הספר השביעי

• פותח הנושא holo
  • פורסם בתאריך

holo

New member
הספר השביעי../images/Emo58.gif

אז, סיימתי לקרוא את הספר אתמול עד השעות המאוחרות של הלילה.. מה עושים? שוב פעם ההרגשה המעצבנת הזאת אחרי שמסיימים ספר, רק שבמקרה הזה, היא עוד יותר גדולה... היה נדמה לי שהיו לי כל כך הרבה שאלות והתרשמויות לכתוב, עד שכבר שכחתי כמעט את כולם, אז בינתיים נסכם קצת ממה שאני זוכר: אז בסופו של דבר, מסתבר שהרבה מהתאוריות הפופלריות שהועלו פה ושקראתי כל כל הרבה, התבררו כספוילרים כשהן התגשמו בספר: 1- אז הארי *כן* היה הורקרוקס שביעי, אפילו אם בטעות, ולמרות שכל התאוריות שהועלו בנושא הזה נשמעו לי מופרכות. 2- רולינג כצפוי הופכת ליותר ויותר אכזרית עם בחירת הקורבנות שלה: עוד מההתחלה- מודי עין הזעם והדוויג, דובי האמיץ והמסכן, ועד ללופין וטונקס, ולמוות, הכי עצוב וכואב בכל הספרים לדעתי, של פרד וויזלי. 3- רולינג שוב פעם מצליחה להפתיע ולהפציץ בעלילת עזר מקורית (אני מדבר על סיפור ה Deathly Hallows) ולמרות שזה די ילדותי לפעמים, וחלק מההסברים נראים קצת קלושים ומאולצים, זה עדין הכרחי ומעניין. הרי בסופו של דבר היא הייתה חייבת להמציא משהו שיגרום לתבוסה של הקוסם הכי חזק בהיסטוריה על ידי ילד בן 17. בסופו של דבר, בנאום המפתיע של הקרב האחרון, הארי מתגלה כבעליו האמיתי והראוי של "השרביט כל יכול" לאחר שלקח בכוח את השרביט ממאלפוי שלקח בכוח מדמבלדור שלקח בכוח מגרינדלוולד שלקח בכוח מאיגנוטוס, בעליו הראשונים של השרביט, שלקח לי שנה להבין מה רוצים מהחיים שלי בקטע הזה, אבל הבנתי אחרי הכל.
למרות שהשרביט נמצא בידיו של וולדמורט, הוא יציית רק לבעליו הנוכחים האמיתי, שהוא כמו שהתברר, הארי. לבסוף, הקללה ההורגת שיוצאת משרביטו של וולדמורט פוגעת בוולדמורט עצמו אחרי שהשרביט שלו מועף באוויר על ידי הקללה המנטרלת של הארי. הבנתי די נכון, לא? 4- דמויות משנה הופכות לבולטות ועוברות שינוי: נוויל ההססן והמפוחד מהספרים הקודמים (שגם בקשר אליו חלק מהתאוריות שקראתי צדקו כשטענו שהוא יקבל תפקיד חשוב בספר) מתגלה כמנהיג אמיץ לא פחות מהארי פוטר, כשהוא הוא מתמרד בחוצפה מול וולדמורט עצמו, והורג את נגיני הנחשה עם החרב של גריפנדור, ובכך משמיד את ההורקרוקס האחרון של וולדמורט. קריצ'ר הופך מגמדון הבית הממורמר והבוגדני של הארי, לגמדון נאמן וטוב ואפילו די חמוד (נו בהתנהגות....). 5- האהבה בין רון להרמיוני תופסת תאוצה בספר כשרון סוף סוף מצליח לפענח את הרגשות שלו עצמו ומתחיל לפעול בהתאם עם הרמיוני (מישהו כבר ספר כמה פעמים הוא מנחם אותה ומניח עליה ידיים?) ובסופו של דבר היא זאת שמתנפלת עליו בנשיקה בפה כשהוא מרחם על גמדוני הבית ונרתם לעזרתם. 6- ולבסוף, האיש שהכי עניין אותי - סנייפ, בדיוק כמו שהאמנתי, התגלה כנאמן לדמבלדור וכאיש טוב אחרי הכל, ואפילו התאוריות שהועלו כאן לגבי האהבה שלו ללילי פוטר קלעו נכון. זה פשוט לא נראה לי הגיוני שהוא בוגד, אחרי כל הרמיזות בספר השישי. אה, וגם הציטוט/דיאלוג שהצליח לרגש אותי הכי הרבה לאורך כל הקריאה בספר נזקף לטובתו, בפרק אולי הכי מעניין ומרגש בספר - "סיפורו של הנסיך". רק עצם העובדה שהדמות הקרירה, המסתורית והמופנמת של סנייפ מגלה צד שונה לגמרי שלה, אותה אהבה ללילי פוטר, רק בשביל זה היה שווה לקרוא את הספר. ואם לסכם, אז בשני משפטים שגרמו לי לצמרמורת: After all this time?" "Always," said Snape

bootle

New member
אפרופו סנייפ (כן, יש כאן ספוילר)

מישהו אמר לי שלדעתו החלק המרגש ביותר היה לפני מותו של סנייפ כשהוא מבקש שהארי יסתכל אליו... כולם תמיד אמרו שיש לו את העיניים של אמא שלו

black robe

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo45.gifבהחלט הקטע הכי עצוב בספר../images/Emo7.gif../images/Emo63.gif

"look...at...me"
בכיתי כלכך בפרק הזה

DeathlyHalows

New member
לופין וטונקס- |ספויילר|

המוות הכי חסר טעם בסדרה. ואפילו לא הייתה להם סצינת מוות.

Ticklish

New member
מסכימה לגמרי

וזה גם היה כ"כ ברור שזה עומד לקרות... כל כך פחדתי מה כל הספר... (אה גמני לא קשורה לפה פשוט רציתי לדבר עם מישו על הספר)

../images/Emo58.gif רציני

גם אותי מאוד מאוד ריגש הקטע שכתבת עם סנייפ ודמבלדור. בכלל, גם כל הקטע הזה שסנייפ מאשים את דמבלדור שהוא ניצל אותו, ושהוא 'השאיר את הארי חי כדי שהוא ימות ברגע הנכון'... כל השיחה הזו שלהם הייתה אחד הקטעים האהובים עליי בספר. ובעיקר- סנייפ ולילי..

holo

New member
אה, וכמה דברים שלא כל כך הבנתי../images/Emo58.gif

מי זאת הדמות המייללת שאי אפשר לעזור לה, במפגש ה"דמיוני" בין הארי לדמבלדור? באפילוג, מי זאת אותה Victoire שטדי לופין מנשק (snogging?)? ורק אני שמתי לב לדמיון הרב בין עניין ההרוקרוקסים ל"שר הטבעות"? כל עניין השמדות ההורקרוקסים שקשורים לנשמתו של וולדמורט מזכיר מאוד את עניין הטבעת בשר הטבעות והקשר החזק בינה לבין שר האופל. גם לטבעות וגם להורקרוקסים יש כביכול רצונות משלהם והם פועלים כדי להגן על עצמם ולפגוע במי שמחזיק אותם. בשני הספרים אותם חפצים משפיעים לרעה על מי שמחזיק אותם: בשר הטבעות הטבעת משתלטת לאט לאט על פרודו והופכת אותו לעבד שלה כמו שעשתה לפניו לגולום, ובהארי פוטר הקמיע של סליתרין משפיע עליהם לרעה ומוציא מהם את הרע, כמו שזה עשה לרון וגרם לו לעזוב את הארי והרמיוני. הדמיון ישר קפץ לי לראש כשקראתי את הספר. זה רק אני?

sashkashurik

New member
../images/Emo58.gif

הדמות המייללת שאי אפשר לעזור לה במפגש בתחנת רכבת, היא אותו חלק מהנשמה של וולדמורט שנהרגה כשהוא "הרג" את הארי כביכול. טדי לופין מנשק את הבת הבכורה של ביל ופלר. יש דמיון מאוד גדול בין הספר השביעי לבין שר הטבעות, לאורך כל הספר הרגשתי את הדימיון הזה, אפילו עוד לפני שמצאו את הקמיע, אלא כשהתחיל כל הQUEST הזה. רולינג די יכולה להרשות לעצמה את זה, אני רגועה, לא קרה כלום.

DarkMagic18

New member
ברור שזה מזכיר...../images/Emo3.gif../images/Emo58.gif../images/Emo28.gif

מהספר הראשון הארי פוטר מזכיר את שר הטבעות. ושניהם ביחד מזכירים בערך כל ספר פנטזיה שקיים... שניים או שלושה או ארבעה חברים טובים, יוצאים למסע נגד הרשע, דמות זקנה וטובה מדריכה אותם, נגד האיש הרשע, שקשור לאיזה חפץ מסוים, ואם הורסים את החפץ הורסים אותו, ויש את האהובה של הגיבור וכו' וכו' וכו'... זה פשוט מוטיב שעל פיו כותבים ספרי פנטזיה באופן כללי

chaos1988

New member
כן ../images/Emo58.gif

היה ממש מוגזם הקטע הזה שכשהם שמים עליהם את הקמע הם נהיים יותר קודרים ופסימיים זה היה אפילו מטופש לחלוטין בהתחשב בשר הטבעות ואני באמת חושב שהיא הייתה חייבת לוותר על העניין המיותר הזה, ולו רק בגלל שזה בדיוק מה שקורה בשר הטבעות ואני בקטעים האלה רק ראיתי את פרודו הסמרטוט הזה הולך עם הטבעת על הצוואר ולא את הקוסמים הצעירים עם איזה קמע

Ticklish

New member
שאלה לגבי סנייפ

בדיאלוג שאמרת למעלה: After all this time?" "Always," said Snape אני תוהה האם דמבלדור התכוון להארי או ללילי?

holo

New member
לילי ../images/Emo58.gif

לסנייפ עדין היו רגשות אהבה וגעגועים כלפי לילי, גם אחרי כל השנים שעברו ממותה. הפטרונוס שלו לובש אותה צורה של איילה כמו שלה בגלל האהבה שלו אליה. ודמבלדור הבין את זה כשסנייפ שלח את הפטרונוס שלו במשרד של דמבלדור.

Ticklish

New member
תודה!

למרות שהייתי שמחה אם סנייפ היה מגלה אהבה כלפי הארי... חח לא נורא

Yuval Y

New member
לגבי התיאוריות ../images/Emo58.gif

הארי ודראקו לא ביחד. (וחבל..
) התאומים לבית וויזלי הם בין הדמויות האהובות עלי בסדרה, אם לא האהובות ביותר.. חבל לשמוע שפרד מת (בקרוב אגיע לחלק הזה בספר..) משעשע לקרוא כאן על כך שהארי לקח בכוח את השרביט ממאלפוי שלקח בכוח מדמבלדור שלקח בכוח מגרינדלוולד שלקח בכוח מאיגנוטוס (חד גדיא חד גדיא) - אני עדיין עם הדמות הבלונדינית שלוקחת את השרביט מגרגורוביץ' (או איך שקוראים לו), ומנסה להבין מי יצר אותו בעצם... מה שכן, זו הפעם הראשונה שאני קורא ספר בסדרה באנגלית, מה גם שלרוב אני לא קורא ספרים באנגלית, ומה שכן, אני מאוד נהנה
(אם כי אני קצת מהסס אם אקנה את שאר ספרי הסדרה באנגלית..)

holo

New member
כנ"ל לגבי קריאת הספר באנגלית

זה קצת מתיש בהתחלה, אבל לומדים להתרגל עם הקריאה...אני לא חושב שזה גרם לי לפספס פרטים חשובים.

Serf SaN

New member
../images/Emo58.gif

הדמות הבלונדינית שגנבה מגרגורביץ' את השרביט הייתה בעצם גרינדלוולד! הארי מצא תמונה שלו בבית של באט'ילדה באגשוט, ומשם קישר שזה היה גרינדלוולד בצעירותו.

Yuval Y

New member
../images/Emo58.gif לאו דווקא

בהמשך נאמר שהארי והרמיוני ראו את התמונה של דמבלדור וגרינדלוולד בספר של ריטה סקיטר..

למעלה