הספרים VS הסדרה

vale123

New member
הספרים VS הסדרה

היי לכולם! אז אחרי שנגמרה העונה השלישית התבאסתי נורא והחלטתי שאני לא מחכה שנה והתחלתי לקרוא את הספרים.. כמובן שהספרים והסדרה עמוסים בהרבה דמויות ועלילות אז יכול להיות שהזיכרון שלי מטעה אותי, אבל נכון שיש קטעים בסדרה שלא הופיעו כלל בספרים, או לחלופין דברים ששונו בסדרה?
למשל:
-כשרוב מכה בעץ לאחר מותו של נד סטארק, לא זכור לי סצנה כזו בספרים. בכלל בספרים אין יותר מדי אזכור של אבל אחרי מותו של נד.
- אחותו של תיאון נקראת בספר אשה ובסדרה יארה. wtf?!
- בסדרה טיריון ממנה את ברון כמפקד משמר העיר ובספרים הוא ממנה את ג'ייסלין בייוואטר.

מישהו יכול להסביר למה יש שינויים כאלה ואיך זה תורם לסדרה בכלל?

rsmb1

New member
אני אתייחס

לשלושה שמנית:

1. אף אחד לא מצפה לשחזור מלא של הספר. בכל מקרה למדיות שונות יש דרכים שונות להעביר את הסיפור.
2. הם חששו שהצופים יבלבלו אותה עם אושה, אז שינו לה את השם ליארה.
3. כנראה שאין להם מספיק זמן/כסף להשקיע בדמות חדשה. מבחינתם זה בסדר לתת את התפקיד לברון (עם כל הבעייתיות שאין לו נסיון בפיקוד והוא פתאום נזרק לפקד על כוח שיטור של עיר בת חצי מליון תושבים). אז הם שומרים על כך שטיריון ממנה לתפקיד רגיש מישהו שנאמן לו (נאמנות היא מושג יחסי), אבל אולי פוגעים באמינות.

Indego

New member
זה לא תורם, למה זה קורה? - עקב שיקולי מערכת..

שכנראה נובעים בעיקר מתקציב, ואי רצון של התסריטאים ליצור עוד דמויות (שיבלבלו עוד יותר את הצופים).

מיותר לציין שלדעתי קיים הבדל קיצוני בין העולם של הסדרה לזה של הספרים.

התחושות שאתה מקבל מהקריאה בספר הן מדהימות בהשוואה לסדרה, וזה לדעתי כל הקסם.

יש לך יכולת לדמיין את העולם בדיוק כמו שכתוב.

Zarniwoop

New member
אי רצון?

אני בטוח שיש להם רצון להכניס כל קו עלילה של מרטין אבל זה בלתי אפשרי במסדרת זמן המסך שהציבו להם.

למעלה