הספר האדום ושר הטבעות

bruinen

New member
הספר האדום ושר הטבעות../images/Emo97.gif

בשר הטבעות תרגום לוטם - שיבת המלך- נספח ה´ עמוד 378 כתוב: "לשון המערב, היא הלשון המשותפת, תורגמה במלואה למקבילותיה האנגליות." "בהעתקת הכתבים העתיקים השתדלתי לשמר את ההגאים המקוריים..." אם כן מאיפה העתיק טולקין כתביו? והאם הספר האדום ברשותו? ואם כן האם שינה את אופי הספר מספר בגוף ראשון (המחבר מדבר)? או אולי כתב את דבריו מישהו לפני אלף שנה וממנו תירגם טולקין את דבריו?

Luthien

New member
זה אכן קצת מבלבל....

אני מניחה שכל אחד יוכל לפרש את זה בדרך שונה... למשל, המאמינים אכן עשויים לחשוב כמוך, כאילו והספר האדום בעצם היה ברשותו של טולקין והוא בעצם ערך אותו ולכן בנספח זה מופיע בצורה כזו שכאילו הוא שמר על השפה והכל..... אך דרך אחרת לפרש זאת היא שבעצם טולקין המציא את השפות לא לפי אנגלית או כל שפה אחרת, אלא המציא אותן וזהו. ולכן כשהוא החל לפתח את השפות לפי אוצר מילים והכל הוא השתמש בשפות האנגליות (או הלטיניות) כמקור להשוואה ופירושים והכל.... מבלבל... ואפילו שאיני יודעת מה אני (מאמינה או לא) אני חושבת שאני נוטה להסבר הראשון....איני חושבת שההסבר השני כה מדויק, אם מישהו יוכל לפתח את הנושא הזה או להבהיר אותו בצורה אחרת ומובנת יותר זה יהיה נחמד...

Elenwe

New member
יש ויש

יש שטוענים שהספר האדום של אנשי המערב הוא רק פיקציה, ושטולקין המציא הכל. ויש כאלה שטוענים (ואני בינהם) שהספר האדום של אנשי המערב נתגלה ע"י בכוך אפל כלשהו בתוך הספריה של אוניברסיטת אוקספורד, ושם הוא ראה שפת חרט מוזרה והוא התחיל לתרגם אותה, וכך הוא תירגם אותה לשפה המוזרה ההיא (ווסטרון אאל"ט), ואז את כל המושגים שהיו קרובים לאנגלית של ימי הבינים הוא הצליח לתרגם לאנגלית מודרנית, אבל את שאר המושגים הוא השאיר כמות שהם. [פרשנות רק לפי איך שאני רואה את הדברים]

Y. Welis

New member
בשרה"ט יש לפחות שני קטעים שניתן

לשייך אותם לעורכי הספר האדום ולא לטולקין; האחד הוא בפרק על המועצה (א´, 252), כאשר נאמר שסיפורו של אלרונד על עלילות העידן השני מובא באריכות במקום אחר (רמיזה כנראה ל´על טבעות העוצמה´, שמשום כך שייך יותר לנספחי שרה"ט מאשר לסיל´, לדעתי). הקטע השני צויין לראשונה בכרך 12, עמ´ 311; נאמר שם שהקטע בפרק ´בסימן הסוסון המרקד´ על אנשי ברי (ואולי הפתיח של הפרק כולו), ´בשום מקום אחר בעולם לא נתקיים הסדר מיוחד (ומוצלח) כמו זה´, הוא תוספת של בילבו לספר האדום.

למעלה