המוות לא מענין?תגידזהלאמנון ../images/Emo121.gif
באחת ההרצאות רבננו אמנון מנסה להוכיח שמי שבאמת רואה/שומע/מרגיש דברים היא הנשמה ולא הגוף: רקע: המחב"ת מוכיח שהנשמה מרגישה הכל וכו` ולא הגוף, כי הגוף לכאורה מת. המשך השיחה: חילוני: סליחה אבל זו מערכת העצבים מרגישה את זה, למה אתה אומר נשמה? המחב"ת: אתה אומר מערכת העצבים. מי מפעיל את מערכת העצבים? חילוני: מערכת פנימית משהו פנימי המחב"ת: עצב עצבני? הקהל שלו צוחק. המחב"ת: כשיוצאת נשמה אין מערכת עצבים חילוני: המוח המחב"ת: המוח הוא גם כן חילוני: מה גם כן? המחב"ת: כשיוצאת הנשמה יש מוח? חילוני: אין כזה דבר שיוצא המחב"ת: אתה לא יודע, תכף אני יוכיח לך. אבל מוח, בשלב מסויים לא עובד. נכון? מה חסר לו? חילוני: מה זה "בשלב מסויים לא עובד"? המחב"ת: מת חילוני: מת, אז לא יודע, גמרנו המחב"ת: מה קרה? חילוני: לא יודע יש מלא סיבות המחב"ת: תגיד חילוני: נהרג, נדרס המחב"ת: הרגו אותו אז מה קרה? עבר כדור מה יש? יצא בצד השני... חילוני: מערכת מסוימת יצאה מכלל הפעולה המחב"ת: מה קרה? לא מגיע דם? לא בעיה, נביא לו דם. שבע מנות דם. עשרים מנות. חסר לו חמצן? נשים לו בלון. לא בעיה. חילוני: יש נזק שהוא בלתי הפיך. המחב"ת: אין היום נזק בלתי הפיך. חילוני: כמובן שיש המחב"ת: קח לב, שים לו. רוצה כבד? תשתול לו. מה הבעיה? למה זה לא עובד? כי אם הנשמה הספיקה לצאת, נגמר הסיפור. אם זה לא היה תלוי בזמן... למה צריך זמן עד שיגמרו את הניתוח מהר? מה הבעיה? אנחנו לאחייבים תוך 24 שעות לתקן את האוטו. נשאיר חודש, נתקן בעוד חודש. למה צריך מהר? מה עומד לברוח? מה אתה ממהר? תשאיר לאט לאט בניתוח קוסמטי, תלכו, נתקשר אליכם כשיהיה מוכן. מה קרה? (כאן החילוני הזה מצביע, כי המחב"ת לא נותן לו להשחיל מילה) המחב"ת:לאן ממהרים? משהו עומד לברוח ואין זמן. צריך להספיק. דם לא חסר בבנק הדם, וחמצן ברוך השם לא חסר. מה הבעיה? נימים? שותלים היום. מה אתה רוצה, היום אפשר לחבר הכל. אבל משהו חסר פה שהוא הגורם המחיה, זה אין לאדם ואותו אין לאדם שליטה להחזיר. "אין גיבור לכלוא את הרוח" אומר שלמה. זה האדם צריך להין, אני אביא לך ראיות על זה. חילוני: אז מה זה נשמה? המחבת: הגדרת הנשמה זה חי, מרגיש יודע. דוגמא דומם לא חי, לא מרגיש וגם לא יודע. החילוני: אבל אי אפשר, אתה לא רואה אותה ולא שומע אותה המחב"ת: מי לא רואה? החילוני: אתה רואה עכשיו נשמה? המחב"ת: ואיך אני רואה אותך? חילוני: אבל אני גוף ולא... המחב"ת: אתה נשמה, אם לא היית נשמה אז לא היית מגיע לפה. אתה ראית גופות הולכות? בלי נשמה אף אחד לא זז. (עוד פעם הקהל צוחק) חילוני: יש מערכת המחב"ת: נכון. מערכת. מערכת הובלה. כמו שאוטו הביא אותי לפה, הגוף הביא אותי לכאן, אבל בלי הנשמה שום דבר לא זז. חילוני: זה רק תאוריה מה שאתה אומר. המחב"ת: אני אוכיח. אתה רוצה הוכחה נכון? חילוני:כן המחב"ת: אתה בחור רציני. גם אני קצת. חכה. הבאתי קלסר שלם ולאט לאט נוכיח. (כאן המחב"ת מתחיל החל מהתורה, דוגמאות לחיים אחר המוות