הסקרים האחרונים

גבלון

New member
הסקרים האחרונים

למרות כל הבחישה בענייני מרכז הליכוד, ולמרות התגייסות התקשורת לניגוח הליכוד, סקרים של היומיים האחרונים מראים שלא הרבה השתנה בציבור, אם בכלל: סקר של גיאוקטוגרפיה משלשום (11.12) מנבא לליכוד 44 מנדטים, מול 22 מנדטים של העבודה (שינוי -10, ש"ס -8, מרצ -7, האיחוד הלאומי- 6). סקר מקיף ביותר שמופיע במוסף של מעריב היום (12.12), מנבא לליכוד 39 מנדטים מול 24 לעבודה (שינוי -9, האיחוד הלאומי -7, מרצ- 7, ש"ס -6) קישורים לסקרים מצורפים בתחתית ההודעה.

שאלת הסקרים

פעם היינו בטוחים שהסקרים תמיד משקרים לטובתנו. היום אני לא כ"כ בטוח. השאלה היא זו: כמה מנדטים צפו לליכוד הסקרים ב-3 המערכות האחרונות לעומת המנדטים שקיבל בפועל? ובכן, אני לא זוכר בדיוק, אבל זכור לי היטב שבכל המערכות הללו, תוצאות המדגם הכו את כולם בהלם מוחלט, משמע: זה לא היה צפוי. לא ה-32 של 1992, לא ה-32 של 1996, לא ה-19 של 1999. אני בפירוש זוכר תומכי העבודה צועקים לי ולחברי: תקבלו 20 מנדטים, וזה היה נראה לי מופרך לחלוטין נוכח הסקרים. בסוף קיבלנו 19. יודעים למה? כי ש"ס תמיד קיבלו יותר ממה שצפו להם. הם עובדים נכון ביום הבחירות ויש להם 120% הצבעה. לנו לא. ועוד משהו: אם טעות הדגימה המירבית היא 4%, אז איך יש כזה פער בין גיאוקרטוגרפיה למינה צמח (כ-10 מנדטים!!)?

למעלה