הסקר החדש: Emerson Lake & Plamer

RamiSun

New member
הסקר החדש: Emerson Lake & Plamer

עד שיגמרו לנו הלהקות (הגדולות, אחרת זה אינסופי...) נמשיך לנתח אותן והפעם Emerson, Lake & Palmer's הקלאסיים. כמו בסקר הקודם, כל מי שרוצה לבחור שיר שאינו ברשימה, שלא יבחר "אחר" מיד, אלא ישלח לי מסר בפרטי, ואני אבדוק אם אפשרלהוסיף אותו לרשימה. סיכום הסקר הקודם : רוב חברי הפורום בחרו למקום הראשון המוזהב ב-Thick As a Brick מדלית הכסף: Aqualung ובמדלית הארד צמוד מאוד: Minstrel in the Gallery וגם My God

MajorWinters

New member
Hoedown../images/Emo19.gif

לא נראה שאפשר להוסיף את זה. מה שכן אולי כדאי להוסיף את Fanfare for the common man. וגם ביצוע ההופעות לפיטר גאןן של מנסיני, מצוין! 21 אלבומי ELP שלי, וכמה דיוידי, מודים לך על הסקר!

כולם מצוינים, אבל

אין תחרות בכלל - Tarkus זו היצירה הגדולה ביותר. היא פשוט מושלמת. דרך אגב, לפי דעתי גם ל - Pirates יש מקום בסקר ואפשר היה לשים את Pictures at an exhibition כולו (אני יודע שבמובן מסוים זה אלבום מלא, אבל היצירה עצמה יותר קצרה מ - Tarkus).

dpascal2

New member
הלהקה השנואה עלי ביותר

בכל ז`אנר, שוקל להקים קומונה של מתעבי ELP.

תרשה לי לתקן אותך:

אתה לא שונא את ELP, אתה פשוט לא מכיר אותם. כי כמו שנאמר על שר הטבעות - העולם נחלק לשניים - אוהבי ELP וכאלה שלא מכירים אותם... סתם, אבל אתה יודע - על טעם ועל ריח... פשוט אל תצביע...

dpascal2

New member
ויש קבוצה שלישית,,,

של כאלה שכבר 15 שנה מנסים ומנסים ומנסים ובסוף אומרים לעצמם,,,די,ניפרד כידידים, אני אגב עומד על זכותי הדמוקרטית הקטנונית להצביע עבור Karn Evil 9,שהוא... הכי פחות שנוא עלי

RamiSun

New member
איך אפשר ?

איך אפשר לא לאהוב את אמרסון? בלתי מובן , עוד מעט תגיד לי שאתה גם לא אוהב את TRESPASS ????

dpascal2

New member
Trespass ../images/Emo122.gif

תשמע רמי, רק בשבילך הלכתי עוד פעם ונתתי צאנס, פשוט לא הולך.זה לא שהם גרועים אלא שפיוז`ן או מינון חזק שלו מקצר לי מעגלים ב CPU, התבלין הקלאסי (רצוי מודרניסטי) בפרוג הוא המפתח מבחינתי לארוחה טעימה.

RamiSun

New member
וואלה ../images/Emo24.gif

תשמע בסוף הכל עיניין של טעם ואסוציאציות , גם בפרוג כנראה... זה לפעמים מדהים ומוזר ככל שמתבהר בסוף שגם במוזיקה "איכותית" אין מוחלט ואין משהו אוביקטיבי באמת. אצלי המפתח כנראה הוא הצליל הקלאסי הסימפוני יותר.

הרשה לי לתקן בתיקון

אני מכיר לא רע את אי אל פי ,אני לא מת עליהם, אני לא שונא אותם בדם, אבל הם לא יותר מסבירים, ובעולם שכולו להקות טובות (ופסיקים), צריך להתעמק רק במה שממש טוב... וזה ידוע שדורון אוהב רק מוסיקה שנשמעת כאילו נוצרה ע"י שילוב של מגרסה ומסור חשמלי בעיסת חומצה גופרתית, ואי אל פי לא ממש נכנסים לתחום הזה....
מבחינתי הם נשענים יותר מידי על הצד הקלאסי מבלי לבצע אותו בצורה טובה, והתוצאה יצירה קלאסית בינונית עם המון וירטראוזיות...

למה לשנוא?

לו היית קלידן (אני מניח), לא היית שונא אותם כל כך. בתור קלידן חובבני, אני מעריך את מה שאמרסון עושה שם על השחורים והלבנים. לייק ופאלמר זניחים לגמרי ברוב המקרים, אבל לאמרסון היו כמה רגעים מבריקים בקריירה, וזה בכלל לא קשור לשלישייה העליזה הזאת שמעוררת כל כך ההרבה רגשות חזקים (לטוב ולרע) בקרב פרוגרים ולא-פרוגרים כאחד.

cut2

New member
מה זה משנה אם הוא קלידן או לא?

אני מניח שתסכים איתי שהטכניקה היא לא מטרה אלא אמצעי, ואם הוא לא מתחבר ל*מוסיקה* של אי.אל.פי (וגם אני לא ממש, בד"כ), הטכניקה של אמרסון לא תהפוך את הקערה על פיה, למרות שהיא בהחלט מרשימה ביותר. אני מרגיש שפעמים רבות ELP נוטים לשטחיות ושטותיות. לא שאין להם יציאות יפות עם הגישה הזו (קארן איבל 9 כאמור), אבל לקחת קטע שהיה יכול להיות מדהים כמו טרילוג'י ולהפוך אותו למירוץ מטופש של ריפים ורוקנרול הורמונלי, זה ממש לא לטעמי. חוץ מזה, אני בכלל לא מרגיש שלייק זניח, בעיקר בגלל תפקידי השירה שלו (כמו הבית הראשון בטארקוס, אולי הקטע הטוב ביותר ביצירה, שלייק מחזיק אותו כולו על כתפיו). NP: Art Bears - Winter Songs יופי צרוף, ותודה לברייטמן (ולדורון
).

זה משנה כי.....

בני-אדם נוטים להבין בני-אדם דומים להם. קלידנים מתחברים לקלידנים יותר מאשר שהם מתחברים לנגני באזוקי או חצוצרה. זה ברור שאי-אל-פי נוטה לשטחיות ושטותיות. אין ספק. אבל בלי אמרסון פשוט אין כלום. לייק לבדו הוא עוד טרובדור אקוסטי בינוני, פאלמר לבדו הוא עוד מתופף מהיר מני-רבים. רק אמרסון הוא חיוני להרכב. (לגבי ארט ברז: הם דפקו את כולם והוציאו קופסה חדשה עם רימסטרים היסטריים. ככה מתנהגים למי שקנה את כל האלבומים הקודמים?)

למעלה