו הביא קישור) כי כנראה לשם אתה שייך ההבדל בין אתיאסט לאגונסטי הוא קטן מאד והוא שהאגונסטי לא טוען שאין אפשרות שאלוהים קיים מה שכן טוען כך האתיאסט. מובן מאליו שהאפשרות שאלוהים קיים שווה לזה שהגרגיר חול שאתה עומד עליו ברא את העולם, מכיון ששניהם לא מציאותיים ולא יכולים לעמוד בחוקי הטבע אז מרגע שזה יצא משם גם יצא כל המגבלות הטבע והכל יכול להיות. ברור גם ש"אף אחד לא יודע מה שקורה באמת" מכיון שאם היתה תשובה סופית והחלטית לשאלת היקום ורק היו צריכים ראש טוב להבין זאת אז העולם היה מתחלק כך שכל בעלי ה-IQ הגבוה היו מאמינים במשהו מסוים והשאר בדברים אחרים.

מה מצחיק?

על התאוריה שמעסיקה את עולם המדע של המאה ה21 שמעת? ``שני גרגרי חול הלכו במדבר גרגר חול אומר לחברו בשקט נראה לי שעוקבים אחרינו`` טובי המתמטיקאים והפילוסופים מעסיקים את ראשם הקודח בשאלה ואת צוחקת??

למעלה