הספק או הודאות?

sheketz

New member
הספק או הודאות?

היו כמה פילוסופים שרצו להגיע אל הודאות, הספק יסר אותם. דקרט הוא אחד המיצגים הבולטים שלהם בהעלותו את שאלת הספק למעלה עליונה. אני חושב אבל שהיו אלו פילוסופים של עידן האמונה, כאשר היה מקובל לחשוב שהאמונה התמימה והוודאות זה דבר טוב. ואילו היום? אני חושב שארבע מאות שנה של מדע הפכו אותנו ליותר בוגרים בתחום הזה. דעתי היא שאין דבר כזה ודאות מושלמת אלא וודאות היא יחס בין שני דברים (אחד יותר ודאי ושני פחות). הדדוקציה אינה אלה דרך להרחיב את הוודאות היחסית מן ההנחות אל המסקנות, כלומר המסקנות הן ודאיות כמו ההנחות (וכך גם הספק המגולם בתוכן).

conatus

New member
אין ספק שאין וודאות אך המוות בטוח

כשאעמוד על צוק מתנשא ואביט מטה לעומק התהום אוכל בוודאות לדעת שבמידה ואפול או אקפוץ מטה יתרסק גופי לעשרות רסיסים זו הוודאות שבדבר (שגופי יתרסק). אוכל ללא הרף לחשוב ולחשוב וגם להתייסר במחשבה על איך יתרסק גופי. האם תחילה ראשי ואחר כך ידיי או תחילה רגליי ואחר כך בטני או קודם כתפיי ואחר כך איבריי הפנימיים - זהו הספק. מטרתי פה היא להראות שמבחינת האדם הוודאי היחידי הוא המוות והספק הוא מה תהיה צורתו. לגבי כל שאר הנושאים שבחיים אני יכול לומר שאין כל וודאות ושהטלת ספק או אי הטלת ספק אינה משמעותית ואינה חשובה כלל. יוצא מכך שכל עיסוק בוודאות או בספק הינו בלתי חכם בעליל...

sheketz

New member
המוות אולי בטוח אבל לא מעניין,

ובתור שכזה הוא אינו מושא לרפלקסיה. החיים לעומת זאת - או החיים הטובים, או החים הרעים, או החיים. נרים כוסית לחיים, לחיי החיים. כוסית של יין, כוסית של מים, או פשוט קנקן בירה. ואז נפצח פה ושיר נשירה. ומחשבה זוהי דרך אחר לשיר. ובעיקר, להתרחק מצוק מתנשא שניצב על פני תהום. זהו לא מקום לחשוב. זהו לא מקום להיות. אני הבנתי פעם אחת שאני מעדיף לשלוח אל האבדון כמה ממכרי שלא חיבבתי במיוחד לפני שאני אעשה משהו שטותי כמו להחליק אל התהום בעצמי. נ.ב. עיסוק בחוסר ודאות מסוג של "..מה יתרסק קודם" אכן טיפשי.

ל נ צ ח

New member
המוות לא מענין?תגידזהלאמנון ../images/Emo121.gif

באחת ההרצאות רבננו אמנון מנסה להוכיח שמי שבאמת רואה/שומע/מרגיש דברים היא הנשמה ולא הגוף: רקע: המחב"ת מוכיח שהנשמה מרגישה הכל וכו` ולא הגוף, כי הגוף לכאורה מת. המשך השיחה: חילוני: סליחה אבל זו מערכת העצבים מרגישה את זה, למה אתה אומר נשמה? המחב"ת: אתה אומר מערכת העצבים. מי מפעיל את מערכת העצבים? חילוני: מערכת פנימית משהו פנימי המחב"ת: עצב עצבני? הקהל שלו צוחק. המחב"ת: כשיוצאת נשמה אין מערכת עצבים חילוני: המוח המחב"ת: המוח הוא גם כן חילוני: מה גם כן? המחב"ת: כשיוצאת הנשמה יש מוח? חילוני: אין כזה דבר שיוצא המחב"ת: אתה לא יודע, תכף אני יוכיח לך. אבל מוח, בשלב מסויים לא עובד. נכון? מה חסר לו? חילוני: מה זה "בשלב מסויים לא עובד"? המחב"ת: מת חילוני: מת, אז לא יודע, גמרנו המחב"ת: מה קרה? חילוני: לא יודע יש מלא סיבות המחב"ת: תגיד חילוני: נהרג, נדרס המחב"ת: הרגו אותו אז מה קרה? עבר כדור מה יש? יצא בצד השני... חילוני: מערכת מסוימת יצאה מכלל הפעולה המחב"ת: מה קרה? לא מגיע דם? לא בעיה, נביא לו דם. שבע מנות דם. עשרים מנות. חסר לו חמצן? נשים לו בלון. לא בעיה. חילוני: יש נזק שהוא בלתי הפיך. המחב"ת: אין היום נזק בלתי הפיך. חילוני: כמובן שיש המחב"ת: קח לב, שים לו. רוצה כבד? תשתול לו. מה הבעיה? למה זה לא עובד? כי אם הנשמה הספיקה לצאת, נגמר הסיפור. אם זה לא היה תלוי בזמן... למה צריך זמן עד שיגמרו את הניתוח מהר? מה הבעיה? אנחנו לאחייבים תוך 24 שעות לתקן את האוטו. נשאיר חודש, נתקן בעוד חודש. למה צריך מהר? מה עומד לברוח? מה אתה ממהר? תשאיר לאט לאט בניתוח קוסמטי, תלכו, נתקשר אליכם כשיהיה מוכן. מה קרה? (כאן החילוני הזה מצביע, כי המחב"ת לא נותן לו להשחיל מילה) המחב"ת:לאן ממהרים? משהו עומד לברוח ואין זמן. צריך להספיק. דם לא חסר בבנק הדם, וחמצן ברוך השם לא חסר. מה הבעיה? נימים? שותלים היום. מה אתה רוצה, היום אפשר לחבר הכל. אבל משהו חסר פה שהוא הגורם המחיה, זה אין לאדם ואותו אין לאדם שליטה להחזיר. "אין גיבור לכלוא את הרוח" אומר שלמה. זה האדם צריך להין, אני אביא לך ראיות על זה. חילוני: אז מה זה נשמה? המחבת: הגדרת הנשמה זה חי, מרגיש יודע. דוגמא דומם לא חי, לא מרגיש וגם לא יודע. החילוני: אבל אי אפשר, אתה לא רואה אותה ולא שומע אותה המחב"ת: מי לא רואה? החילוני: אתה רואה עכשיו נשמה? המחב"ת: ואיך אני רואה אותך? חילוני: אבל אני גוף ולא... המחב"ת: אתה נשמה, אם לא היית נשמה אז לא היית מגיע לפה. אתה ראית גופות הולכות? בלי נשמה אף אחד לא זז. (עוד פעם הקהל צוחק) חילוני: יש מערכת המחב"ת: נכון. מערכת. מערכת הובלה. כמו שאוטו הביא אותי לפה, הגוף הביא אותי לכאן, אבל בלי הנשמה שום דבר לא זז. חילוני: זה רק תאוריה מה שאתה אומר. המחב"ת: אני אוכיח. אתה רוצה הוכחה נכון? חילוני:כן המחב"ת: אתה בחור רציני. גם אני קצת. חכה. הבאתי קלסר שלם ולאט לאט נוכיח. (כאן המחב"ת מתחיל החל מהתורה, דוגמאות לחיים אחר המוות

Continuum

New member
זוהי דעתי האובייקטיבית.

בהתחשב באקסיומה אחת - לוגיקה. וכבן אדם עם יכולת הסקת מסקנות וראש מספיק אנליטי (וזה לא נדיר), לא בעיה להבין שאמנון מטומטם. לפעמים בעיה להודות בזה.. אם אתה רוצה את דעתי הסובייקטיבית (שמתבססת על לוגיקה ואף על הרגשות שלי כלפי אמנון המטומטם), היא הרבה יותר גרועה.

kk221

New member
רק המוות בטוח?

אני מסכים שהמוות הוא כנראה הדבר ביחיד שניתן לומר עליו שהוא בטוח, אבל אני מנסה לחשוב אם יש עוד דברים כאלה. האם אי אפשר לומר ש 1=1 יהיה תמיד נכון(בטוח)? או משפטים דומים?

yuvalmichael

New member
מוות = חיים חדשים

למה למות כשאפשר לנצל כל רגע ורגע?! מה שכן המוות תמיד מסיג אותך בסוף. אני בטוח שאין כאן אף אחד שמפחד מהמוות, יש משהו שאתם כן פוחדים ממנו? ככל שאנו "רצים" טכנולוגית- אנו מתים יותר מהר.

kk221

New member
מתים יותר מהר?

מדוע? אנחנו גם חיים יותר זמן וגם מספיקים להשיג יותר בחיינו, ואני לא מתכון להיבט החומרי. אז למה אנחנו מתים יותר מהר ככל שאנו רצים טכנולוגית?

yuvalmichael

New member
כן.

הגוף שלנו לא מתפקד כמו בעבר ולכן אנו גם לא מספיקים ללמוד וגם לא לבצע. מה יש יותר אנשים רכושניים או רוחניים? מה שולט בעולם?

kk221

New member
אני מניח שאתה מדבר באחוזים

האם יש היום יותר אנשים רוחניים(ובוא נניח שאנחנו יודעים מה זה) או אנשים רכושניים? אני לא יודע, איך תוכל למדוד זאת ולהשוות זאת לעבר? בני האדם רדפו רכוש וכבוד מאז ומעולם.

yuvalmichael

New member
פה קבור הכלב..

אנשים רק חושבים על כסף. עושים הכל למען כסף.. גם האנשים הגדולים בכל דת רודפים אחר הכסף. דת = כוח..

kk221

New member
אז הנה עוד כלב

אתה מכליל מהר ובקלות. האם כל האנשים רק חושבים על כסף? עושים הכל בשביל כסף?

lmatan1

New member
כלב לא שופט מושגים של כסף../images/Emo103.gif

כפי הנראה לא עמדת עדיין בחיים שלך בנסיון של אחד שאין לו כסף בשביל לעשות הכל בשביל כסף אתה מניח כל הזמן הנחות מופרחות משיקולים של עליונות על אלה שאין להם כסף.לדוגמא קח את השר הממונה על האוצר, אצלו הכל שיקולים שלכסף והוא פועל על פי חזון שאינו מתיחס לקורבנות של התאוריה אי אפשר לזרוק אנשים מבוגרים ממקום העבודה שלהם מבלי לחשוב תחילה איך הם יתקימו בלי כסף. הייתי היו ם בסרט אני רובוט ושם שוב החלטה של מנהל חברת רובוטים עושה שיקולים של כסף בלי להתחשב בטובת האנשים ומשלם על כך בחייו. אתה לא יכול בשום אופן לחיות אם לא תעשה פעולות להשיג כסף הבעיה היא מה אתה עושה כאשר יש לך הרבה כסף ואתה נאלץ לפגוע האחרים על מנת להרויח יותר .אני לא יודע אם חושבים כל היום על כסף אני יודע שעושים הכל שיהיה להם יותר כסף מה אתה לא יש לך מקור של כסף שזורם אליך מבלי שתצטרך לחשוב עליו. שבוע טוב.

kk221

New member
מתאים לך

מתאים לך לקבל את ראיית העולם שלך מסרטים הוליוודים. שטחי ופופוליסטי. פרט למקרים קיצוניים, לכל אחד יש כסף, השאלה היא למה הכסף הזה מספיק. לאחד מספיק סכום X כדי להיות מרוצה, אחר צריך 100X. אני באמת אף פעם לא הייתי במצב שאין לי כסף. יודע למה? כי אני מסתפק במה שיש לי. אני חי לפי מה שאני יכול להרשות לעצמי. מגיל 15 אני עובד במגוון עבודות, מסבלות ועד למקום שאני נמצא בו היום. בכל שנות חיי חשבון הבנק שלי היה במינוס רק פעמיים. למה? כי אני חי לפי מה שאני יכול להרשות לעצמי, ואני לא חלק ממירוץ הצרכנות שחלק מהאנשים לוקחים בו חלק. יש לי את מה שאני רוצה. תמיד. אני לא רוצה את מה שאין לי. יש עכשיו בקולנוע ספיידר-מן 2. כדאי לך ללכת, אולי תגלה רעיונות נוספים גם שם...

lmatan1

New member
KK תעשה רגע חושבים.שים../images/Emo23.gif

מה אתה מנסה להראות ראית את הסרט אני רובוט כן או לא וגם ראיתי את הסרט ספיידר מן אתה ראית כן או לא לי הכל מילים ובעברית יש לך במילון שלך איזה מילים בעברית שאפשר לקרא לך לי יהיה יותר קל לקרוא לך בעברית אתה יכול לעשות מאמץ ולבחור מילים בעבריתלשם שלך. תודה מראש KK .

kk221

New member
סליחה

לא הבנתי שיש לך בעיה עם מילים לועזיות. אז אם לא הבנת את פירוש המילה "פופוליסטי" מהתגובה האחרונה שלי, הנה היא בשבילך: "מכוון אל ההמונים, נועד לשאת חן בעיני המוני העם, פשוט, נמוך, רדוד"

lmatan1

New member
סליחה אומרים מה../images/Emo23.gif ולא מהמותן.

לא אומרים סליחה ומיד מתהפכים להמוניים רדודים ונמוכים כדי לשאת חן קיקי אתה בעיני אקסיומה .ואני סולח לך מכל הלב.

גם החיים בטוחים

הרי אם הגענו למסקנה שהמוות בטוח הרי שהחיים שקדמו לו גם הם בטוחים,לא? ואפשר גם אחרת- המוות בטוח רק בתנאי שאתה מסכים שהחיים בטוחים

למעלה