הספר הבא בסדרה

ניר4819

New member
הספר הבא בסדרה

קודם כל, שלום לכולם. קוראים לי ניר. כמו שאתם מביניים, אני חדש בפורום, ו(כמובן) אוהב מאד מאד את "שיר של אש וקרח". רציתי להעלות שני עניינים: קודם כל, אם אינכם יודעים, מרטין הודיע באתר הרשמי שלו, שבניגוד לכל הציפיות, הוא לא יספיק לגמור את הספר הבא בסדרה לפני סוף השנה, כמו שהוא קווה. יותר מזה, הוא מסרב להתחייב לגבי תאריך סיום הספר. עוד מישהו כאן מריח אפשרות שמקרה "ארוחה לעורבים" יחזור על עצמו, וששוב הוא ייקח 4-5 שנים לגמור את הספר? מבאס לחלוטין! שנית, אני בטוח שזו שאלה שכבר הועלתה מיליון פעם בפורום, אבל.... איך מצא חן בעיניכם הספר הרביעי? בעיני הוא היה הכי פחות טוב בסדרה, מסיבה מאד פשוטה - אף אחת מהדמויות החביבות עלי - דני, ג'ון ובמיוחד במיוחד טיריון הגדול מכולם, הדמות האהובה עלי ביותר בסדרה - לא השתתפה בספר. מצד שני, הדמות שאני הכי פחות אוהב בסדרה - סנסה - קיבלה לדעתי יותר מדי "זמן מסך". אשמח לשמוע דעתכם על שני הנושאים שהעלתי - בעיקר על הנושא הראשון. אני חייב להודות, שאני ממש מבואס לגבי הספר החמישי, והעיכוב בהוצאתו לאור.

הלדין

New member
דווקא ספר טוב.../images/Emo58.gif

אני חושב שאני מכתיר את בריאן לאחת הדמויות החביבות עליי בסדרה - אישה חכמה ורגישה ב-50% ממרבית הדמויות בסדרה עד כה אם כי לא נטולת מגרעות. סרסיי לא מעוררת בי את רגשות השנאה העזים שהיא מעוררת באחרים אך גם לא אהדה רבה. לשלוח אותה לצוק קסטרלי היה רעיון טוב. ג'יים די משעשע בניסיון שלו להוכיח לכולם שהוא ולא טיריון הוא בנו ברוח של טייוין. הטעימות מפייק ודורן היו טובות. אריאן היא בהחלט אדם שונה מסרסיי. הייתי אומר שהיא הרבה יותר תמימה ממנה אבל לא נראה לי שזו ההגדרה הנכונה. ויקטאריון הוא בחור טוב - אני מציע לו להיצמד לתוכנית המקורית של יורון במקרה של דאניאריז. היא לא בדיוק מתאימה לויקטאריון.

מסכים ../images/Emo58.gif

יחסית לספר שהרבה מאוד דמויות מעניינות חסרות בו הספר היה דווקא די טוב. אני מאוד נהניתי מן הפרקים של סרסיי, הטעיות שלה היו אפילו יותר ברורות בפעם השנייה. ומרטין מציג את דרך המחשבה המעוותת שלה והופך את הפרקים שלה לדי מגניבים.הפרקים של אריה וסאנסה היו ממש טובים, לראות את אצבעון בפעולה היה ממש מגניב. אני דווקא פחות נהיניתי מן הפרקים של בריאן, אבל בכל ספר יש דמות אחת כזאת. אני ממש אהבתי את הטעימות וגם אהבתי את איך שהוא שיחק עם השמות של הדמויות. אני חושב שאם מרטין היה שם את כל הדמויות זה היה הופך לספר מעולה!

אלאנקה

New member
ברוך הבא../images/Emo152.gif

אני לצערי הרב, עוד לא קראתי את הספר הרביעי. אבל אני בספק אם שכשהוא יגיע לידי זה יקח 4-5 שנים.אז... יאפ. מבאס בהחלט.

סתמרוח1

New member
ברוך הבא

תכלס אחלה ספר ממש טוב מאחר הוא לא יבש הוא מושך אותך לא להפסיק לקרוא אותו וגם יש דמויות חדשות שמוסיפות מאוד. אבל אני התבאסתי על זה שהספר מהיר מידי הוא גם נגמר מהר וגם הזמן רץ שם כאילו הוא דחף 12 ספידים.

אני חושב שהסיבה בגללה יש תחושה...

שהוא רץ היא בגלל שיש מעט פרקים. בשונה מן הספרים הקודמים בהם היו הרבה פרקים קצרים, כאן יש מעט פרקים ארוכים. וזה יוצר הרגשה כאילו הכל רץ. פרק ראשון של סאם הוא על החומה, פרק שני הוא בספינה, פרק שלישי הוא בברוואס, פרק רביעי הוא על ספינה ובאולדטאון. אם מרטין היה עושה את זה בשמונה פרקים הייתה תחושה אחרת.

YanivLib

New member
בניגוד לצפיות

אני מבין, לא מתייחס לאנשים מפוכחים וציניים כמו כריכרכה, שלא מאמין שהספר יצא לאור בשנים הקרובות. בדוק את האתר של מרטין כל שלושה או ארבעה חודשים, והתנפל על הספר כאחוז אמוק כשהוא יצא. חוץ מזה אין הרבה מה לעשות.

למעלה